En İyi Mantolama Hangisi?, Mantolama (Isı Yalıtımı) Önerileri 2023
Mantolama, onyıllardan beri yılında bütün dünyada iklimleri iyileştirmeye yönelik çabaları desteklemek amacıyla yapılan ve bununla beraber enerji fiyatlarındaki büyük artışlar nedeniyle binaların dış duvarlarına veya iç duvarlarının yüzeyine uygulanan bir ısı yalıtımı yöntemidir. 2022 yılında olduğu gibi, 2023 yılında da bina cephelerinde yapılacak "mantolama yöntemleri" binalarda enerji verimliliği ile beraber yaşam konforunu arttırarak "enerji tasarrufu" sağlayan uygulamalar arasında bilinen en iyi stratejidir. Başarılı bir mantolama uygulamasının sırrı kaliteli malzemeye sahip dış cephe kaplama malzemelerinin tercih edilmesinden geçer. Metpor Eps Strafor Mantolama Levhaları Süper Kalitede Isı Yalıtım Sağlayan Malzemelerdir.
Mantolama detayları ve alternatif mantolama cephe kaplamaları için kullanabileceğiniz pek çok yalıtım sistemi bulunur. İyi bir mantolama nasıl olmalı? diye soracak olursanız, mantolama markaları ve modelleri arasında Metpor olarak biz en önde geliyoruz. Bina mantolama fiyatları malzeme türüne göre değişkenlik göstermekle birlikte "en ucuz mantolama fiyatı" eps strafor malzemededir. bu noktada önemli olan, seçeceğiniz mantolama malzemesinin binanızın ihtiyaçlarına cevap verebilmesi ve ekonomik olmasıdır. Yalıtım malzemeleri piyasasında o kadar çok cephe mantolama malzemesi var ki gerçekten bu durum oldukça kafa karıştırıcı bir hal almaya başladı.
2022 yılında bizimle iletişim kanallarımızdan irtibatae geçen müşterilerimiz arasında yaptığımız istatistik sayesinde şu sonuca vardık;
"Binalarının cephesine yalıtım yaptırmak isteyen insanlar tam olarak neye ihtiyacı olduğunu bilmeden m2 fiyatı kıyaslamasına gidiyor. Bana göre de Türkiye genelinde mantolama ile ilgili bilenen tüm sorunların ve hatalı yalıtım uygulamalarının temel sorunu burada başlıyor."
Mantolama ipucu olarak malzeme araştırması yapmanızı tavsiye ederim. Önce ihtiyacımızın ne olduğunu doğru anlamamız gerekiyor. Daha sonra doğru malzeme, tasarım, işçilik ve maliyet gibi konuları değerlendirmenizi öneririm. En çok yapılan yanlışlardan biri de ucuz olduğuna kanaat getirip plansız, programsız amaca hizmet etmeyen yanlış malzemelerle cephe kaplama işlerine girişilmesidir. Şikayet siteleri onlarca cephe kaplama konusunda olumsuz yorumlarla dolu. Temel sebep ise, işinin uzmanı dış cephe kaplama ve mantolama konusunda deneyimi olmayan amatör usta veya mantolama firmalarıyla çalışılması. Yaptığımız bir araştırmaya göre, 2022 yılında yapılan bütün mantolama uygulamalarının % 25 tamamlanamamış. Bir çok farklı nedene bağlı olarak cephe mantolama uygulaması yarım kalmış. Bu nedenle analiz ve değerlendirmelerinizi çok iyi planlamanız gerekir. Seçtiğiniz mantolama firması binanızın ihtiyaçlarına cevap verebilecek mi?
Isı yalıtımlı kaliteli bir cephe mantolama sistemi paradan tasarruf etmenizi sağlar ve faturalarınızı ayda %40 ila %55 oranında azaltır. Bununla birlikte, evinizin ömrü önemli ölçüde uzar ve mülkün değeri artar. En iyi dış cephe mantolama malzemeleri, üretici garantisine tabidir ve çevre üzerindeki olumlu etkisi dikkate alınmalıdır. Öncelikle kaliteli cephe sistemlerinin en büyük avantajı komple bir çözüm olmasıdır.
Yalı baskı dış cephe mantolama cephe sistemi, piyasada dalmaçyalı, fawori vb. olarak bilinen fileli sistemle yapılan klasik mantolama uygulamalarına göre strafor yalıtım levhaları ile yapılan ısı yalıtımına göre %10 daha iyi ısı yalıtım özelliğine sahiptir. Bu sistemin temeli eps strafor mantolama levhasıdır. Doğru şekilde kurulmuş mantolama cephe sistemi, mükemmel su direnci, olağanüstü işlenebilirlik ve malzemelerin kolay montajı ile karakterize edilir. Metpor'in Standart Grafit cephe sisteminin tüm bileşenleri, 5 yıl garantilidir.
