• info@metpordekor.com
  • SSS

Isı Yalıtımı (Mantolama) Uygulanan Yerler

Isı Yalıtımı (Mantolama) Uygulama Alanları

  • Metpor

    Metpor

    info@metpordekor.com

    Okunma Sayısı : 3 221

Isı Yalıtımı (Mantolama) Uygulama Alanları

    Isı Yalıtımı Uygulama Alanları

    Isı yalıtımı nedir? sorusunun kısaca cevabını verecek olursak, ısı akışını yavaşlatan, bazı ses aktarımını azaltan veya binalar ateşe girdiğinde yangının yayılmasını yavaşlatan bir malzeme veya malzeme kombinasyonu olarak tanımlanmıştır. Isı yalıtımını mekanik ve çevresel zararlardan korumak ve ayrıca binaların görünümünü artırmak için kullanılacak her boyut, şekil veya yüzey ve dış cephe kaplama çeşitleridir. Isı yalıtımı yani mantolama ısı transfer hızını düşürmek için kullanılan malzemelere veya ısı transferini düşürmek için kullanılan araçlara ve işlemlerden söz edilebilir.

    İnsanlar, yapı elemanlarından korunmaya ihtiyaç duyduğumuzu ve bu faktörlerin birçoğunun sürekli akış halinde olmasına rağmen, mantolamanın uygun şekilde kullanılması, buhar bariyerlerinin yerleştirilmesi ve ısı transferinin anlaşılmasının sağlanmasına katkıda bulunacağını göstermiştir. Binalarda insanın ısıl konforuna elverişli bir ortam. Dış cephe kaplama uygulamaları, herhangi bir şeyi ısıya karşı korumanın en iyi yoludur. Çünkü bunun için kullanılan ısı yalıtım malzemeleri gerçekten ısı emici malzemelerdir.

    İzolasyon, birçok işlevi gerçekleştirmek için kullanılacak ve ısı yalıtımının temel amacı, enerji tasarrufu sağlamak için bir binanın dış montajlarından ısı kaybını veya ısı kazancını azaltmaktır. Temel olarak yalıtım azalır. Isı transfer oranı, öngörüldüğü gibi iletim, kongre ve radyasyonla ısı enerjisini başka bir formata dönüştüren özel bir tür mantolama malzemesi bulunduğundan.

    Evlerin duvarlar, pencereler, kapılar, zeminler, çatılar ve havalandırma yoluyla ısı kaybedilmektedir. Mantolama, kaliteli çift camlı pencereler ve kontrollü havalandırma, ısı kayıplarını % 50'ye kadar azaltabilir ve böylece soğuk iklimdeki ısıtma maliyetlerini azaltabilir.

    Isı Yalıtımı Yapılması Gereken Alanlar

    Bununla birlikte, dış cephe kaplamaları, gölgelendirme, parlak renkli dış yüzeyler ve kontrollü havalandırma içeren enerji tasarruflu bir ev, güneşin ısı ve radyasyonundan koruma sağlayarak termal konforu büyük ölçüde artırır. Bu iklimde klima çalıştırmak için ödediğiniz elektrik faturalarının önemli ölçüde azaltılmasına da yardımcı olur.

    Bunun yanı sıra, binalara ısı yalıtımı uygulamak, Kloroflorokarbon (CFC), Karbon Dioksit (CO2), Azot Oksit (NOx) ve sera gazlarını azaltarak çevreyi koruyacaktır. Sera etkisi büyük ölçüde dünyadaki iklimi belirlemektedir. İnsan faaliyetleriyle ilgili sera gazı emisyonlarındaki büyüme, iklim dengesini tehdit ediyor. Kloroflorokarbon (CFC) ve Karbondioksit (CO2), klimalar nedeniyle yayılan ana sera gazıdır ve binaların soğuk veya sıcak hava sağlama fonksiyonunda ve binaların ısıl konforunun arttırılmasında işlev görür, Kloroflorokarbon ( Atmosferdeki CFC) ve Karbondioksit (CO2).

