• info@metpordekor.com
  • SSS

Isı Yalıtımı Nedir? Bir Yaşamın Anahtarı ve Geleceğin Enerji Tasarrufu!


Isı Yalıtımı Nedir ve Nasıl Yapılır?

  • Mete Yılmaz

    Mete Yılmaz

    meteyilmaz@metpordekor.com

    Okunma Sayısı : 89 468

Isı Yalıtımı Nedir ve Nasıl Yapılır?

    Enerji Tasarrufunun Anahtarı: İyi Bir Isı Yalıtımı

    Binalarda ısı yalıtımı nedir? neden yapılır? Çünkü ısı yalıtımının sağladığı yararlardan biri de, doğalgaz ve elektrik enerji tüketiminin % 50'sini düşürür ve iç mekanlarda konfor sağlar. Bu nedenlerden dolayı, ısı yalıtımında kullanılan malzemeler doğru seçilmeli ve kaliteli olmalıdır. Doğru cephe kaplama malzemeleri olmadan bu yapı blokları veya evler tam olarak ısı yalıtımlı değildir. Bu alanlar termal olarak iyi bir şekilde mantolama yapıldığında, termal enerji kaybı önemli ölçüde oranında azalır. Böylece blokta artık iyi bir şekilde izolasyon yapılmış olur, harici ısı kaynağı kullanımı azaltılmış olur.

    Isı yalıtımı, yapıların enerji verimliliğini artırmak ve ısı kayıplarını azaltmak amacıyla uygulanır. Bu, iç ve dış mekan sıcaklıkları arasındaki farkı azaltır ve yapı içerisindeki ısıyı daha uzun süre saklar.

    Isı yalıtımı, yapıların dış duvarı, çatısı ve zeminleri gibi farklı bölgelerine uygulanabilir. Isı yalıtımı malzemeleri, polistiren strafor köpük, poliüretan, polystyrene, linyit veya çamur gibi çeşitli materyallerden üretilir ve yapının enerji verimliliğini artırırken aynı zamanda ses yalıtımı ve nem kontrolü gibi diğer faydalar sunabilir.

    Isı Yalıtımı Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

    Isı yalıtım, bir yapının içindeki ısı enerjisinin dış ortamla etkileşimini azaltarak yapının enerji verimliliğini artırma işlemidir. Bu, dış yüzeyin ısı enerjisini iç yüzeye yansıtmasını veya iç yüzeydeki ısı enerjisini dış yüzeye yansıtmasını önleyerek yapının enerji kaybını azaltmayı amaçlar. Isı yalıtımı, yapıların ısı kaybını azaltmasını, enerji tasarrufu yapmasını ve ısıyı daha dengeli dağıtmasını sağlar.

    Isı yalıtımının en önemli özelliklerinden biri ısı iletkenliğidir. Ne kadar küçük olursa, sırasıyla o kadar iyidir ve ısı yalıtım tabakasının kalınlığına daha az ihtiyaç duyulur. Isı yalıtımı ilk olarak ısıtma ve soğutma hedefiyle harcanan enerji masraflarını en aza indirir ve iç mekanda ortalama ısı değerlerinin korunmasını sağlar. Nemden kaynaklanan küf, rutubet, mantar ve kötü koku oluşumunu önler. Sağlıklı ve konforlu hayat alanları yaratır. Binaların taşıyıcı sistemini korozyona karşı korur ve depreme karşı güvenliğini artırır.

    İçeride rahat bir iklim olmadan evdeki konfor imkansızdır. Çoğu zaman, odada gerekli koşulları yaratmak için, duvarların iç ısı yalıtımına başvurmak gerekir. Bu yöntem, evin cephesini yalıtmaktan çok daha ucuz olduğu için birçok mal sahibini kendine çekiyor.

    Ek olarak, dış duvarların yalıtımı çok zahmetli bir süreçtir ve koordinasyon gerektirebilir - binanın mimari kompozisyonunun korunması kişisel konforunuzdan daha öncelikli olabilir.

    Evin İçindeki Duvarları Yalıtmak Neden Gereklidir?

    Bazen yardımcı olduğu için apartmandaki iç duvarların yalıtımı gereklidir:

    odada istenen sıcaklığı korumak;
    Isı yalıtımı ısı kaybını önemli ölçüde azalttığı için soğuk mevsimde ısınmadan tasarruf edin;
    duvarlarda küf oluşumunu önlemek (bu genellikle köşe dairelerin "mutlu" sahipleri tarafından karşı karşıya kalır).

