• info@metpordekor.com
  • SSS

Isı Yalıtım Malzeme Çeşitleri Nelerdir?

  • Ana Sayfa
  • Blog
  • Isı Yalıtım Malzeme Çeşitleri ve Genel Özellikleri

Isı Yalıtım Malzeme Çeşitleri ve Genel Özellikleri

  • Nilüfer Karsaklı

    Nilüfer Karsaklı

    info@metpordekor.com

    Okunma Sayısı : 6 860

Isı Yalıtım Malzeme Çeşitleri ve Genel Özellikleri

    Isı Yalıtım Malzeme Çeşitleri ve Özellikleri

    Isı yalıtımı, binaların enerji tüketimini azaltmak, konforu arttırmak ve çevreye olan etkisini minimize etmek için kullanılan önemli bir uygulamadır. Isı yalıtım malzemeleri, bu uygulamayı gerçekleştirmede önemli bir role sahiptir. Dış cephe kaplama malzemesi seçimi, binaların yalıtım performansını, dayanıklılığını ve maliyetini etkileyebilir.

    Genellikle kullanılan ısı yalıtım malzemeleri arasında polistiren strafor köpük, cam yünü, taş yünü, eps (genleştirilmiş polistiren) ve celik (genleştirilmiş polipropilen) bulunmaktadır. Polistiren köpük, düşük yoğunluğu ve düşük maliyeti nedeniyle en popüler malzeme seçeneklerinden biridir. Cam yünü ve taş yünü, yüksek ses ve ısı yalıtımı performansı sağlar ve yangına dayanıklıdır. EPS ve XPS, hafif, suya dayanıklı ve yüksek termal performans sağlar. Celik, dayanıklı ve mukavemetli olup suya dayanıklıdır.

    Doğru malzeme seçimi, bina özellikleri ve iklim koşullarına bağlı olarak değişebilir. Uygun malzeme seçimi, ısı yalıtımı uygulamalarının başarısını artırabilir ve enerji tasarrufu sağlayabilir.

    En iyi ısı yalıtkanı kuru, durgun havadır. Bu nedenle bir termal yalıtkan, hava veya statik gazla dolu sonsuz sayıda hücreden oluşan bir malzeme olacaktır. Bu cepler ya sıkı lifler (mineral yünler ya da doğal yünler) ya da sentetik malzeme baloncukları (polistiren, poliüretan, vb.)
    Ana termal izolatörler üç ana aileye ayrılabilir:
    1. Mineral ürünlerden tasarlanmış malzemeler (mineral yün, gözenekli cam, vermikülit, perlit vb.)
    2. Hayvan veya bitki malzemelerinden (moton yünü, ördek tüyü, keten, pamuk yünü, hindistan cevizi, selüloz dolgu, saman, mantar, ağaç lifleri, kenevir veya selüloz ...)
    3. Sentetik yalıtım (polistiren, poliüretan, PVC ...)
    Isı yalıtımı İki tür yalıtım:
    - Ucuz olan iç yalıtım, yapının dış görünümünü değiştirmez ve mekanın hızlı bir şekilde ısınmasına izin verir, yoğuşmayı önlemek için yalıtıma bir buhar bariyeri entegre edilmiştir. Bu işlem, iç mekanı azaltır ve evin ısı kayıplarına zarar veren birçok termal köprü oluşturur.
    - Ya da dışarıdan mantolama, ısıtma süresi boyunca duvarın ataletinden en iyi şekilde yararlanmayı mümkün kılar, ısının bir kısmı onu yavaş yavaş serbest bırakan ve termal köprüleri sınırlayan duvar tarafından emilir.
    Isıyı depolayabilen malzemeler yalıtkan değildir, ancak malzemelerin özellikleri iyi bir şekilde kullanılabilir. İzolasyon malzemeleri ve binaların dış cephe kaplama malzemeleri, ısı ve soğuğun yayılmasını engellemeyi veya engellemeyi fiziksel olarak durdurma yeteneğine sahiptir. Atalet, ısıtma ve soğutmada bir kalitedir.
    Mükemmel bir cephe sistemi oluşturmak için üç koşulun karşılanması gerekir:
    1. Isının malzemeye girebilmesi için çok yalıtkan olmayın.
    2. Isı biriktirmek için iyi bir kapasiteye sahip olun.
    3. Isıyı minimum kalınlıkta depolamak için yüksek yoğunluğa sahip olun.
    Isı yalıtımı İyi bir yalıtkanı tanıyın
    Bir ısı yalıtkanı seçmek için, iki parametre ile gösterilen bir yalıtkanın performansını kontrol etmek gerekir: iletkenlik katsayısı (lambda) ve ısıl direnci (R).
    Isıl direnç R (malzemenin bir duvardan ısı geçişine karşı direnci) m2 ° C / W cinsinden ifade edilir ve bu, iletkenlik katsayısına ve yalıtımın kalınlığına bağlıdır. Bir duvarın ısıl direnci R, malzemenin kalınlığının iletkenlik katsayısına bölünmesine eşittir. Mevcut alan, yeterli bir kalınlığın kurulmasına izin vermediğinde, özellikle düşük iletkenliğe sahip bir malzeme aranmalıdır.
    Binalarda izolasyonun başarılı olabilmesi ve uzun süre sağlam kalabilmesi için uygulama sırasında kullanılan mantolama malzemelerinin önemi çok büyüktür. Mantolama işlemi ancak doğru bir malzeme seçimi ile kalıcı olabilmekte ve ısı yalıtımı başta olmak üzere diğer hedefleri karşılayabilmektedir. Binalarda kullanacağımız İzolasyon malzemelerinin doğru seçiminde yapının özellikleri, kulllanım amacı ve bulunduğu iklim şartları büyük önem taşımaktadır.