Metpor Prestige terracotta cephe kaplaması yüksek kaliteli bir cephe sistemidir. Bu sistemin temeli, bir eps strafor köpük yalıtım levhası bir lameldir. B1 yanmazlık sınıfı, mükemmel buhar geçirgenliği ve ses yalıtımı ile karakterizedir. Metpor Prestige cephe kaplama sisteminin tüm bileşenleri 5 yıla varan garanti altındadır.
Metpor Plus, olağanüstü su direnci, mekanik şokların yanı sıra UV radyasyonu ve atmosferik etkilere karşı dayanıklılık ile karakterize edilen bir sistemdir. Aile evlerinde en çok temel yapmak için kullanılır. Bu sistemin temeli, ekstrüde polistirenden (polistiren) yapılmış bir yalıtım levhasıdır.
Cepheler için yangına tepki davranışı, CTE gerekliliğini karşılar. Dış cepheler için eps mantolama sistemleri, yalnızca CTE'nin ve TSE'nin gerekliliklerini karşılamakla kalmaz, aynı zamanda başka teknik avantajlar da sağlar.
Termal eylemsizlik, bir malzemenin ısıya dayanma yeteneğidir ve enerji birikimiyle doğrudan bağlantılıdır. Büyük duvarlı binalar, okullar, kır evleri gibi dış sıcaklıklardaki dalgalanmalara karşı koruyucu bir bariyer görevi gören çok fazla izolasyon yeteneğine sahip dış cephe mantolama levhaları çok fazla enerji biriktirir, büyük kütleleri nedeniyle iç sıcaklıkları dışarıdan büyük ölçüde farklıdır.
Kaplamaları kısmen levhaların kenarlarına dayanan, genişliğinin 2/3'ü için seramik tuğla desteği kullanan ve izolasyon odası ve seramik bölmeli binalar inşa etme konusunda yaygın bir gelenek vardır.
Bu tür cephe kaplama, bina cephesi boyunca termal köprüler oluşturur. Kaplamanın dikey yapısal destekleri de barındırma ihtiyacından etkilendiği durumlarda artış.
Aynı şekilde, pencere veya kapıların yerleştirileceği alanın açıklıkları, üzerindeki cephenin yükünü almak ve iletmek için lento bölgesinde zayıf nokta veya ısı köprüsü oluşturan elemanlardır. Sövelere, genellikle açıkta, üzeri örtülmemiş bir beton kiriş ile yapılır. Yalıtım
kaplamasının tüm kalınlığı dışarıdan geçtiği için, dışarıdan mantolama hem yeni inşaatta hem de binaların rehabilitasyonunda bu ısı köprülerini çözer.
Metpor Bina Dış Cephe Mantolama Sistemleri İle Binanızın Konforunu Optimize Edin
Özellikle ısı köprüsü oluşturmaya yatkın yapı elemanlarından bir diğeri de balkon saçakları, teraslar vb. cephelerin çıkıntılarıdır. Binanın bu bölümleri mutlaka yalıtılmalıdır. Eps strafor mantolama malzemeleri bu noktalarda dış cephe yüzeyinin sürekliliğini mükemmel bir şekilde çözmektedir.
Yoğuşma nemi, binaların iç mekanlarında meydana gelir, su buharından sıvı hale geçişten kaynaklanır. Bu, iki koşula bağlı olarak meydana gelebilir, banyolarda sıcak su kullanılırken ekstra nem katkısı veya hava soğutması nedeniyle oluşur. Soğutma, cephenin yüzeyi veya iç yüzleri olabilen soğuk bir cisimle temas yoluyla gerçekleşir. Sıcaklıklar limiti (çiy noktası) aşarsa, yoğuşma olacaktır.
Bu soğutma, cephenin yetersiz yalıtımından kaynaklanmaktadır. Cephenin (duvarların) iç yüzeyinde yoğuşma meydana geldiğinde buna yüzey yoğuşması denir ve olay cephenin içinde bir noktada meydana geldiğinde buna ara yer yoğuşması denir.
EPS strafor köpük dış ısı yalıtım sistemi, evin iç sıcaklığını dengeleyerek ve ev içindeki rahatsız edici termal değişimleri önleyerek cephe kaplamasının durağan yalıtımını iyileştirir.
Mantolama Yapmanın Avantajı Nelerdir?
✔ Yıl boyunca hızlı, temiz ve kolay kurulum,
✔ Temizlemesi ve bakımı kolaydır,
✔ Atmosferik şartlara ve diğer dış ve iç etkenlere karşı dayanıklı, üreticisine ve kalite özelliklerine bağlı olarak, dış cephe yalıtımının garanti süresi beş yılı bulmaktadır,
✔ Su direnci, nem direnci, yangın direnci sağlar,
✔ İyi ses yalıtımı özelliklerine sahiptir,
✔ Çevre için güvenlidir,
✔ Isı yalıtım özelliğinden dolayı uzun vadeli getirisi olan bir yatırımdır. Dış cephe kaplaması durumunda, etki, iyi ısı yalıtım özelliklerine sahip bir hava yastığı gibidir,
✔ Hava değişimlerinde makasın sıcaklığını düşük tutarak duvarların kuru kalmasına da yardımcı olur, yoğuşma ve küf oluşumunu engeller,
✔ Üretim için geniş bir renk ve tasarım yelpazesi sunar,
✔ Dış cephe kaplama renkleri kullanım ömrü boyunca değişmez.