    Ekstrüde polistiren köpüğün ısıl iletkenliği 0,028 W/mk, köpüğün ısıl iletkenliği 0,039 W/mk'dir. Bu verilere göre ekstrüzyonun köpükten yaklaşık %30 daha sıcak olduğu açıktır. Yani, genişletilmiş polistiren kullanarak, bir ısı yalıtım katmanından tasarruf edebilirsiniz.

    Binalarda enerji verimliliği yönetmeliği gereksinimlerine yönelik çözümler. Termal köprüler, yoğuşma vb.

    İç duvarların yalıtımı, ısı yalıtımı (ve aynı zamanda odanın ses yalıtımı) için en bütçe seçeneğidir. Bu tür işlerin maliyeti, bina dağcılarından oluşan tugaylara başvurmanın gerekli olduğu cephe işlerinden önemli ölçüde daha düşüktür.

    Ek olarak, aletlerle minimum iletişim beceriniz ve yeterli boş zamanınız varsa, ısı yalıtım malzemelerini odaya bağımsız olarak monte edebilirsiniz.

    Cepheler için ısı yalıtım sistemleri, 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu'nda belirtilen gerekliliklere uygun olarak yapıcı bir çözüm olarak uygun olmalarını sağlayan bir dizi özellik sunar.

    Isı Yalıtımı Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

    Özellikle bu yazının konusu olan cepheler ile ilgili olarak binaların ısıl kabuğunun ısıl geçirgenlik değerlerine ilişkin gereksinimler, EPS levhalarla cephelerin dış cephesinde ısı yalıtımına dayalı eylemlerle mükemmel bir şekilde çözülmektedir ( genişletilmiş polistiren ).

    Kullanılan standart kalınlıklara eklenen EPS strafor ısı yalıtım levhalarının ısıl iletkenlik değerleri (λ=0,037) kullanımda olan tüm duvar çeşitlerini (bir levha delikli tuğla, çift levha) pratik olarak elde etmemizi sağlayan bir ısıl direnç sağlamaktadır. seramik tuğla vb. Duvarlar, binaların içinde su veya nem bulunmasının önlenmesine uygun olmalıdır. Eps dış cephe ısı yalıtım malzemeleri, yağmur suyunun geçişine karşı dayanıklı olacak şekilde tasarlanmıştır. Dış cepheler için Eps dış cephe kaplama malzemeleri, yalnızca mantolamanın gerekliliklerini karşılamakla kalmaz, aynı zamanda birçok teknik avantajlar da sağlar.

    Isı Yalıtımı Nedir? Binalarda Nerelerde Kullanılır?

    Bina inşa etmek tek seferlik bir yatırımdır ve yatırımla ilgili olduğunda akıllıca düşünmemiz gerekir. Artan küresel ısınma ve sınırlı enerji kaynakları ile, enerji bakıımndan verimli binalar üretmek önemlidir. Enerjiden tasarruf etmek ve korumak için", birçok araştırmacı mevcut kaynakların kullanımını optimize edebilecek yollar buluyor. Birçok kişi tarafından yaygın olarak seçilen bu yöntemlerden biri, ısı yalıtımı yani mantolama uygulamasıdır. Konforlu bir yaşam koşulları için daha iyi termal koşullar yaratan bir ev veya binaya ihtiyacınız var.

    Termal direnç, bir malzemenin ısıya dayanma yeteneğidir ve enerji birikimiyle doğrudan bağlantılıdır. Çok fazla durağanlığa sahip duvarlar, örneğin büyük duvarlara, okullara, kırsal konaklara vb. dayalı yapılarda dış sıcaklıklardaki dalgalanmalara karşı koruyucu bir yatak görevi gören çok fazla enerji biriktirir. büyük termal kütleleri nedeniyle iç sıcaklıkları dış sıcaklıklardan büyük ölçüde farklıdır.

    En Etkili Isı Yalıtım Malzemeleri ve Yöntemleri Nelerdir?

    Yeni yapılarda, iç sıcaklıkların kontrolünü sağlamak için bu büyük duvarları yapmak mümkün değildir, bu nedenle ısı yalıtım malzemeleri içeren, aynı verimlilik değerlerini elde ederken daha hafif olan muhafazalar yapılır. Yalıtımı iç ortamın yakınına yerleştirdiğimizde, ısıl kütlesinin sadece %10 ila 20'si arasında binanın ataletine katkıda bulunur. Bununla birlikte, yalıtım Eps mantolama kasasının dışına yerleştirildiğinde, duvar kütlesinin %90'ını tesisin termal konforuna katkıda bulunacaktır.