    Isı yalıtım malzemeleri, binalarda ısı kaybını önlemek veya soğutma ihtiyacını azaltmak için kullanılan malzemelerdir. Bu malzemeler çeşitli amaçlar için kullanılabilirler. Bazı popüler ısı yalıtım malzeme çeşitleri şunlardır:

    1. Camyünü: Camyünü, ince cam elyafı parçalarının birleştirilmesiyle yapılan bir ısı yalıtım malzemesidir. Çatı, duvar ve zeminlerde kullanılabilir. Yanmazlık özelliği vardır.

    2. Taşyünü: Taşyünü, volkanik kayaçlar gibi kayaların eritilmesiyle oluşturulan bir ısı yalıtım malzemesidir. İnşaat, otomotiv ve sanayi sektöründe kullanılır.

    3. EPS: EPS, köpük polistren olarak da bilinen, çoğu zaman paketleme malzemesi olarak kullanılan bir malzemedir. İnşaat sektöründe, çatı, duvar ve zemin yalıtımı için kullanılır.

    4. XPS: XPS, köpük ekstrüde polistren olarak da bilinir ve EPS'den daha dayanıklıdır. Ayrıca, suya dayanıklı ve çatı, duvar ve zemin yalıtımı için kullanılabilir.

    5. Mineral Yünü: Mineral yünü, bazalt gibi mineral elyafı malzemelerinin eritilmesiyle üretilen bir ısı yalıtım malzemesidir. Duvar, çatı, zemin ve boru yalıtımında kullanılır.

    6. Yüzey Kaplamalı İzocam: Yüzey kaplamalı izocam, polistren malzeme ile kaplanmış bir camyünü malzemesidir. Bu malzeme, yalıtım özellikleriyle birlikte dekoratif özellikler de sunar.

    7. Yalıtımlı Sıva: Yalıtımlı sıva, bir duvar yüzeyine uygulanan bir sıva malzemesidir. Bu malzeme, ısı yalıtımı sağlamanın yanı sıra, dekoratif bir özellik de sunar.

    8. Yeşil Çatılar: Yeşil çatılar, bitki örtüsü ile kaplı çatılar anlamına gelir. Bu malzeme, çatı yalıtımı sağlamanın yanı sıra, sıcaklığı düşürür, yağmur suyu toplar ve çevre dostudur.

    Bu, çeşitli amaçlar için kullanılan ısı yalıtım malzemelerinden sadece birkaçıdır. Binanın özelliklerine, bölgesine ve iklimine göre farklı malzemeler kullanılabilir.

    Isı Yalıtımı Yaparken Binanın Tasarımı da Önemlidir.
    Ahşabın betondan çok daha iyi bir çevresel dengesi vardır (ki bu çok büyük bir CO2 yayıcısıdır, çünkü 1 ton beton 1 ton CO2 sağlar!). Ahşap veya taş genellikle "somutlaştırılmış enerji" açısından ucuz görünmektedir, ancak bu malzemeler üretim ve uzak nakliye ile birlikte bir binanın genel kar hanesini mahvedebilir. 