Binaların dış cephe giydirme yapıldığında, ortaya çıkacak enerji tasarrufu aile ve ülke ekonomisine katkı sağlar. Bununla beraber doğaya ve enerji kaynaklarının korunmasına katkıda bulunup, çevreye verilen zararları önleme noktasında en iyi önlemlerden biri olarak ön plana çıkmaktadır.
Dünya nüfusunun özellikle son yüzyılda çok hızlı bir şekilde artmasıyla beraber, sanayinin de bu dönemde çok hızlı bir şekilde gelişmesine bağlı olarak enerjiye duyulan gereksinim de artmıştır. Bu nedenle başta İstanbul olamak üzere, diğer illerimizde de binaların cephesine dış cephe yalıtım yapmaktayız. Yapılar için cephe kaplama ve farklı cephe sistemleri ve yöntemleri dediğimizde en başta fugalı kaplama ve yalı baskı mantolama gelir. Bu malzemeler söve modelleri olarak da bilinir.
Termal Konforu Artırın
Termal konfor, bir mülkün tüm hava koşullarında konforlu bir sıcaklıkta tutulması anlamına gelir. Hava ne olursa olsun, mantolamanın faydalarından biri, mülkünüzün iç kısmının rahat hissetmek için mükemmel sıcaklık olmasını sağlayabilmesidir.
Daha serin Yazlar, Daha sıcak Kışlar
- Müstakil Ev Mantolama Fiyatları
- Ev Mantolama Modelleri
- Mantolama Yaptıranların Yorumları
- Ev Yalıtımı Nasıl Yapılır? İç Cephe Mantolama Yöntemi
- En İyi EPS Mantolama Markası
- Mantolama Firmaları İstanbul
- Dış Cephe Strafor Kaplama
- Basit EPS Mantolama Nasıl Yapılır?
- Binalarda Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır?
En iyi dış cephe mantolama malzemesi olarak önerdiğimiz, genişletilmiş polistiren (EPS), binanın tasarımını ve yapısal bütünlüğünü iyileştirebilen yapı malzemelerinden biridir. 1950'li yıllarda geleneksel mantolama malzemesi olarak tanınmasından bu yana EPS strafor, diğer yeni uygulamalarda hızlı bir gelişme yaşamaktadır. Şu anda EPS köpük, sürdürülebilirlik faydası ve enerji verimliliği, dayanıklılık ve iç ortam kalitesi açısından iyileştirme nedeniyle birçok bina yapısında kullanılmaktadır. Bu makale, EPS'nin mantolama, dekoratif cephe kaplama ve kalıplama, ısı yalıtım panel uygulaması (yapısal yalıtımlı paneller (SIP'ler) ve kompozit SIP'ler) ve izolasyon amaçlı olarak uygulanmasına genel bir bakış sunmaktadır. Dış Cephe Köpük Kaplama Nasıl Yapılır? makalesinden faydalanabilirsiniz.
Giriş; Bina Mantolama (Isı Yalıtım) Sistemleri Nedir?
Enerjiye duyulan bu gereksinim de binalarda tasarruf amaçlı bazı önlemler alınması için çalışmalar yapılmasına neden olmuştur. İşte bu sebeple en basit anlatımla "mantolama" bir yapının dış yüzeyinin izolasyon özelliği olan malzemelerle kaplanması işlemidir. Mantolama günümüzde yeni yapılan bütün binalar için zorunlu tutulmuş bir "bina izolasyonu" programıdır. Bununla birlikte eski binaların dış cephesinin yenilenmesi de rahatça uygulanabilmektedir. Eski binaların dış cephesinin yenilenmesi makalemizi de inceleyebilirsiniz. İstanbul mantolama firmaları, rastgele bir dekorasyon ya da mantolama firması değildir. Yapı yalıtımı özel bir etkinlik alanıdır ve kendisine ait pek çok ek kaliteyi söz konusudur. Bu amaçla "cephe giydirme firmaları" sektörde ayrı bir konumda bulunmaktadır.
Binaların kullanım çeşitleri ne olursa olsun hangi amaçla kullanıldığına bakılmaksızın, büyük küçük her yapıya "mantolama uygulaması" yapabilir ve böylece "binalarda ısı tasarrufu" sağlanırken binanın ömrü de uzatılmış olur. Bir yapının enerji tasarrufu yapan hale getirmekteki en etkili teknik olan mantolama ekonomik fiyatıyla da çok avantajları olan bir yalıtım yöntemidir. Mantolama planlaması için tüm merak ettiğiniz sorulara cevap bulabileceğiniz bu makale, "en iyi mantolama markası Metpor Dekor" eps mantolama ve söve malzemeleri olarak firmamızın ısı yalıtımı hakkında bilgi verme prensibi kapsamında kaleme alınmıştır.
