• info@metpordekor.com
  • SSS

Dış Cephe Tasarımları için Püf Noktalar?

  • Ana Sayfa
  • Blog
  • En İyi Bina Dış Cephe Tasarımları için 9 Öneri

En İyi Bina Dış Cephe Tasarımları için 9 Öneri

  • Metpor

    Metpor

    info@metpordekor.com

    Okunma Sayısı : 30 911

En İyi Bina Dış Cephe Tasarımları için 9 Öneri

    Bina Dış Cephe Tasarımları

    Bina dış cephe tasarımları fikri, sizi kendi benzersiz bir dış cephesini yaratmaya itmek amacıyla ilham almanıza yardımcı olacak biçimde tasarlanmıştır. Metpor dekoratif iç cephe veya dış cephe kaplama panelleri Eps strafor söve malzemelerden üretildiğinden dolayı yüksek seviyede mantolama özelliklerine de sahiptir.

    Binalarda dış cephe kaplama plakaları, yapıların duvar, çatı ve döşemelerini ortaya getiren yapı elemanlarında ve tesisat sistemlerinin yalıtımında ve kapı pencere yalıtımında pencere söveleri dış cephe izolasyon malzemeleri olarak da kullanılabilirler. Bu ısı yalıtım malzemelerinin pencerelerde kullanılan nitelikli doğramalar ve yalıtım camı üniteleri de etkin "ısı yalıtımı" için oldukça önemlidir.

    Binalarda dış cephe giydirme için ısı yalıtım malzemesi seçimi içinde tereddütler yaşamamak için ısı yalıtım malzemelerinin özelliklerini iyi bilmek dikkat edilmesi gereken konuların başında gelir. Ek olarak, pencere söveleri güçlü ısı izolasyonu malzemeleridir. Yüksek orada "yalıtım" sağlayarak enerji tasarrufu için katkıda bulunan temel yalıtım malzemeleridir.

    1. Dinamik Renk ve Doku

    Cesur bir renkten daha ilgi çekici olan çok az şey var. Rengin hisler üstünde kuvvetli bir etkileri bulunmaktadır ve kırmızı renk tutkulu, kuvvetli ve insanları ileriye götürecek bir şey olarak görülür. Bu ticari bina, merkezi kuleyi koyu kırmızı mimari panellerle donatmak hedefiyla bu rengi çok iyi kullanıyor. Düz izolasyon panelleri, her iki taraftaki panellerin oluklu görünüşünü karşıtlaştırır, merkezdeki renge daha çok ilgi çeker ve bu binayı her türlü rekabetten değişik kılar.

    2. Karışık Malzemeler
    Bu binanın rengi ve tipi daha incedir, fakat daha az hareketli değildir. Bu durumda, natural taşların mimari paneller ve yalı baskı cephe kaplaması ile eş güdümlü harmanlanması dizayna çok derinlik kazandırır. Binanın köşe seksiyonündeki mimari paneller pencerelere uyacak biçimde ebatlandırılmakta ve böylece seksiyon üstünde aynı kalıbı takip etmeleri sağlanmaktadır. Vatka kaplama, hem pürüzsüz panellere hem de başka taraftaki natural kayaya kusursuz bir karşıtlık oluşturuyor, her ikisinin de dokusunu ve rengini oynuyor.

    3. Tasarım Açısı
    Bina cephede değişik gereçleri ve dizaynları harmanlayarak aynı anda birkaç değişik mimari stilini akla getiriyor. Ahşap kirişler çelik kirişlere ilgi eder, fakat alt yarısındaki natural taşla iyi uyum gerçekleştiren hoş bir rustik yüzeye sahiptir. Yatay kucak kaplamanın rengi, hem ahşap boyası hem de natural taşla güzelce oynar ve doğayla uyumlu görünen bir dizayn oluşturur. Kirişlerin ve yukarıdaki pencerenin açıları binaya bir bütün olarak büyük bir ebat getirerek, gerçekte olmasından daha çok yer kaplar.

    4. Pürüzsüz, Şık Tasarım
    Binanıza bir oran karakter ve kişilik kazandırmak, onu bir çok dekoratif unsurla süslemeniz gerektiği manasına gelmez. Bu zarif bina çok temiz çizgilerle ve dekorasyon tipinde çok az çarpıcı ve kuvvetlidür. İki renkli mimari paneller, dış çizgileri yalnızca enteresan olacak kadar parçalara ayırıyor, fakat gene de dizaynın ana cazibesi olmaktan koruyacak kadar zarif ve pürüzsüz. Metal ve tuğlanın panellerle karışımı, binaya çok çok ebat ve ilgi katar, burada bir dizi değişik işi ve hedefi tamamlayabilecek çağdaş ve ısı yalıtımlı bir cephe oluşturur.