    Isıtma, iklimlendirme ve soğutma, bu büyümeye neden olan sebeplerdir. Hiç bir işlem yapılmazsa, AB Üye Devletleri sera gazı emisyonlarının 1990 ile 2020 arasında % 22 oranında artacağını tahmin ederken, yalıtımdaki makul harcama düzeyi, doğrudan ısı kaybı veya ısı kazancının miktarı ve elektrik tasarrufu açısından kayda değer bir getiri elde etmek için gereken klimanın elektriğiyle doğrudan ilgilidir. Neyse ki, binalar için daha fazla veya daha iyi yalıtım kullanarak enerji tüketimini ve buna bağlı Kloroflorokarbon (CFC) ve Karbon Dioksit (CO2) emisyonlarını üçte bir oranında azaltmak mümkündür.

    Ayrıca, binalarda dış cephe mantolama uygulaması, yüzeylerdeki yoğunlaşmayı önlemek veya azaltmak için de kullanılabilir. Eğer duvarların yüzeyinde yoğunlaşmayı önlemek istiyorsa, yeterli havalandırma ve yeterli yalıtım ve ısı girişi olması gerekir. Bir yapıda yoğuşmanın oluşup oluşmayacağına dair bir soru sormak da gereklidir.

    Çoğu yapı, özellikle yalıtıcı iç astarların sağlandığı yerlerde bir düşme çiğ noktası yaşadığından ve içeriden dışarıya doğru sıcaklık derecesine sahip olduğu için, dış cephe kaplama malzemelerinin soğuk tarafındaki sıcaklığın çiğlenme noktasının altına düşmesi mümkündür, bu da interstisyel yoğuşmaya neden olur. Mantolama yüzeyinin sıcak tarafında su buharı bariyerleri sağlayarak kontrol edilebilir. Fabrika çatıları ve bazı ahşap düz çatıları gibi bazı durumlarda, o kadar nüfuz eden su buharını gidermek için yalıtımın üzerinde havalandırma sağlanmıştır.

    Isı yalıtımı ayrıca, binalarda veya binaların yakınında yangın meydana geldiğinde binalara zarar gelmesini önlemek veya azaltmak için de kullanılabilir. Bir bölmede yangın çıktığında, tüm odanın içeriği ısınır ve yanıcı gaz birikmesine neden olur. Sonunda, bu gazlar, onları geliştiren malzemelerle birlikte aniden tutuşup tüm odayı ateşe verdiğinde bir noktaya ulaşılır.

    Uzun yıllar önce Yangın Araştırma İstasyonunda yapılan testler, kısa ve dolayısıyla tehlikeli bir alevlenme süresine neden olan faktörleri araştırdı. Binalarda kullanılacak ısı yalıtım levhası ve sunta duvar astarı bulunan iç odalarda yangınları içeren testler, flashover'ın 8.5 ila 12 dakika arasında meydana geldiğini göstermiştir. Yanmaz spreyli yalıtım astarı ile yapılan iki test 8 ve 4.5 dakikalık parlatma süreleri vermiştir, bu nedenle bir astarın ısı yalıtımı özellikleri özelliklerinin yanıcılıktan daha büyük bir yangın gelişim açısından daha önemli olduğunu göstermektedir. Bu, bir dereceye kadar doğruysa, bu ülkede benimsemek üzere olduğumuz gibi önemli ölçüde geliştirilmiş ısı yalıtımı standartları, özellikle konutlarda yangın riskini vurgulamak için neredeyse kesin.

    Isı yalıtımı, ticari binalarda ve endüstriyel işlemlerde mekanik sisteme de monte edilebilir. Alışveriş merkezleri, okullar, hastaneler ve oteller gibi binalara, soğutma ve enerji tüketimini arttırmak için mekanik ısı yalıtımı uygulamaları yapılır. Binalar için ısıtma sistemleri, kullanım sıcak ve soğuk su temini ve kanallar ve muhafazalar dahil olmak üzere soğutulmuş sistemler. Bununla birlikte, enerji santralleri, rafineriler ve kağıt fabrikaları gibi endüstriyel tesisler için, proses boru ve ekipmanlarındaki ısı kazanımını veya ısı kaybını, buhar ve yoğuşma dağıtım sistemlerini, kazanları, duman yığınlarını, torba evlerini ve çökelticileri kontrol etmek için mekanik termal yalıtımlar kurulur, ve depolama tanklarını.