1. Mantolama (İzolasyon) Nedir?
Mantolama nedir? sorusuna cevap vermeye devam edersek, dış cephe kaplama malzemeleri kullanılarak ısı kayıplarını ortadan kaldıran, ısı yalıtımı sağlayıp dış cephe kaplama işlemlerinin tamamına "mantolama" diyebiliriz. Bina cephesinde uygulanan mantolama sistemleri, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana gibi büyük şehirlerimizde uygulanmaktadır. Son birkaç yıldır diğer illerimizde ve bölgelerimizde de toplumsal farkındalık artmış olup, binalarda dış cephe giydirme veya iç mekanlara yalıtım uygulamaya başlanmıştır.
+ Dış cephe mantolama teknikleri kullanılarak yalıtım yapmanın asıl amacı, binalarda iç mekan sıcaklığınının, dış mekan sıcaklığının birbiriyle etkileşime geçmesini önlemektir.
+ Aslında, tek kata mantolama yapılmış bir ev dahi, tavandan, duvarlardan ve zeminden geçtiğimiz bütün ısı akışının % 50'sini durdurma yeteneğine sahip olabilmektedir.
Binalarda mantolama stratejisi ile ısı yalıtımı yapmak akıllı ve sürdürülebilir bir yatırım olup, kısa ve uzun vade de faydalarını göreceğimiz işlemlerdir. Kaliteli mantolama malzemeleri ile dış cephe giydirme yaptığımız zaman, doğru yalıtımın nasıl çalışması gerektiği, bununla birlikte binalarımızda söve modelleri ile ilgili yaratıcı dış cephe kaplama fikirleri vermek amacıyla kaleme alınmıştır.
Mantolama (Yalıtım) Nasıl Yapılır?
Türkiye Cumhuriyeti yasalarında basitçe tabirle "mantolama kanunu" olarak bilinen bu dış cephe uygulamalarına, devletimiz tarafından birtakım kurallar ve standartlar getirmiştir. Türkiye'de mantolama uygulamaları bu kurallara ve standartlara uygun olarak yapılması bir kanuni bir zorunluluktur.
Belirlenen bu mantolama kuralları sayesinde belirli standart ve kalite yönergelerine uygun olarak binalarda mantolama yapılmak durumundadır. Ülkemizde resmi gazetede yayınlanan bu yönetmeliğin adı "TS 825 Binalarda Isı Yalıtımı Kuralları Standardı" olarak adlandırılmaktadır. Binalarda yalıtım stratejisi olarak mantolama, dış cephe için en popüler "dış cephe kaplama" uygulamasıdır.
Isı olarak tabir ettiğimiz enerji, bir yapının duvarlarından, pencerelerinden, çatısından ve tabanlarından yayılmaya başlar. Binaların dış cephesinde mantolama uygulaması yapılmadan önce dikkat edilmesi gereken önemli bir konu işinin uzmanı doğru kişiler tarafından "mantolama analizi" yapılmasıdır.
Mantolama analizi işinde uzman olan "mantolama firmaları" tarafından yapılmalı ve mantolama detayları konusunda dikkatli ve akılcı bir yaklaşım sergilenmelidir. Mantolama aşamaları sırsında bütün yalıtım aşamaları teknik bilgisi yüksek personel tarafından kontrol edilmeli hatalı bir takım uygulamalar var ise bu hatalar düzeltilmelidir. Mantolama fiyatları için linke tıklayarak detaylara ulaşabilirsiniz.
- Dış Yalıtım Modelleri
- Dış Cephe Isı Yalıtım Malzeme Çeşitleri
- En İyi Mantolama Firmaları
- Hangi Mantolama Daha İyi?
- Sıva Gerektirmeyen Mantolama
Mantolama Modelleri ve Uygulama Teknikleri Nelerdir?
Dış Cephe yalıtımı nasıl yapılır? diye soracak olursak; Mantolama uygulamaları yaşam alanlarında konforu arttırmaya yönelik yapılan uygulamalardır. Yapıya en uygun ve en iyi mantolama yöntemi doğru uygulama teknikleri ile yapılırsa, mantolamanın aile ve ülke ekonomisine katkıları çok fazla olacaktır. Bu nedenle "mantolama zararları" veya "iç cephe mantolama zararları" gibi bir yaklaşım doğru tamamen eksik bilinmesinden dolayı yapılan bir yorumdur. Mantolama zararları tabiri yanlış uygulanan mantolama hataları sonucu ortaya çıkan olumsuz durumlardır.
Her mantolama uygulaması faydalı bir yalıtım yöntemidir. Burada sadece mantolamanın ne kadar verimli olduğu konusunda fikir belirtebiliriz. Bu fikirler böylece yüksek verimlilikte ısı yalıtımı sağlar.
Mantolama (ısı Yalıtım) Uygulaması Ne Kadar Sürer?