    5. İyice Rustik Tasarım
    Her binanın çağdaş, kuvvetli ya da şahsi olmayan görünmesi gerekmez. Bazı binalar, gerçekte ulaşılabilir olduklarında ve çevreleriyle uyumlu olduklarında daha iyi görünürler. Bu rustik bina dizaynı, soyulmuş kütük direğini kapının dışını tamamlayacak biçimde boyanmış, sıcak, ahşap görüntülü kucak kaplamasıyla yapıyor. Yeşil döşeme ve ırmak kayalıkları, bu binanın gerektirdiği natural dizaynı tamamlayarak her deva bölgesine kusursuz uyum sağlar. Bu bina sınırsızca yaklaşılabilir ve misafirperverdir, insanları direk ön kapılarına çeker.

    6. karşıt çizgiler
    Bu bina, stilini tamamlamak amacıyla rustik ve çağdaş dizaynları güzel bir biçimde harmanlamaktadır. Ahşap görüntülü tersanenin dış yüzeyinde, yanlarında sarfedilen mimari panelleri tamamlayan düzmece perçinler bulunur. Aynı gemi örtüsü, bina uzayda bükülmüş gibi görünmesini gerçekleştiren optik bir yanılsama yaratan çıkıntıların alt doğrultusunda kullanılır. Kontrast çizgiler, açılar ve malzemeler dış kısımda derinlik ve ebat oluşturur ve gözü basitçe çizer. Ortaya çıkan bina, çoğu uçak, çizgi ve açı ile nerdeyse perçin gibi ufak detayların yanı sıra efekti ekleyen ve çizgilerin çok kuvvetli olmasını engel olan bir sanat eseridir.

    7. Desen Çalma
    Bina, biçim ve desenin ince kullanımıyla çok yakışıklı bir dizayn yaratıyor. Aynı renk ve malzeme dış kısımda kullanılır, fakat yalıtım panellerinin biçimi seksiyone bağlı olarak değişir. Bu, cephenin üstünde benzersiz bir desen oluşturur, baktıkça daha enteresan duruma gelir. İlk bakışta göze bakmaktan ziyade, bu bina detaylı biçimleri ve bir araya getirme biçimini araştırırken bakışlarınızı daha uzun vakit tutar. Sonuç, hareketli bir manzarae sahip olmak ya da insanların ilgisini çekmek amacıyla gösterişli ya da dekoratif olmanız gerekmediğini kanıtlayan bir dizayndır.

    8. Çok Seviyeli Tasarım
    Binaların, dizayndaki yüksekliklerinden en iyi biçimde yararlanmak amacıyla birkaç kat uzun olması gerekmez. Bu iki katlı bina, gerçekte olmasından daha çok yükseklik taşıyan hareketli bir ekran meydana getirmek amacıyla cam ve ahşap görüntülü kaplama ile eşleştirilmiş değişik mimari panel tonları kullanıyor. Üst kısım, alt ön kısımdan hafifçe genişleyerek binanın ön kısmına cam duvarlarla iyi çalışan bir çerçeve oluşturur. Cam ve ısı yalıtımlı malzemeler, bütün yapıya uyumlu bir manzara ve dizayn kazandırmaya yardımcı olan benzer çerçeveler kullanır. Sonuçta, olduğu kısmı iyi doldurarak, çevresini en iyi biçimde değerlendiren çok sayıda karakter sahibi olan bir bina meydana çıkmıştır.

    9. Basit, Klasik Tasarım
    Bazen bir binanın ya da işletmenin gereksinimi olan classic dizayna yeni bir bakış açısı getirmek. Bu restoran, zeytin yeşili mimari paneller, ahşap görünümlü panelleri ve çok sayıda camla yatay kucak kaplamasını harmanlayarak yapıyor. Sonuçta, restoranların yıllardır kullandığı dizaynları andırıyor, fakat yeni ve çağdaş bir dokunuşla. Üst seviyedeki taçlandırma yeşil dış cephe kaplamaları, gözü yukarı doğru çekerek bina yüksekliğini verirken, ön seksiyondeki cam paneller, yapıyı dizaynı ve yapıştıran yapışkan bir manzara vermek amacıyla benzer süslemeli panellerin yerleşimini taklit eder değişik seksiyonler eş güdümlü çok iyi çalışır.