    Ev Yalıtımı: Isı Yalıtımı Nedir ve Neden Önemlidir?

    Döşemelerin kenarlarında kısmen desteklenen, genişliğinin 2/3'ünde seramik tuğla destek kullanan ve izolasyon odası ve seramik bölmeli kapalı binalar inşa etme konusunda yaygın bir gelenek vardır. Bu tip cephe sistemleri, bina zarfı boyunca termal köprüler oluşturur. Duvarların dikey yapısal destekleri de barındırma ihtiyacından etkilendiği durumlarda artış. 

    Bu soğuma cephenin yetersiz yalıtımından kaynaklanır, duvarların iç yüzeyinde yoğuşma meydana geldiğinde buna yüzey yoğuşması, duvar içinde bir noktada meydana geldiğinde ise interstisyel yoğuşma olarak adlandırılır. Ara yer yoğuşmasına örnek olarak duvarın içinde, yalıtım levhasından önceki alanda yoğuşma noktası sıcaklığı oluşur.

    EPS söve kaplama modelleri, temel olarak, alkaliye dayanıklı bir cam elyaf ağ ile yapıştırılmış, ateşe dayanıklı B1 sınıfı polistirenden oluşur ve özel bir yapıştırma dış koruyucu tabakası ile birleştirilir. Sıcaklık değişimlerinden etkilenmez, soğuğa ve sıcağa dayanıklıdır; nemli iklim ve asit yağmurlarından etkilenmez. Strafor dış cephe kaplamaları yanmaz ve toksik madde salmaz. Pencere söveleri çevre dostu, yüksek kaliteli dekoratif yapı malzemeleridir. EPS dış cephe malzemeleri, bilgisayar kontrolü ile kesilen, üretimi hızlı olan ve pencerelerin dört kenarına, kenarlarına takılabilen çerçeve söveler, payandalar, roma sütunu, pencere kaplaması, kat silmesi vb. gibi bir çok çeşit ve modeli vardır. kapı sövesi, köşeler, saçakları ve duvarlardır.

    Metpor Dış Cephe Mantolama Levhası İle Yüksek Kalitede Isı Yalıtımı Yapabilirsiniz

    Aynı şekilde, pencere veya kapıların yerleştirileceği duvarların açıklıkları, üzerindeki mahfazanın yükünü almak ve iletmek için lento bölgesinde zayıf nokta veya ısı köprüsü oluşturan elemanlardır. O bölümler, Genellikle kaplamasız, genellikle açıkta kalan beton bir kirişle yapılır. Buralara eps söve modelleri ile yalıtması önerilir. Söve nedir? diye merak ediyorsanız, daha ayrıntılı ve kapsamlı bilgilere Metpor Söve ve Mantolama'ya ait olan web sitemizin Blog Kategorisinden ulaşabilirsiniz.

    Yoğunlaşmalar

    Yoğuşma nemi, binaların iç mekanlarında meydana gelir, su buharından sıvı hale geçişten kaynaklanır. Bu, iki koşula bağlı olarak meydana gelebilir, banyolarda sıcak su kullanılırken ekstra nem katkısı veya hava soğutması nedeniyle oluşur.

    Soğutma, duvarların yüzeyi veya iç yüzleri olabilen soğuk bir cisimle temas yoluyla gerçekleşir. Sıcaklıklar sınırı (çiy noktası) aşarsa, yoğuşma olacaktır.

    Isı yalıtımı yani mantolama nedir?; Yapılarda ve tesisatlarda ısı kayıp ve kazançlarının sınırlandırılması amacıyla oluşturulan işleme "ısı yalıtımı" denir. Teknik olarak, ısı yalıtımı, diğer bir deyişle mantolama ve söve kaplama uygulamaları "değişik sıcaklıktaki iki bölge arasında ısı geçişini azaltmak amacıyla yapılan uygılamalara ısı yalıtımı denir". Doğadaki bütün hadiseler enerjinin kalitesinin azalacağı yönde gelişmektedir. Bu, yakıt ve güç tüketimini azaltacaktır.Makalemizde, "yapılarda en iyi yalıtım yöntemi" hangisidir? beraberce inceleyeceğiz.