    Bina cephe tasarımlarında strandart bir görünüm elde edilmesinden çok göze hitap etmesi çok daha önem kazanmıştır. Bu amaçla detaylı dış cephe kaplama çalışmaları yapılmaktadır. Fakat uygulanan bu pratik dış cephe kaplama malzeme çeşitleri ve fiyatları değişiklik göstermektedir.

    Doğal mantolama malzemeleri kullanılarak imal edilen yalı baskı dış cephe kaplamaları veya fugalı dış cephe kaplama modelleri sahip bulunduğu ahşap dokusu ile dış cephe için estetik bir görünüm kazandırır. Üzerine "dış cephe boyası" yapılabilir, neme karşı sağlamdır, kabarma ve dökülme yapmaz, uzun süreli dayanım özelliğine sahiptir, ısıya ve ateşe karşı dayanıklıdır, her türlü binaya rahatça uygulanabilir.

    Bunun sebebi binaların değişik tiplerde inşa edilmesi, bireylerin özel istekleri, tercih edilen ısı yalıtım malzemeleri açısından değişik nitelikte olmasıdır. Taş kaplama, parke profil, ahşap duvar kaplama gibi detaylı söve kaplama gibi dış cephe kaplama malzemeleri bulunmaktadır. Genellikle site yapılarında tümlük olması son derece ehemmiyet taşımaktadır. Bunun nedenle yapılması gereken şey, tüm binalarda aynı dış cephe uygulamalarının yapılması ve her birinin kalitesinin aynı olmasıdır.

    Çeşitli dış cephe kaplama malzemeleri ile inşaat şirketleri ya da özel dış cephe kaplama firmaları dizayn harikaları oluşturmaktadır. Metpor dış cephe kaplama malzemeleri yalı baskı, fugalı mantolama, terracotta kaplama ve ahşap desenli dış cephe kaplaması gibi mantolama malzeme çeşitleri binalara görsellik kazandırmasıyla beraber yüksek oranda mantolama yani izolasyon özelliği de taşımaktadır.

    Türki̇ye'de Üreti̇len Bazı Isı Yalıtım Malzemeleri̇ ve Çeşi̇tleri̇

    Camyünü : ( TS 901 – EN13162 )
    Taşyünü : ( TS 901 – EN13162 )
    Expande Polistren (EPS) : ( TS7316 – EN13163 )
    Extrüde Polistren (XPS) : ( TS11989 – EN13164 )
    Poliüretan Köpük (PUR) : ( TS EN 13165 )
    Cam Köpüğü : ( TS EN 13167 )
    Fenol Köpüğü : ( TS 2193 – EN 13166 )
    Polietilen Köpük : ( TS 418 – EN 12201 )
    Mantar Levhalar : ( TS 304 )
    Ahşap Lifli Levhalar : ( TS 304 )
    Ahşap Yünlü Levhalar : ( TS EN 13171 )
    Genleştirilmiş Perlit (EPB) : ( TS EN 13169 )
    Genleştirilmiş Mantar (ICB) : ( TS EN 13170 )

    Başlıca bina giydirme cephe sistemleri cephe paneli, ünite, klasik, yapısal macun ve yapısal contalamadır. Doğrudan yapının dışından, yani atmosferden gelen etkileri binanın duvar çekirdeğinden koruyan malzemelerdir. Dış cephe kaplaması binalardaki temel işlevi; ısı yalıtımı sağlamak ve estetik olarak mimari görünüm açısından dekoratif bir özellik sağlamaktır. Dış cephe kaplama ses ve ısı geçişini azaltarak "izolasyon" yapmayı sağlayan bir "uygulama" tekniğidir. Dış Cephe Kaplama Görselleri ile ilgili yazımıza linkten ulaşabilirsiniz.

    İthal Edi̇len Bazi Isı Yaltım Malzemeleri̇

    Seramik Yünü
    Melamin Köpüğü
    Poli İzosiyonat Köpük
    PVC Köpük
    Vermikulit
    Elastomerik Kauçuk Köpüğü
    Knauf Vidipan
    Aqua Panel Meşli Çimento Bazlı yalıtım Malzemeleri



  • Mantolama & Dış Cephe Kaplama Hakkında Sıkça Sorulan Sorular 2023 - 2024
  • Isı Yalıtım Malzemeleri: 2024'ün Yeni Trendi Eps Strafor Mantolama Malzemeleri
  • Dış Cephe Kaplama: Metpor'da 3'ü 1 Arada! Isı Yalıtımı, Estetik ve Dayanıklılık
  • Mantolama Nedir: Evinize Yaptığınız En Akıllıca İş!
  • Polistiren Isı Yalıtım Levhaları: Kolay Uygulanabilirlik ve Yüksek Performans