    Dış Cephe Tasarım Önerileri

    Bazı yalıtım malzemeleri eski evlere diğerlerinden daha iyi uyum sağlar, ancak ürüne bakılmaksızın, tasarım yanlışsa her zaman hasar riski vardır. Mantolama malzeme tavsiyesi edilecek ve binaların dış cephesinde yapılacak ısı yalıtımı amacıyla mantolama uygulamasında malzeme seçimi ve seçilen dış cephe kaplama kalınlığı mühim iki faktördür. Seçilecek ısı yalıtım levhalarının bünyesine muhakkak su emmemesi gerekmektedir. Dış cephe mantolama malzeme fiyatları için linke tıklayarak erişim sağlayabilirsiniz.

    İnternet üzerinde dış cephe kaplama görselleri şeklinde aramalar yaparak, zihninizde oluşacak bina cephe tasarımına yön verebilirsiniz. Ardından yapılması gereken mantolama firmaları ile birlikte düşünce alışverişi yapıp en makul öneriyi vereni ve en güvenilir olanını bulmaktır.

    Doğal mantolama malzemeleri kullanılarak imal edilen yalı baskı dış cephe kaplamaları veya fugalı dış cephe kaplama modelleri sahip bulunduğu ahşap dokusu ile dış cephe için estetik bir görünüm kazandırır. Üzerine "boya uygulamaları" yapılabilir, neme karşı sağlamdır, kabarma ve dökülme yapmaz, uzun süreli dayanım özelliğine sahiptir, ısıya ve ateşe karşı dayanıklıdır, her türlü binaya rahatça uygulanabilir. 

    Genellikle ısı yalıtımı yapılmış binalar elde etmek istenirken bazende dış cephe kaplama malzemeleri dekoratif amaçlara hizmet etmek için kullanılmaktadır. Dış cephe ısı yalıtım levha malzemeleri, taş görünümlü dekoratif straforlar, ahşap görünümlü dış cephe kaplaması, taş desenli kaplama gibi strafor esaslı dekoratif dış cephe kaplama malzemeleri olarak karşımıza çıkmaktadır.



  • Bina Dış Cephe Tasarımları: Estetik Bir Mimarlık Şöleni 2024'e Damgasını Vuruyor!
  • Otel Dış Cephe Tasarımları
  • Otel Cephe Tasarımları
  • Dış Cephe Kaplama: Metpor'da 3'ü 1 Arada! Isı Yalıtımı, Estetik ve Dayanıklılık
  • Cafe Duvar Tasarımları




    En İyi Bina Dış Cephe Tasarımları için 9 Öneri

    Metpor Dekor

    Bina Dış Cephe Tasarımları

    Bina dış cephe tasarımları fikri, sizi kendi benzersiz bir dış cephesini yaratmaya itmek amacıyla ilham almanıza yardımcı olacak biçimde tasarlanmıştır. Metpor dekoratif iç cephe veya dış cephe kaplama panelleri Eps strafor söve malzemelerden üretildiğinden dolayı yüksek seviyede mantolama özelliklerine de sahiptir.

    Binalarda dış cephe kaplama plakaları, yapıların duvar, çatı ve döşemelerini ortaya getiren yapı elemanlarında ve tesisat sistemlerinin yalıtımında ve kapı pencere yalıtımında pencere söveleri dış cephe izolasyon malzemeleri olarak da kullanılabilirler. Bu ısı yalıtım malzemelerinin pencerelerde kullanılan nitelikli doğramalar ve yalıtım camı üniteleri de etkin "ısı yalıtımı" için oldukça önemlidir.

    Binalarda dış cephe giydirme için ısı yalıtım malzemesi seçimi içinde tereddütler yaşamamak için ısı yalıtım malzemelerinin özelliklerini iyi bilmek dikkat edilmesi gereken konuların başında gelir. Ek olarak, pencere söveleri güçlü ısı izolasyonu malzemeleridir. Yüksek orada "yalıtım" sağlayarak enerji tasarrufu için katkıda bulunan temel yalıtım malzemeleridir.

    1. Dinamik Renk ve Doku

    Cesur bir renkten daha ilgi çekici olan çok az şey var. Rengin hisler üstünde kuvvetli bir etkileri bulunmaktadır ve kırmızı renk tutkulu, kuvvetli ve insanları ileriye götürecek bir şey olarak görülür. Bu ticari bina, merkezi kuleyi koyu kırmızı mimari panellerle donatmak hedefiyla bu rengi çok iyi kullanıyor. Düz izolasyon panelleri, her iki taraftaki panellerin oluklu görünüşünü karşıtlaştırır, merkezdeki renge daha çok ilgi çeker ve bu binayı her türlü rekabetten değişik kılar.

