İç Cephe Isı Yalıtımı, Strafor Yalıtım Levhası Kaplamaları İle Mantolama Yapılması
İç cephe duvar kaplaması nasıl yapılır? Sorusuna dış cephe ısı yalıtımı ile birebir aynı şekilde uygulandığı yanıtı veriliyor . Fakat iç cephe mantolama, dış cephe ısı yalıtımının sağladığı mantolama performansı kadar verimli değildir.
Peki iç cephe ısı yalıtımı nasıl yapılır? Çok katlı binalarda bina idaresi doğrulusunda dış cephe kaplama programı kararı alınamadığı hallerde daire sahipleri doğrulusunda uygulanabilen bir teknik olarak karşımıza çıkıyor.
İç cephe strafor duvar panelleri program biçimi dış cephe mantolama tekniği ile birtakım farklılıkları olsa da genel prensipte aynıdır. Dış cephe mantolama, iç cephe mantolamaya nazaran daha kalın ya da yalıtım seviyesi daha yüksek metriklere sahip yalıtım malzemesi kullanılabilirken, iç cephede bu miktar yalnızca 2 - 3 cm seviyesinde oluyor. İç cephe mantolama m2 fiyatları ise 30.00TL'den başlayıp, 65.00TL/m2 arasında değişkenlik gösteriyor.
İç Duvar Mantolama Panellerinin Avantajları
- Maliyet, zaman ve işçilik problemini ortadan kaldırır.
- Doğal taşa göre %90 daha hafiftir.
- Daha az maliyetli ve daha uzun ömürlüdür.
- Doğal taş uygulamalarında oluşan bölgesel dökülme ve derz boşlukları gibi sorunları ortadan kaldırır.
- Montaj esnasında inşaat kirliliği ortaya çıkmaz.
- Çevreye zarar vermez.
- Montaj tekniği sayesinde paneller arasındaki birleşim yerlerinde görüntü devamlılığı sağlar.
- Özel bir zemine ihtiyaç duymaz her türlü kuru yüzeye uygulanabilir.
İç Cephe Isı Yalıtımı Metrekare Fiyatları
Strafor ısı yalıtım levhası kaplamaları uygulama neticesi duvarlar dekoratif şekilde boyanabiliyor, hem de isteğe bağlı olarak alçıpan programı bile yapılabiliyor. İç cephe mantolama uygulaması sayesinde orta derece performans gösteren ısı yalıtımı sağlanabiliyor. İç cephe mantolama sistemlerinin katkısı az bulunduğu bir gerçek, aynı vakitte birtakım olumsuz yönleri de bulunuyor.
İç cephe yalıtım sistemlerinin olumsuz yönlerine irdelemek gerekirse;
İç cephede Strafor yalıtım levhası uygulandıktan sonra zaman içinde ısı köprüsü oluşturma riski taşır. Bu da tam ısı yalıtımı sağlamamasına sebep olur.
Dış duvarlar da yalıtım olmadığı amacıyla dış cephede meydana gelen çatlaklar neticesi yapı malzemelerinin ıslanmasına sebep olabilir. Bu hal vakitle iç cephede küf, mantar, boya dökülmesi gibi hasarlara sebep olmakla birlikte sağlık ve görsel açıdan olumsuz sonuçlar doğurur.
Isıtma sistemleri kapatıldığı anda oda ısısı süratle düşmeye başlar. İç cephe mantolama tekniği yaz aylarında yalıtım sağlayamaz.
Dış cephe mantolama sistemi binayı bir manto gibi sardığı amacıyla yüksek miktarda ısı yalıtımı sağlıyor. Oysa iç cephe mantolama ve söve modelleri yalnızca duvarlara duvarlara yalıtım yapıldığı için etkin bir yalıtım sağlayamaz ve ısı kabarcıkları meydana gelmesine sebep olmaktadır.
Bir olumsuz özelliği de rutubet ve nemi tam olarak engelleyememesi. Dış cephe mantolama net olarak rutubeti engel olabilir fakat, iç cephe söve kaplama yalnızca duvarlardaki rutubeti alabilir tavan ve döşemelerde rutubeti engelleyemediği gibi yükselmesine da sebep olabilir. İç cephe mantolama uygulamasında en doğru çözüm mümkünse dış cephe ısı yalıtımı uygulaması ile birleştirilerek tam performans alınmasıdır.
Metpor
info@metpordekor.com
Okunma Sayısı : 101 087