Mantolama uygulaması orta büyüklükteki standart bir bina için ortalama 3 - 4 hafta kadar sürmektedir. Hava koşulları, binanın büyüklüğü, uygulamada çalışacak usta sayısı bu süreyi olumlu ya da olumsuz etkileyebilmektedir. Kuvvetli rüzgar, sis ya da yağmurlu hava koşullarında mantolama uygulaması yapılmamalıdır. Koşulların mantolama için en uygun olduğu zaman, uygulama yapılacak dış yüzeyin ve ortam sıcaklığının en az +5o C olduğu dönemdir. Mantolama köpüğü çeşitleri ile ilgili makalemize erişmek için linke tıklayabilirsiniz.
Akıllı Isı Yalıtım Yöntemleri İle Tasarrufa Başlamak İçin Şimdi Bir Bina Mantolama Programına Başlayın
Mantolama yapılması gereken alanlar olarak en başta, iç mekan tavanları, boşluk duvarları ve dış duvarlar gelmektedir. Eps strafor malzemenin cnc makinelerinde istenilen formlarda rahatça kesilebilir ve gerek kalıp yöntemiyle doğrudan baskı yöntemiyle üretilebilmesinden dolayı dış cephe kaplama modelleri için esnek tasarımlar yapılması konusunda avantajlar sunar.
Farklı varyant seçenekleri sunan bu malzeme çeşitleri, benzerlerinde olmayan bu önemli özelliği ile bu malzemeleri (Eps Strafor) bir adım öne çıkarıyor.
"Bir binaya mantolama ile yalıtım yapmak, enerji tüketiminde ve buna bağlı olarak yakıt tüketiminde de önemli oranda tasarruf sağlar".
Eps'den üretilen strafor mantolama malzemelerinin en önemli avantajları şöyledir;
- Eps mantolama köpüğü mükemmel ısı yalıtımı sağlayan dış cephe ısı yalıtım malzeme çeşitleridir.
- Diğer yalıtım malzeme çeşitlerine göre ise m2 fiyatları daha ucuzdur.
- Hafif olması sayesinde yapıya ek yük getirmez.
- Uygulama kolaylığı açısından da pratik söve kaplama malzemeleridir.
- Binanın dış cephesini kaplamasından dolayı binanın donatı ve strüktür bileşenlerini korur.
Daha temiz bir doğa ve çevre için daha az yakıt tüketimi gerekmektedir. İzolasyon yapılmış bir bina ısıtılırken atmosfere salınan CO2 (karbondioksit) gazlarının, ısı yalıtım levhası ile izolasyonu yapılmamış bir binadan yayılanlardan % 45 daha fazla olduğu hesaplanmıştır. Buraya kadar "Eps mantolama nedir?" sorusuna basitçe yanıt vermiş olduk. Şimdi isterseniz rehberimizde "mantolama" için biraz daha detaylı açıklamalar içeren bilgilere doğru yol alalım.
Mantolama (Yalıtım) Yapmanın Amacı Nedir?
Başka bir ifadeyle "mantolama nedir?" diye soracak olursak şöyle diyebiliriz; Dış cephe kaplamasının amacı evlerimizde ve iş yerlerimizde kısaca insanların yaşam alanı olan tüm iç mekanlarda, konforu arttırmaya yönelik yapılan uygulamalardır. Kış çok daha sıcak ve yaz aylarında da daha serin bununla beraber daha temiz, rutubeti az, bir ortam sağlaması ve bu sayede yaşam standartlarının yükseltilmesi hedeflenir.
Sağlıklı ve konforlu bir yaşam şartlarını oluşturmak için "dış cephe kaplama" binalarda, evlerde, daire veya işyerlerimizde yani insanın olduğu her yer ve mekanda uygularız. Dış cephe ısı yalıtım fiyatları hakkında bilgiler için linke tıklayabilirsiniz.
Kısaca mantolama ile yapılan bina yalıtım işlemleri, evlerde yaşayan bireylerin yaşam kalitesini arttıran bir yalıtım stratejisidir.
İyi Bir Mantolama Nasıl Olmalı?
Binalarda yapılması planlanan "cephe mantolama" uygulamaları, evlerde ve diğer yaşam alanlarında oluşabilecek bir çok sorunun önüne geçebilecek yeteneğe sahip yalıtım sistemleridir. Cepheler için Mantolama analizi yapılırken "dış cephe ısı yalıtım malzeme çeşitleri" arasında seçilecek malzeme binanın yalıtım ihtiyaçlarına karşılık verebilecek özelliklere sahip olmasına özen gösterilmelidir. Doğru seçilmeyen mantolama malzemesi ekonomik açıdan zarar vereceği gibi, zaman kaybı ve hayal kırıklığı yaratacaktır.