    2. Karışık Malzemeler
    Bu binanın rengi ve tipi daha incedir, fakat daha az hareketli değildir. Bu durumda, natural taşların mimari paneller ve yalı baskı cephe kaplaması ile eş güdümlü harmanlanması dizayna çok derinlik kazandırır. Binanın köşe seksiyonündeki mimari paneller pencerelere uyacak biçimde ebatlandırılmakta ve böylece seksiyon üstünde aynı kalıbı takip etmeleri sağlanmaktadır. Vatka kaplama, hem pürüzsüz panellere hem de başka taraftaki natural kayaya kusursuz bir karşıtlık oluşturuyor, her ikisinin de dokusunu ve rengini oynuyor.

    3. Tasarım Açısı
    Bina cephede değişik gereçleri ve dizaynları harmanlayarak aynı anda birkaç değişik mimari stilini akla getiriyor. Ahşap kirişler çelik kirişlere ilgi eder, fakat alt yarısındaki natural taşla iyi uyum gerçekleştiren hoş bir rustik yüzeye sahiptir. Yatay kucak kaplamanın rengi, hem ahşap boyası hem de natural taşla güzelce oynar ve doğayla uyumlu görünen bir dizayn oluşturur. Kirişlerin ve yukarıdaki pencerenin açıları binaya bir bütün olarak büyük bir ebat getirerek, gerçekte olmasından daha çok yer kaplar.

    4. Pürüzsüz, Şık Tasarım
    Binanıza bir oran karakter ve kişilik kazandırmak, onu bir çok dekoratif unsurla süslemeniz gerektiği manasına gelmez. Bu zarif bina çok temiz çizgilerle ve dekorasyon tipinde çok az çarpıcı ve kuvvetlidür. İki renkli mimari paneller, dış çizgileri yalnızca enteresan olacak kadar parçalara ayırıyor, fakat gene de dizaynın ana cazibesi olmaktan koruyacak kadar zarif ve pürüzsüz. Metal ve tuğlanın panellerle karışımı, binaya çok çok ebat ve ilgi katar, burada bir dizi değişik işi ve hedefi tamamlayabilecek çağdaş ve ısı yalıtımlı bir cephe oluşturur.

    5. İyice Rustik Tasarım
    Her binanın çağdaş, kuvvetli ya da şahsi olmayan görünmesi gerekmez. Bazı binalar, gerçekte ulaşılabilir olduklarında ve çevreleriyle uyumlu olduklarında daha iyi görünürler. Bu rustik bina dizaynı, soyulmuş kütük direğini kapının dışını tamamlayacak biçimde boyanmış, sıcak, ahşap görüntülü kucak kaplamasıyla yapıyor. Yeşil döşeme ve ırmak kayalıkları, bu binanın gerektirdiği natural dizaynı tamamlayarak her deva bölgesine kusursuz uyum sağlar. Bu bina sınırsızca yaklaşılabilir ve misafirperverdir, insanları direk ön kapılarına çeker.

    6. karşıt çizgiler
    Bu bina, stilini tamamlamak amacıyla rustik ve çağdaş dizaynları güzel bir biçimde harmanlamaktadır. Ahşap görüntülü tersanenin dış yüzeyinde, yanlarında sarfedilen mimari panelleri tamamlayan düzmece perçinler bulunur. Aynı gemi örtüsü, bina uzayda bükülmüş gibi görünmesini gerçekleştiren optik bir yanılsama yaratan çıkıntıların alt doğrultusunda kullanılır. Kontrast çizgiler, açılar ve malzemeler dış kısımda derinlik ve ebat oluşturur ve gözü basitçe çizer. Ortaya çıkan bina, çoğu uçak, çizgi ve açı ile nerdeyse perçin gibi ufak detayların yanı sıra efekti ekleyen ve çizgilerin çok kuvvetli olmasını engel olan bir sanat eseridir.

    7. Desen Çalma
    Bina, biçim ve desenin ince kullanımıyla çok yakışıklı bir dizayn yaratıyor. Aynı renk ve malzeme dış kısımda kullanılır, fakat yalıtım panellerinin biçimi seksiyone bağlı olarak değişir. Bu, cephenin üstünde benzersiz bir desen oluşturur, baktıkça daha enteresan duruma gelir. İlk bakışta göze bakmaktan ziyade, bu bina detaylı biçimleri ve bir araya getirme biçimini araştırırken bakışlarınızı daha uzun vakit tutar. Sonuç, hareketli bir manzarae sahip olmak ya da insanların ilgisini çekmek amacıyla gösterişli ya da dekoratif olmanız gerekmediğini kanıtlayan bir dizayndır.