    Isı Yalıtım Önerileri;

    1. Cam katmanı ekleyin: Cam katmanı eklemek, evinizdeki enerji kaybını azaltır ve ısı kaybını en aza indirir.

    2. Yalıtımlı pencereler: Yalıtımlı pencereler ile evinizdeki enerji kaybını azaltabilir ve ısı kaybını en aza indirebilirsiniz.

    3. Yerden ısı yalıtımı: Yerden ısı yalıtımı, evinizin tabanındaki enerji kaybını azaltır ve ısı kaybını en aza indirir.

    4. Duvar yalıtımı: Duvar yalıtımı, evinizdeki enerji kaybını azaltır ve ısı kaybını en aza indirir.

    5. Çatı yalıtımı: Çatı yalıtımı, evinizdeki enerji kaybını azaltır ve ısı kaybını en aza indirir.

    6. Doğru nem oranı: Doğru nem oranı, evinizdeki ısı kaybını azaltır ve rahatlık hissini arttırır.

    7. Doğru havalandırma: Doğru havalandırma, evinizdeki nem ve ısıyı dengeleyerek enerji kaybını azaltır.

    1. İklim kontrol sistemi: İklim kontrol sistemi, evinizdeki sıcaklığı ve nem oranını kontrol etmenize yardımcı olur ve enerji kaybını azaltır.

    2. Isı yalıtım malzemeleri: Poliüretan, styrofoam, lana veya kamış gibi ısı yalıtım malzemeleri kullanarak evinizdeki enerji kaybını azaltabilirsiniz.

    3. Yapı malzemeleri: Yapı malzemeleri olarak beton, tuğla, metal gibi ısı yalıtımlı malzemeler kullanarak evinizdeki enerji kaybını azaltabilirsiniz.

    4. Enerji verimli aydınlatma ve elektronik cihazlar: Enerji verimli aydınlatma ve elektronik cihazlar kullanarak evinizdeki enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz.

    5. Enerji verimli klima ve ısı pompası: Enerji verimli klima ve ısı pompası kullanarak evinizdeki enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz.

    Evinizi Isıtın ve Tasarruf Edin: Isı Yalıtımı Nedir?

    Isı Yalıtımı: Hem Bütçenize Hem de Çevreye Katkısı!

    Dış cephe mantolama, yalnızca "ısı yalıtımı" değil, Hem de ses yalıtımı da sağlamaktadır. Dış cephe "ısı yalıtımı" yönteminde kullanılan yalıtım levhası, ses yalıtımı konusu ile alakalı da gayet başarılıdır. Bu şekilde dışardan gelen seslerin yapı içerisine girmesi engellenmiş olur, aynı şekilde içerdeki seslerin dışarıya çıkması da engellenmiş olacaktır.

    Genellikle gürültülü ve kalabalık alanlarda tespit edilen yapılarda çok işe yarayacak olan ısı yalıtım teknikleriyalıtım konusu ile alakalı tam bir uzmandır. Bu açıdan bina yalıtımında kullanılacak "ısı yalıtım malzemeleri" doğru seçilmelidir. Binalarda ısı yalıtımından önce "ısı yalıtımı analizi" iyi yapılmalıdır. Isı yalıtımı amacı doğruldusunda doğru malzeme seçilmeli, her izolasyon malzemesi rastgele kullanılmamalıdır. Isı yalıtımı püf noktaları arasında en önemli değer budur.

    Her malzemenin evinizi veya iş yerinizi yalıtmak için uygun olmadığını bilmek önemlidir. Kurulum noktası (çatı, zemin, pencereler, havalandırma delikleri vb.), kullnılacak ısı yalıtım malzemeleri kalınlığı, neme duyarlı, ısı iletkenliği veya R değeri, mantolama malzemesi dayanıklılığı, toksisite seviyesi ve daha pek çok faktöre bağlıdır. Bu nedenle, ısı yalıtımının kurulum işlemine devam etmeden önce mantolama firmaları ve uzmanlarından danışmanlık alınması önemlidir.

    Ev Yalıtımı: Isı Yalıtımı Nedir ve Neden Önemlidir?

    Isı Yalıtımı: Konforlu Bir Yaşamın Anahtarı

    Yapılarda kışın ısınmak yazın ise serinlemek hedefiyle harcanan enerjiyi minimize etmeye yarayan programlar "binalarda ısı yalıtımı" ismini almaktadır. Isı yalıtımı nedir? Bilmeyenler için tekrar etmek gerekirse, yapılara oluşturulan "ısı yalıtım malzemeleri" maksimum düzeyde enerji tasarrufu sağlamasının yanı sıra bütçenize de sağladığı katkılarıyla düşük enerjide hayat alanlarında maksimum konfor sağlayabilmektedir.