    Mekanik sistem için ısı yalıtımı, personel ve ekipman koruması için yüzey sıcaklıklarına hakim olmaktır. Bu, çalışanları, sıcak boruların ve 136.4 ° C 'nin üzerindeki sıcaklıklarda çalışan ekipmanların yüzeyleri ile 5 saniyeden uzun süre cilt temasından kaynaklanan ikinci ve üçüncü derece yanıklardan korumanın en etkili araçlarından biridir. Isı yalıtımı çalışacaktır. Boruların veya ekipmanın yüzey sıcaklığını daha güvenli bir seviyeye düşürmek, işçi güvenliğini arttırmak ve yaralanma nedeniyle işçi durma süresinden kaçınmakla sonuçlanmaktadır.

    Ayrıca, Mantolama nedir? diye soracak olursak, mekanik sisteme monte edildiğinde ticari ve endüstriyel işlemlerin sıcaklığını da kontrol eder Isı yalıtımı, ısı kaybını veya kazancını azaltarak, işlem sıcaklığının önceden belirlenmiş bir değerde veya önceden belirlenmiş bir aralıkta tutulmasına yardımcı olabilir . Yalıtım kalınlığı, dinamik bir sistemde ısı transferini sınırlandırmak veya zamanla statik bir sistemde sıcaklık değişimini sınırlandırmak için yeterli olmalıdır  Sahiplerin acil durumlarda düzeltici önlem almaları için zaman sağlama ihtiyacı elektrik gücü kaybı veya ısı kaynakları bu durumun statik bir sistemde önemli bir nedenidir.

    En sonunda, en az değil, mekanik sisteme mantolama monte edilmesi mekanik sistemlerden kaynaklanan gürültüyü azaltır. Ses yalıtımı yüksek veya ses direncine sahip bir düzeneğin tasarımında yalıtım malzemeleri kullanılabilir. Dış cephe kaplama, kaynak ve çevre alan arasına ısı yalıtımı yapıldığında ortaya çıkar.  Böylece, izolasyon sadece bina için değil, ticari binalarda ve endüstriyel işlemlerde mekanik sistem için de kullanılabilir.

    Mantolama firmaları tanım olarak, soğuk havanın evinize girmesini önlemek için yapınızın çatısı ve duvarları için ısı yalıtımı gibi hizmetleri dış cephe kaplama firmaları sunar. Soğuk iklimlerde bulunan yerler için, evin içindeki ısıyı yakalamak için başka bir yol daha var. Binalarda dış cephe mantolama yapan firmalar nasıl çalışırlar? veya firma seçimi nasıl olmalı? gibi soru işaretleriniz varsa "ısı yalıtım firmaları" rehberimiz sizler için iyi bir kaynak olacaktır. Metpor Söve & Mantolama firması olarak "en iyi mantolama markası" olma konusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz.



  • Mantolama Nedir: Evinize Yaptığınız En Akıllıca İş!
  • Polistiren Nedir: Hafif ve Yalıtımlı Malzemenin Kullanım Alanları ve Özellikleri
  • Isı Yalıtımı Uygulama Alanları
  • Isı Yalıtım Malzemeleri: 2024'ün Yeni Trendi Eps Strafor Mantolama Malzemeleri
  • Dış Cephe Isı Yalıtımı: Konforlu ve Ekonomik Yaşam Alanları Oluşturmak İçin Yapılması Gerekenler




    Isı Yalıtımı (Mantolama) Uygulama Alanları

    Metpor Dekor

    Isı Yalıtımı Uygulama Alanları

    Isı yalıtımı nedir? sorusunun kısaca cevabını verecek olursak, ısı akışını yavaşlatan, bazı ses aktarımını azaltan veya binalar ateşe girdiğinde yangının yayılmasını yavaşlatan bir malzeme veya malzeme kombinasyonu olarak tanımlanmıştır. Isı yalıtımını mekanik ve çevresel zararlardan korumak ve ayrıca binaların görünümünü artırmak için kullanılacak her boyut, şekil veya yüzey ve dış cephe kaplama çeşitleridir. Isı yalıtımı yani mantolama ısı transfer hızını düşürmek için kullanılan malzemelere veya ısı transferini düşürmek için kullanılan araçlara ve işlemlerden söz edilebilir.

    İnsanlar, yapı elemanlarından korunmaya ihtiyaç duyduğumuzu ve bu faktörlerin birçoğunun sürekli akış halinde olmasına rağmen, mantolamanın uygun şekilde kullanılması, buhar bariyerlerinin yerleştirilmesi ve ısı transferinin anlaşılmasının sağlanmasına katkıda bulunacağını göstermiştir. Binalarda insanın ısıl konforuna elverişli bir ortam. Dış cephe kaplama uygulamaları, herhangi bir şeyi ısıya karşı korumanın en iyi yoludur. Çünkü bunun için kullanılan ısı yalıtım malzemeleri gerçekten ısı emici malzemelerdir.