Mantolama ile ilgili söylememiz gereken bir başka konu da özellikle büyük şehirler başta İstanbul olmak üzere, bütün illerimizde uygulanmakta olan "en iyi dış cephe kaplaması yöntemi" olduğudur. Binalarda mantolama stratejisi sadecece evlerin "dış cephe" bölümünde yapılan bir ısı yalıtım yöntemi değildir. Tamamlayıcı unsur olarak, iç cephede de uygulanan yalıtım stratejileri arasında "iç cephe daire mantolama" sistemleri de vardır.
Genleştirilmiş polistiren (strafor köpük veya EPS), düşük ısı ve ses geçirgenliği ve hafifliği nedeniyle inşaatta yaygın olarak kullanılan bir malzemedir. Yüksek oranda hava molekülü içeren bir malzeme olduğundan, farklı baskılara maruz kaldığında büzülebilir ve genleşebilir, bu da onu genleşme derzlerini çözmek için mükemmel bir malzeme yapar. Başlıca kullanım alanı ısı ve ses yalıtımıdır. Kabul edilen inşaat kararına bağlı olarak zeminlere, duvarlara ve tavanlara yaygın olarak uygulanabilir.
Bu avantajlar göz önüne alındığında, birkaç üretici, başta Metpor Söve & Mantolama Ürünleri, inşaatta kullanılmak üzere çeşitli formatlarda genişletilmiş polistiren dış cephe kaplamaları geliştirmiştir. Hafifletilmiş mineral sıva yüzeyinde, formülasyonunda uygulanan inci şekillerinden, diğerlerinin yanı sıra kirişli çatı ve asma katların inşası için her türlü yalıtım ve dekorasyon uygulamalarında kullanılabilir bir malzemedir.
Binaların dış cephesinde, genleşmiş polistiren levhaları dış cephe ısı yalıtım sisteminde, hem de iç bölme duvarlarında izolasyon olarak veya çatılarda kullanabiliriz. Ölçüleri, yoğunlukları, tasarımları ve özellikleri, 10 – 16 – 20 – 26 – 30 Kg/m3 yoğunluklarda bulabilen her üreticiye bağlı olacaktır. 1 ila 2 metre arası yükseklikler, 0,40 – 0,60 – 1 – 1,2 m arası genişlikler. ve 10 ila 100 milimetre arasında değişen kalınlıklar. Malzemelerin TSE standartlarına uygun ve kendiliğinden sönebilen olduğunu doğrulamak çok önemlidir.
Eps Strafor Yalı Baskı (Siding) ve Fugalı Cephe Kaplama Levhası Yüksek Kalitede Mantolama Sağlıyor.
Bu malzeme ile daha önce bahsedilen tüm ticarileştirme biçimlerine ek olarak, teknolojilerini bu ürünlere dayandıran dış cephe kaplama sistemleri de dikkate alınmaıdır. Örneğin, sert strafor çekirdeğe sahip ve diğerlerinin yanı sıra yüzeyi mineral sıva ile güçlendirilmiş istenen kaplamaya bağlı olarak farklı malzemelerle kaplanmış kendi kendini destekleyen terracotta cephe kaplama panelleri. Bu cephe sistemlerinin ülkedeki en önemli üreticisi Metpor Söve & Mantolama Ürünleri şirketidir.
Yaratıcı Mantolama Fikirleri
İskele kurmadan mantolama yapmak için iç cephe mantolama teknikleri uygulanmalıdır. Mantolama uygulaması için belediyeden izin almak gerekmez. Bu nedenle, "mantolama belediye izin belgesi" gibi bir belge de yoktur. Hiç bir yalıtım veya mantolama uygulaması yapılırken belediyeden izin almak gibi bir prosedür yoktur. Bu tür yaklaşımlar yanıltıcıdır. Sadece yeni binaların yapımında, projelerde bir yalıtım tedbiri olması zorunludur. Buda yeni inşa edilecek binanın projesinde mevcut olup, belediyenin yetkili birimlerene sunulur. Bu durum binanın komple projesi ile alakalı bir durum olup mantolama konusu ile ilgisi yoktur.
Unutmamalıyız ki! "tüketmediğiniz enerji en ucuz enerjidir".
Mantolama Teknikleriyle Isı Yalıtımı Planlaması Yaparken İlk Olarak Düşünülmesi Gereken Konu, "Enerji Gereksinimlerini Azaltma Stratejisi" olmalıdır.
2. Karbonlu EPS Strafor Polistiren Dış Cephe Köpük Kaplama Nasıl Yapılır?
Düz mantolama olarak tanımlanan "klasik mantolama" sistemlerinde mantolama filesi ve mantolama dübeli kullanılır. Yalıtımı sağlayan karbon takviyeli gri EPS strafor köpük, en iyi mantolama malzemeleri arasında önde gelir. Ayrıca en ucuz yalıtım malzemesi diyebileceğimiz malzemelerdir. Karbonlu siyah EPS bünyesindeki grafit ısı reflektörleri sayesinde "yalıtım" özelliği mükemmel tasarlanmış bir EPS (Expanded Polistren) ısı yalıtım malzemesidir. Strafor dis cephe kaplama malzemeleri arasında en çok tercih edilen mantolama çeşidi bu malzemedir.