    Isı Yalıtım Malzeme Çeşitleri ve Genel Özellikleri

    Metpor Dekor

    Isı Yalıtım Malzeme Çeşitleri ve Özellikleri

    Isı yalıtımı, binaların enerji tüketimini azaltmak, konforu arttırmak ve çevreye olan etkisini minimize etmek için kullanılan önemli bir uygulamadır. Isı yalıtım malzemeleri, bu uygulamayı gerçekleştirmede önemli bir role sahiptir. Dış cephe kaplama malzemesi seçimi, binaların yalıtım performansını, dayanıklılığını ve maliyetini etkileyebilir.

    Genellikle kullanılan ısı yalıtım malzemeleri arasında polistiren strafor köpük, cam yünü, taş yünü, eps (genleştirilmiş polistiren) ve celik (genleştirilmiş polipropilen) bulunmaktadır. Polistiren köpük, düşük yoğunluğu ve düşük maliyeti nedeniyle en popüler malzeme seçeneklerinden biridir. Cam yünü ve taş yünü, yüksek ses ve ısı yalıtımı performansı sağlar ve yangına dayanıklıdır. EPS ve XPS, hafif, suya dayanıklı ve yüksek termal performans sağlar. Celik, dayanıklı ve mukavemetli olup suya dayanıklıdır.

    Doğru malzeme seçimi, bina özellikleri ve iklim koşullarına bağlı olarak değişebilir. Uygun malzeme seçimi, ısı yalıtımı uygulamalarının başarısını artırabilir ve enerji tasarrufu sağlayabilir.

    En iyi ısı yalıtkanı kuru, durgun havadır. Bu nedenle bir termal yalıtkan, hava veya statik gazla dolu sonsuz sayıda hücreden oluşan bir malzeme olacaktır. Bu cepler ya sıkı lifler (mineral yünler ya da doğal yünler) ya da sentetik malzeme baloncukları (polistiren, poliüretan, vb.)
    Ana termal izolatörler üç ana aileye ayrılabilir:
    1. Mineral ürünlerden tasarlanmış malzemeler (mineral yün, gözenekli cam, vermikülit, perlit vb.)
    2. Hayvan veya bitki malzemelerinden (moton yünü, ördek tüyü, keten, pamuk yünü, hindistan cevizi, selüloz dolgu, saman, mantar, ağaç lifleri, kenevir veya selüloz ...)
    3. Sentetik yalıtım (polistiren, poliüretan, PVC ...)
    Isı yalıtımı İki tür yalıtım:
    - Ucuz olan iç yalıtım, yapının dış görünümünü değiştirmez ve mekanın hızlı bir şekilde ısınmasına izin verir, yoğuşmayı önlemek için yalıtıma bir buhar bariyeri entegre edilmiştir. Bu işlem, iç mekanı azaltır ve evin ısı kayıplarına zarar veren birçok termal köprü oluşturur.
    - Ya da dışarıdan mantolama, ısıtma süresi boyunca duvarın ataletinden en iyi şekilde yararlanmayı mümkün kılar, ısının bir kısmı onu yavaş yavaş serbest bırakan ve termal köprüleri sınırlayan duvar tarafından emilir.
    Isıyı depolayabilen malzemeler yalıtkan değildir, ancak malzemelerin özellikleri iyi bir şekilde kullanılabilir. İzolasyon malzemeleri ve binaların dış cephe kaplama malzemeleri, ısı ve soğuğun yayılmasını engellemeyi veya engellemeyi fiziksel olarak durdurma yeteneğine sahiptir. Atalet, ısıtma ve soğutmada bir kalitedir.
    Mükemmel bir cephe sistemi oluşturmak için üç koşulun karşılanması gerekir:
    1. Isının malzemeye girebilmesi için çok yalıtkan olmayın.
    2. Isı biriktirmek için iyi bir kapasiteye sahip olun.
    3. Isıyı minimum kalınlıkta depolamak için yüksek yoğunluğa sahip olun.
    Isı yalıtımı İyi bir yalıtkanı tanıyın
    Bir ısı yalıtkanı seçmek için, iki parametre ile gösterilen bir yalıtkanın performansını kontrol etmek gerekir: iletkenlik katsayısı (lambda) ve ısıl direnci (R).
    Isıl direnç R (malzemenin bir duvardan ısı geçişine karşı direnci) m2 ° C / W cinsinden ifade edilir ve bu, iletkenlik katsayısına ve yalıtımın kalınlığına bağlıdır. Bir duvarın ısıl direnci R, malzemenin kalınlığının iletkenlik katsayısına bölünmesine eşittir. Mevcut alan, yeterli bir kalınlığın kurulmasına izin vermediğinde, özellikle düşük iletkenliğe sahip bir malzeme aranmalıdır.
    Binalarda izolasyonun başarılı olabilmesi ve uzun süre sağlam kalabilmesi için uygulama sırasında kullanılan mantolama malzemelerinin önemi çok büyüktür. Mantolama işlemi ancak doğru bir malzeme seçimi ile kalıcı olabilmekte ve ısı yalıtımı başta olmak üzere diğer hedefleri karşılayabilmektedir. Binalarda kullanacağımız İzolasyon malzemelerinin doğru seçiminde yapının özellikleri, kulllanım amacı ve bulunduğu iklim şartları büyük önem taşımaktadır.