    Dış cephe duvarları, cam ve doğramalar, çatılar, döşeme ve tesisatta ısı geçişini önlemeye yönelik alınan önlemler dış cephe kaplama ile yanısıra tasarrufu da getiriyor. Bina ortamında ses, su, nem, sıcak, soğuk gibi faktörlerin insan sağlığını da olumsuz yönde etkileyecek boyutlarını en aza indiren dış cephe kaplama modelleri yardımıyla yaşam alanlarında konforlu bir kullanım olanağı bulabilirsiniz.

    Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır?

    Binanın kullanım ömrünün de uzamasına yardımcı olarak ileride daha çok tadilat masraflarıyla ya da yüksek enerjiyle daha az verim alarak bütçenizi zorlamak yerine hali tam tersine çevirebilirsiniz. Enerji tasarrufu, yapının kullanım ömrünün uzaması, yapının değerinin artması, hayat alanlarında konfor şartlarını yerine getirmesi, sağlıklı bir hayat sürülmesinin güveni, çevre ve doğa kirliliğini azaltarak sağlıklı bir doğa ve çevre meydana getirmek gibi pek çok yararı ile oluşturulan ısı yalıtım uygulamaları, hayat niteliğinizi yükseltmenize imkân tanıyacak. Isı yalıtımı yapmak için binalarda ilk olarak gereksinim duyulan yalıtımın konunun uzmanı kişilerce (kaliteli mantolama firmaları) belirlenerek, doğru ısı yalıtım malzemeleri ile doğru bir şekilde dış cephe mantolama programlarının yapılması gerekir.

    En Etkili Isı Yalıtım Malzemeleri ve Yöntemleri Nelerdir?

    Isı Yalıtımı: Enerji Tasarrufu ve Sürdürülebilirlik İçin Hayati Önem

    Birbirinden değişik kalınlık ve yoğunlukları değişen ısı yalıtım malzemeleri ile yapılarınızda konforu sağlamanız olası olacaktır. Yapılara mantolama işlemlerini yanı sıra sonradan da programı uygulanabilecek olan ısı yalıtımı yapmanın püf noktası, ihtiyaçlara en iyi mantolama malzemeleri kullanılarak, ısı yalıtımı programlarını yaptırabilirsiniz. Ses yalıtımı amacıyla tercih edilen cephe sistemleri yapılara sonradan uygulanması ile "ısı yalıtımı" uygulamasına imkân tanımaktadır. Mantolama nedir? yazımızdan da faydalanabilirsiniz.

    Binalarda dış cephe mantolama, binanın cephesinde bir yalıtım ve kaplama sisteminin seçilmesi ve uygulanmasından oluşur. Duvarları su geçirmez hale getirirken tasarruf sağladığı, ısı köprülerini azalttığı, yoğuşmayı önlediği için binaya çok önemli etkisi olan bir iştir.

    Bütün bunlar, binanın enerji talebinde bir azalmaya ve içinde yaşayanların konforunda bir artışa dönüşür. Bu hedeflere ulaşmak için, Metpor Söve ve Mantolama ürünleri olan polistiren dış cephe kaplama kullanılanlar gibi mevcut yönetmeliklere uygun mükemmel kalitede  ısı yalıtım malzemelerinin seçilmesinin yanı sıra binanın dayattığı koşullara uyarlanmış bir sistem seçilmelidir.

    Binalarda dış cephe ısı yalıtımı, yılın farklı zamanlarında (sıcak ve soğuk) içlerinden geçen ısı miktarını sınırlamak için bir binanın dış duvarlarının korunması veya rehabilitasyonu işlemidir. Bu rehabilitasyon işlemi yüksek kalitede izolasyon sağlar.

    Özellikle binanın konfigürasyonu veya bazı yasal düzenlemeler harici çalışmayı engellediğinde, içten mantolama yapmak da mümkündür . Ancak yaşam alanındaki m2 kaybı ve diğer dezavantajları içerir.

    Isı Yalıtımı Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

    Bina Isı yalıtımı m2 Fiyatları

    Sürekli çoğalan enerji faturaları ısınma amacıyla ayrılan bütçeleri de arttırmaktadır. Tüketilen toplam enerjinin 1/3 kadarının konutlar amacıyla sarf edildiği hesaba katıldığında "ısı yalıtımı" bundan sonra bir gereksinim haline gelmiş bulunmaktadır.