Karbonlu EPS strafor malzemelere siyah veya gri rengi veren içeriğindeki bu grafit ısı reflektörleridir. Grafit, sıcak ve soğuğu daha iyi yansıtarak konvansiyonel (beyaz strandart) EPS strafordan daha mantolamanın verimli olmasını sağlar. B1 sınıfı yangın katagorisinde olan karbonlu siyah EPS strafor mantolama malzemeleri, düşük yoğunluklarda olduğunda bile ısı iletkenlik grubu 035'e dahildir (TS 7316 - EN 13163).
Klasik beyaz EPS straforlara göre karbonlu EPS'nin düşük yoğunluklarda ısı iletkenlik grubunun 035 olması nedeniyle kalınlığın daha az olmasına rağmen izolasyonda yüksek performans gösterme kabiliyetine sahiptir. Tabi bu mantolama yeteneği siyah karbon takviyeli EPS strafor malzemeleri "mantolama m2 fiyatları" açısından klasik beyaz EPS strafora biraz daha pahalıdır.
Klasik mantolama paket sistemleri dediğimiz malzemeler, mantolama dübeli, ısı yalıtım sıva filesi, dekoratif kaplama, dış cephe boyası vb. gibi birçok bileşenin bir araya gelip oluşturduğu yalıtım sistemleridir. Eps mantolama türleri denildiğinde akla gelecek olan ilk şey "mantolama köpüğü" kelimesidir. çoğu zaman poliüretan köpük ile karıştırılır. Ama mantolama köpüğü eps strafor malzemeye denir.
Eğer yalıtımda mantolama paket sistemleri kullanılacaksa dikkat edilmesi gereken önemli bir detay, paket sistemi üreticisinin güvenilir firmalar arasında olmasıdır. Hangi mantolama daha iyi? diye soracak olursak, Fugalı mantolama veya yalı baskı cephe kaplaması gibi mantolama sistemleri Metpor Dekor tesislerimizde üretilen hazır ısı yalıtım levhalarıdır. İyi bir mantolama nasıl olmalı diye google'la sorduğunuzda sizi buraya getirecektir. İyi bir mantolama Metpor markalı olmalıdır. En iyi mantolama markası denildiğinde Metpor Söve & Mantolama olarak özel bir yere sahibiz.
Mantolama m2 Fiyatları
Piyasada satışı yapılan mantolama markaları arasında en önde gelmekteyiz. Bu nedenle mantolama fiyatları ve mantolama malzeme m2 fiyatları konusunda mantolama malzeme üreten firmalar arasında aolduğumuz için fiyatılarımız epey avantajlı diyebiliriz.
2021 yılı mantolama m2 fiyatları
mantolama metrekare fiyatı, m2 birim olarak 3 cm için 29.00 ₺ + KDV iken, 4 cm içinse 32.00 ₺ + KDV olarak hesaplama yapılır. Bu mantolama strafor fiyatları 2019 yılı için geçerliliğini korumaktaydı. Dış cephe mantolama fiyatları 2018 yılında 24.00 ₺ + KDV iken Dolar ve Euro para birimlerinde yaşanan döviz kuru dalgalanmaları nedeniyle 2019 yılında fiyatlar artış gösterdi.
2020 mantolama fiyatları ise, 3 cm mantolama levhası için 32.00TL + KDV, 4 cm mantolama plakası 34.00TL + KDV'dir. 2021 Hazır Mantolama Malzeme m2 Birim fiyatları ise şu şekildedir. 3 cm fugalı mantolama levhası m2 birim fiyatı 45.00₺ + KDV, 4 cm hazır mantolama levha fiyatı 51.00₺ + KDV'dir. 5 cm mantolama levhası 57.00TL +KDV'dir. 2021 Güncel Mantolama Fiyatları bu şekildedir. mantolama nasıl yapılır? diyecek olursanız 2. bölümde sorunuzun cevaplarını bulabileceksiniz.
2.1 Mantolama Malzemeleri Çeşitleri ve En İyi Kalitede Mantolama Malzemeleri Hangileri?
Fugalı mantolama sistemleri, genleşme ve çatlamayı önlemek için dış cephe kaplama modelleri arasında ve mimari için estetik görünüm sağlama kabiliyetine sahip "dış cephe mantolama" levhalarıdır. Fugalı dış cephe kaplama uygulaması dış cephe modelleri 2019 trendleri için en çok tercih edilen modellerden biridir. 2020 yılı için de fugalı mantolama siparişleri yoğun bir şekilde gelmeye devam ediyor. Fugalı cephe kaplamaları ve yalı baskı kaplamaları eps strafor blokların cnc makinelerde kesilmesiyle üretilen, doğrudan dış cephe boya uygulamasına hazır mantolama levhalarıdır. Dekoratif "bina dış cephe mantolama modelleri" arsında en şık görünüme sahip malzemelerdir. Dış duvar kaplama olarak da kullanılacağı gibi iç mekanlarda da fark yaratan ürünlerdir.