    Isı yalıtım malzemeleri, binalarda ısı kaybını önlemek veya soğutma ihtiyacını azaltmak için kullanılan malzemelerdir. Bu malzemeler çeşitli amaçlar için kullanılabilirler. Bazı popüler ısı yalıtım malzeme çeşitleri şunlardır:

    1. Camyünü: Camyünü, ince cam elyafı parçalarının birleştirilmesiyle yapılan bir ısı yalıtım malzemesidir. Çatı, duvar ve zeminlerde kullanılabilir. Yanmazlık özelliği vardır.

    2. Taşyünü: Taşyünü, volkanik kayaçlar gibi kayaların eritilmesiyle oluşturulan bir ısı yalıtım malzemesidir. İnşaat, otomotiv ve sanayi sektöründe kullanılır.

    3. EPS: EPS, köpük polistren olarak da bilinen, çoğu zaman paketleme malzemesi olarak kullanılan bir malzemedir. İnşaat sektöründe, çatı, duvar ve zemin yalıtımı için kullanılır.

    4. XPS: XPS, köpük ekstrüde polistren olarak da bilinir ve EPS'den daha dayanıklıdır. Ayrıca, suya dayanıklı ve çatı, duvar ve zemin yalıtımı için kullanılabilir.

    5. Mineral Yünü: Mineral yünü, bazalt gibi mineral elyafı malzemelerinin eritilmesiyle üretilen bir ısı yalıtım malzemesidir. Duvar, çatı, zemin ve boru yalıtımında kullanılır.

    6. Yüzey Kaplamalı İzocam: Yüzey kaplamalı izocam, polistren malzeme ile kaplanmış bir camyünü malzemesidir. Bu malzeme, yalıtım özellikleriyle birlikte dekoratif özellikler de sunar.

    7. Yalıtımlı Sıva: Yalıtımlı sıva, bir duvar yüzeyine uygulanan bir sıva malzemesidir. Bu malzeme, ısı yalıtımı sağlamanın yanı sıra, dekoratif bir özellik de sunar.

    8. Yeşil Çatılar: Yeşil çatılar, bitki örtüsü ile kaplı çatılar anlamına gelir. Bu malzeme, çatı yalıtımı sağlamanın yanı sıra, sıcaklığı düşürür, yağmur suyu toplar ve çevre dostudur.

    Bu, çeşitli amaçlar için kullanılan ısı yalıtım malzemelerinden sadece birkaçıdır. Binanın özelliklerine, bölgesine ve iklimine göre farklı malzemeler kullanılabilir.

    Isı Yalıtımı Yaparken Binanın Tasarımı da Önemlidir.
    Ahşabın betondan çok daha iyi bir çevresel dengesi vardır (ki bu çok büyük bir CO2 yayıcısıdır, çünkü 1 ton beton 1 ton CO2 sağlar!). Ahşap veya taş genellikle "somutlaştırılmış enerji" açısından ucuz görünmektedir, ancak bu malzemeler üretim ve uzak nakliye ile birlikte bir binanın genel kar hanesini mahvedebilir. 

    Bina cephe tasarımlarında strandart bir görünüm elde edilmesinden çok göze hitap etmesi çok daha önem kazanmıştır. Bu amaçla detaylı dış cephe kaplama çalışmaları yapılmaktadır. Fakat uygulanan bu pratik dış cephe kaplama malzeme çeşitleri ve fiyatları değişiklik göstermektedir.