    8. Çok Seviyeli Tasarım
    Binaların, dizayndaki yüksekliklerinden en iyi biçimde yararlanmak amacıyla birkaç kat uzun olması gerekmez. Bu iki katlı bina, gerçekte olmasından daha çok yükseklik taşıyan hareketli bir ekran meydana getirmek amacıyla cam ve ahşap görüntülü kaplama ile eşleştirilmiş değişik mimari panel tonları kullanıyor. Üst kısım, alt ön kısımdan hafifçe genişleyerek binanın ön kısmına cam duvarlarla iyi çalışan bir çerçeve oluşturur. Cam ve ısı yalıtımlı malzemeler, bütün yapıya uyumlu bir manzara ve dizayn kazandırmaya yardımcı olan benzer çerçeveler kullanır. Sonuçta, olduğu kısmı iyi doldurarak, çevresini en iyi biçimde değerlendiren çok sayıda karakter sahibi olan bir bina meydana çıkmıştır.

    9. Basit, Klasik Tasarım
    Bazen bir binanın ya da işletmenin gereksinimi olan classic dizayna yeni bir bakış açısı getirmek. Bu restoran, zeytin yeşili mimari paneller, ahşap görünümlü panelleri ve çok sayıda camla yatay kucak kaplamasını harmanlayarak yapıyor. Sonuçta, restoranların yıllardır kullandığı dizaynları andırıyor, fakat yeni ve çağdaş bir dokunuşla. Üst seviyedeki taçlandırma yeşil dış cephe kaplamaları, gözü yukarı doğru çekerek bina yüksekliğini verirken, ön seksiyondeki cam paneller, yapıyı dizaynı ve yapıştıran yapışkan bir manzara vermek amacıyla benzer süslemeli panellerin yerleşimini taklit eder değişik seksiyonler eş güdümlü çok iyi çalışır.

    Dış Cephe Tasarım Önerileri

    Bazı yalıtım malzemeleri eski evlere diğerlerinden daha iyi uyum sağlar, ancak ürüne bakılmaksızın, tasarım yanlışsa her zaman hasar riski vardır. Mantolama malzeme tavsiyesi edilecek ve binaların dış cephesinde yapılacak ısı yalıtımı amacıyla mantolama uygulamasında malzeme seçimi ve seçilen dış cephe kaplama kalınlığı mühim iki faktördür. Seçilecek ısı yalıtım levhalarının bünyesine muhakkak su emmemesi gerekmektedir. Dış cephe mantolama malzeme fiyatları için linke tıklayarak erişim sağlayabilirsiniz.

    İnternet üzerinde dış cephe kaplama görselleri şeklinde aramalar yaparak, zihninizde oluşacak bina cephe tasarımına yön verebilirsiniz. Ardından yapılması gereken mantolama firmaları ile birlikte düşünce alışverişi yapıp en makul öneriyi vereni ve en güvenilir olanını bulmaktır.

    Doğal mantolama malzemeleri kullanılarak imal edilen yalı baskı dış cephe kaplamaları veya fugalı dış cephe kaplama modelleri sahip bulunduğu ahşap dokusu ile dış cephe için estetik bir görünüm kazandırır. Üzerine "boya uygulamaları" yapılabilir, neme karşı sağlamdır, kabarma ve dökülme yapmaz, uzun süreli dayanım özelliğine sahiptir, ısıya ve ateşe karşı dayanıklıdır, her türlü binaya rahatça uygulanabilir. 

    Genellikle ısı yalıtımı yapılmış binalar elde etmek istenirken bazende dış cephe kaplama malzemeleri dekoratif amaçlara hizmet etmek için kullanılmaktadır. Dış cephe ısı yalıtım levha malzemeleri, taş görünümlü dekoratif straforlar, ahşap görünümlü dış cephe kaplaması, taş desenli kaplama gibi strafor esaslı dekoratif dış cephe kaplama malzemeleri olarak karşımıza çıkmaktadır.

    logo

    Metpor Dekor ile Hayallerinizdeki Binaya Kavuşun!

    Estetik, Kalite ve Profesyonellik Bir Arada! Dış Cephe Kaplama • Söve • Isı Yalıtımı • Mantolama Üretimi. Binalarınıza Özgün Kimliğinizi Kazandırın! Detaylarda Profesyonellik!

    info@metpordekor.com
    Telefon: + 90 216 387 46 64
    FAX: + 90 216 517 84 33
    GSM: + 90 532 697 15 47
    Petrol İş Mahallesi, Kurtuluş Sokak No: 3/B 34862 Kartal/İstanbul

    2005 - 2023 MT Web Team | Metpor Söve & Mantolama Ürünleri - Metpordekor.com

    Metpordekor.com Mobilde
    whatsapp