Kendinden sıvalı hazır mantolama malzemeleri, dış cephe kaplama levhası olarak üretilebildiği gibi hem de "iç cephe yalıtım levhası" üretilmektedir. METPOR cephe söve & mantolama ürünleri, dış cephe kaplama ürün yelpazesinde çok sayıda hazır dış cephe kaplama panelleri vardır.
Fugalı cephe kaplamaları, klasik fileli mantolama sistemleri ile aynı teknik özelliklere sahip alternatif mantolama malzemeleri olarak ürettiğimiz kaplamalardır. Metpor dekor mantolama ve söve kaplama ürünleri bünyesinde üretilmektedir.
Binalarda Isı Yalıtımı (Mantolama) Yapılması Gereken Yerler;
- Mantolama, dışarıya bakan tüm duvarlarda,
- Depo, bodrum kat ya da garaj gibi ısıtılmayan bölümlere bakan duvar ve döşemelerde,
- Eğik ve düz çatılarda yalıtım,
- Binanın toprakla temas eden döşeme ve duvarlarının yüzeyinde strafor malzeme ile kaplanmalı,
- Havalandırma kanalları, tesisat boruları gibi tesisat donatısına yapılır.
- Çıkma tabanlarda "yalıtım uygulaması" yapılmalıdır.
- Bir ileri seviye olarak iç duvarda strafor duvar panelleri ile desteklenerek kusursuz yalıtım sağlanabilir.
Mantolama Rehberi 2021 2. Bölüm...
Hızlı Erişim Linkleri
Yalı Baskı Nedir?, Yalı Baskı Desenli Dış Cephe Kaplama Üretimi | Villa Söve Modelleri, Lüks Villa Dış Cephe Modelleri | Villa Mantolama Modelleri, Villa Dış Cephe Süslemeleri | Villa Kaplama, Müstakil Ev Dış Cephe Mantolama ve m2 Birim Fiyatları | Villa Dış Cephe Kaplamaları, Lüks Villa Dış Cephe Giydirme Modelleri | Tuğla Desenli Strafor Duvar Paneli | Taş Görünümlü Strafor Duvar Paneli | Strafor Mantolama Malzeme Fiyatları | Strafor İç Cephe Duvar Kaplama Fiyatları | Strafor Eps Isı Yalıtım Levhası Ölçüleri Nelerdir? | Strafor Duvar Kaplama Paneli Uygulamaları Fiyatları | Strafor Dış Cephe Kaplama m2 Birim Fiyatları | Mantolama Önerileri 2023, En İyi Dış Cephe Mantolama Yöntemleri | Mantolama Nedir? Bina Mantolama Ne Demek? | Mantolama Modelleri, Bina Mantolama Çeşitleri 2022 - 2023 | Mantolama Malzemeleri Nelerdir? | Mantolama Fiyatları 2022, Dış Cephe Mantolama m2 Fiyatları 2023 | Mantolama Çeşitleri, Dış Cephe Mantolama Çeşitleri | Mantolama & Yalıtım İşleri, Dış Cephe Kaplama İşleri | Lüks Villa Dış Cephe Kaplama Fiyatları, Villa Kaplama m2 Fiyatları 2023 | İzolasyon Nedir?, İzolasyon Yöntemleri | İç Cephe Mantolama, İçten Mantolama Teknikleri | Trendwall Duvar Panelleri | İç Cephe Mantolama Fiyatları, Strafor Duvar Paneli m2 Fiyatları | İç Cephe Duvar Kaplama, İç Cephe Kaplama Panelleri | Harpuşta Nedir?, Parapet Sövesi Harpuşta Modelleri 2022 - 2023 | Fugalı Mantolama m2 Fiyatları, Hazır Mantolama m2 Fiyatları 2023 | Fugalı Dış Cephe Kaplaması Fiyatları | Eps ve Xps Karşılaştırması, Polistiren Savaşları | En İyi Ahşap Görünümlü Dış Cephe Kaplama İmalatı | Duvar Taşı Dekorasyon Modelleri | Duvar Paneli Nedir? | Duvar Kaplamaları ve Duvar Dekorasyon Fikirleri | Dış Cephe Kaplama, Strafor Dış Cephe Duvar Kaplama | Dış Cephe Kaplama Modelleri, Strafor Mantolama Modelleri | Dış Cephe Isı Yalıtım Önerileri Nelerdir? | Dış Cephe Isı Yalıtım Malzemeleri Nelerdir? | Dış Cephe Boyası Nedir? Özellikleri Nelerdir? | Dekoratif Mantolama, Dekoratif Isı Yalıtımı | Bina Ölçüsü Nasıl Alınır? Dış Cephe Ölçüsü Nasıl Alınır? | Ahşap Desenli Duvar Kaplaması | 8 Adımda Resimli Anlatımla Mantolama Nasıl Yapılır? |
Mete Yılmaz
meteyilmaz@metpordekor.com
Okunma Sayısı : 2 364 116