    Enerji tasarrufunun yanısıra yalıtım, konutların ömrünü uzatmak, değerini arttırmak, istek edilen konfor şartlarını sağlamak, sıhhatli bir hayat sürmek, etraf kirliliğini azaltmak ve sıhhatli bir çevre ve doğa meydana getirmek amacıyla hayata geçirilmesi gereken bir uygulamadır.

    Dış cephe ısı yalıtımı, binaların iç bölge sıcaklıklarını uygun düzeyde tutmak amacıyla dış hava şartlarından, kışın soğuktan yazın ise sıcaktan korunarak yapı bileşenleri ve dış bölge arasındaki ısı kaybını azaltmak amacıyla binaların dış cephe duvarlarına oluşturulan işlemlerdir.

    İç mekanda sıhhatli ve konforlu bir bölge yaratabilmek adına ortalama 20 - 22 derece ısısı güvenliğini sağlamak amacıyla harcadığımız enerjiyi azaltmak hedefiyle oluşturulan ve aynı vakitte binanın ömrünü de uzatan önlemler olarak da özetlenebilir. Binaların ısı yalıtım fiyatları hakkında detaylı bilgiler için mantolama fiyatları makalemizden faydalanabilirsiniz.

    Isı Yalıtımı İşlemi: Nasıl Yapılır ve Ne Kadar Sürer?

    Isı Yalıtımı (İzolasyon) Nerelerde Kullanılır?

    Binaların ısı yalıtımı, çatı ve duvarlarına, katları ayıran döşemelere, garaj, depo gibi ısıtılmayan bölümlere bakan duvar ve çıkmalara, zemine oturan döşemeler üstüne yapılır. Binanın dış cephesini saran ısı yalıtımı uygulamasına ise "mantolama" denir.

    Ne kadar sürede ve hangi hava şartlarında uygulanır?
    Genel olarak içersinde oturulan yapılarda dış cephe ısı yalıtımı uygulamaları, orta büyüklükteki bir bina amacıyla iki ile dört haftalık vakit zarfında tamamlanır. Çok yağışlı ve soğuk dönemler dışında her vakit uygulanabilir. 

    Bitişik yapı malzemelerinin ısı iletim direncini artırmak ya da dışarıya kaçan ısı miktarının minimuma indirmek için kullanılan TS 825 ve Alman DIN 4108 normlarına göre ısı iletim katsayısı 0,060 kcal/mh oC değerinin altında olan malzemelere mantolama malzemesi, bu değerin üzerinde kalan malzemeler de yapı malzemesi olarak adlandırılmaktadırlar. Dış cephe kaplama malzemeleri yapıların duvar, çatı ve döşemelerini oluşturan yapı elemanlarında ve tesisat sistemlerinin yalıtımında kullanılabilirler. Bu malzemeler ile birlikte pencerelerde kullanılan nitelikli doğramalar ve yalıtım camı üniteleri de etkin ısı yalıtımında büyük önem taşımaktadır. En iyi ısı yalıtım malzemelerini net bir şekilde seçebilmek için izolasyon malzemelerinin özelliklerini iyi bilmek gerekmektedir.



  • Mantolama & Dış Cephe Kaplama Hakkında Sıkça Sorulan Sorular 2022 - 2023
  • Mantolama Nedir?, Isı Yalıtımı Ne İşe Yarar?
  • İç Mantolama Ne İşe Yarar
  • Strafor Duvar Paneli Ne İşe Yarar
  • Isı Yalıtımının Önemi Nedir?, Mantolama (İzolasyon) Neden Önemlidir?
  • Mantolama Nedir: Evinizi Korumanın En Etkili Yolu
  • Isı Yalıtım Malzemeleri Üzerine Detaylı Bilgiler




    logo

    Metpor Dekor Yüksek Kaliteli Dış Cephe Kaplama, Söve ve Mantolama Hizmetleri Verir. Estetiği, Kaliteyi ve Uygun Fiyatı Bir Arada Sunan Çözümlerimizle Tanışın. İnceleyin!

    info@metpordekor.com
    Telefon: + 90 216 387 46 64
    FAX: + 90 216 517 84 33
    GSM: + 90 532 697 15 47
    Petrol İş Mahallesi, Kurtuluş Sokak No: 3/B 34862 Kartal/İstanbul

    2005 - 2023 MT Web Team | Metpor Söve & Mantolama Ürünleri - Metpordekor.com

    Metpordekor.com Mobilde
    whatsapp