    Doğal mantolama malzemeleri kullanılarak imal edilen yalı baskı dış cephe kaplamaları veya fugalı dış cephe kaplama modelleri sahip bulunduğu ahşap dokusu ile dış cephe için estetik bir görünüm kazandırır. Üzerine "dış cephe boyası" yapılabilir, neme karşı sağlamdır, kabarma ve dökülme yapmaz, uzun süreli dayanım özelliğine sahiptir, ısıya ve ateşe karşı dayanıklıdır, her türlü binaya rahatça uygulanabilir.

    Bunun sebebi binaların değişik tiplerde inşa edilmesi, bireylerin özel istekleri, tercih edilen ısı yalıtım malzemeleri açısından değişik nitelikte olmasıdır. Taş kaplama, parke profil, ahşap duvar kaplama gibi detaylı söve kaplama gibi dış cephe kaplama malzemeleri bulunmaktadır. Genellikle site yapılarında tümlük olması son derece ehemmiyet taşımaktadır. Bunun nedenle yapılması gereken şey, tüm binalarda aynı dış cephe uygulamalarının yapılması ve her birinin kalitesinin aynı olmasıdır.

    Çeşitli dış cephe kaplama malzemeleri ile inşaat şirketleri ya da özel dış cephe kaplama firmaları dizayn harikaları oluşturmaktadır. Metpor dış cephe kaplama malzemeleri yalı baskı, fugalı mantolama, terracotta kaplama ve ahşap desenli dış cephe kaplaması gibi mantolama malzeme çeşitleri binalara görsellik kazandırmasıyla beraber yüksek oranda mantolama yani izolasyon özelliği de taşımaktadır.

    Türki̇ye'de Üreti̇len Bazı Isı Yalıtım Malzemeleri̇ ve Çeşi̇tleri̇

    Camyünü : ( TS 901 – EN13162 )
    Taşyünü : ( TS 901 – EN13162 )
    Expande Polistren (EPS) : ( TS7316 – EN13163 )
    Extrüde Polistren (XPS) : ( TS11989 – EN13164 )
    Poliüretan Köpük (PUR) : ( TS EN 13165 )
    Cam Köpüğü : ( TS EN 13167 )
    Fenol Köpüğü : ( TS 2193 – EN 13166 )
    Polietilen Köpük : ( TS 418 – EN 12201 )
    Mantar Levhalar : ( TS 304 )
    Ahşap Lifli Levhalar : ( TS 304 )
    Ahşap Yünlü Levhalar : ( TS EN 13171 )
    Genleştirilmiş Perlit (EPB) : ( TS EN 13169 )
    Genleştirilmiş Mantar (ICB) : ( TS EN 13170 )

    Başlıca bina giydirme cephe sistemleri cephe paneli, ünite, klasik, yapısal macun ve yapısal contalamadır. Doğrudan yapının dışından, yani atmosferden gelen etkileri binanın duvar çekirdeğinden koruyan malzemelerdir. Dış cephe kaplaması binalardaki temel işlevi; ısı yalıtımı sağlamak ve estetik olarak mimari görünüm açısından dekoratif bir özellik sağlamaktır. Dış cephe kaplama ses ve ısı geçişini azaltarak "izolasyon" yapmayı sağlayan bir "uygulama" tekniğidir. Dış Cephe Kaplama Görselleri ile ilgili yazımıza linkten ulaşabilirsiniz.

    İthal Edi̇len Bazi Isı Yaltım Malzemeleri̇

    Seramik Yünü
    Melamin Köpüğü
    Poli İzosiyonat Köpük
    PVC Köpük
    Vermikulit
    Elastomerik Kauçuk Köpüğü
    Knauf Vidipan
    Aqua Panel Meşli Çimento Bazlı yalıtım Malzemeleri

    logo

    Metpor Dekor ile Hayallerinizdeki Binaya Kavuşun!

    Estetik, Kalite ve Profesyonellik Bir Arada! Dış Cephe Kaplama • Söve • Isı Yalıtımı • Mantolama Üretimi. Binalarınıza Özgün Kimliğinizi Kazandırın! Detaylarda Profesyonellik!

    info@metpordekor.com
    Telefon: + 90 216 387 46 64
    FAX: + 90 216 517 84 33
    GSM: + 90 532 697 15 47
    Petrol İş Mahallesi, Kurtuluş Sokak No: 3/B 34862 Kartal/İstanbul

    2005 - 2023 MT Web Team | Metpor Söve & Mantolama Ürünleri - Metpordekor.com

    Metpordekor.com Mobilde
    whatsapp