    İzolasyon, birçok işlevi gerçekleştirmek için kullanılacak ve ısı yalıtımının temel amacı, enerji tasarrufu sağlamak için bir binanın dış montajlarından ısı kaybını veya ısı kazancını azaltmaktır. Temel olarak yalıtım azalır. Isı transfer oranı, öngörüldüğü gibi iletim, kongre ve radyasyonla ısı enerjisini başka bir formata dönüştüren özel bir tür mantolama malzemesi bulunduğundan.

    Evlerin duvarlar, pencereler, kapılar, zeminler, çatılar ve havalandırma yoluyla ısı kaybedilmektedir. Mantolama, kaliteli çift camlı pencereler ve kontrollü havalandırma, ısı kayıplarını % 50'ye kadar azaltabilir ve böylece soğuk iklimdeki ısıtma maliyetlerini azaltabilir.

    Isı Yalıtımı Yapılması Gereken Alanlar

    Bununla birlikte, dış cephe kaplamaları, gölgelendirme, parlak renkli dış yüzeyler ve kontrollü havalandırma içeren enerji tasarruflu bir ev, güneşin ısı ve radyasyonundan koruma sağlayarak termal konforu büyük ölçüde artırır. Bu iklimde klima çalıştırmak için ödediğiniz elektrik faturalarının önemli ölçüde azaltılmasına da yardımcı olur.

    Bunun yanı sıra, binalara ısı yalıtımı uygulamak, Kloroflorokarbon (CFC), Karbon Dioksit (CO2), Azot Oksit (NOx) ve sera gazlarını azaltarak çevreyi koruyacaktır. Sera etkisi büyük ölçüde dünyadaki iklimi belirlemektedir. İnsan faaliyetleriyle ilgili sera gazı emisyonlarındaki büyüme, iklim dengesini tehdit ediyor. Kloroflorokarbon (CFC) ve Karbondioksit (CO2), klimalar nedeniyle yayılan ana sera gazıdır ve binaların soğuk veya sıcak hava sağlama fonksiyonunda ve binaların ısıl konforunun arttırılmasında işlev görür, Kloroflorokarbon ( Atmosferdeki CFC) ve Karbondioksit (CO2).

    Isıtma, iklimlendirme ve soğutma, bu büyümeye neden olan sebeplerdir. Hiç bir işlem yapılmazsa, AB Üye Devletleri sera gazı emisyonlarının 1990 ile 2020 arasında % 22 oranında artacağını tahmin ederken, yalıtımdaki makul harcama düzeyi, doğrudan ısı kaybı veya ısı kazancının miktarı ve elektrik tasarrufu açısından kayda değer bir getiri elde etmek için gereken klimanın elektriğiyle doğrudan ilgilidir. Neyse ki, binalar için daha fazla veya daha iyi yalıtım kullanarak enerji tüketimini ve buna bağlı Kloroflorokarbon (CFC) ve Karbon Dioksit (CO2) emisyonlarını üçte bir oranında azaltmak mümkündür.

    Ayrıca, binalarda dış cephe mantolama uygulaması, yüzeylerdeki yoğunlaşmayı önlemek veya azaltmak için de kullanılabilir. Eğer duvarların yüzeyinde yoğunlaşmayı önlemek istiyorsa, yeterli havalandırma ve yeterli yalıtım ve ısı girişi olması gerekir. Bir yapıda yoğuşmanın oluşup oluşmayacağına dair bir soru sormak da gereklidir.

    Çoğu yapı, özellikle yalıtıcı iç astarların sağlandığı yerlerde bir düşme çiğ noktası yaşadığından ve içeriden dışarıya doğru sıcaklık derecesine sahip olduğu için, dış cephe kaplama malzemelerinin soğuk tarafındaki sıcaklığın çiğlenme noktasının altına düşmesi mümkündür, bu da interstisyel yoğuşmaya neden olur. Mantolama yüzeyinin sıcak tarafında su buharı bariyerleri sağlayarak kontrol edilebilir. Fabrika çatıları ve bazı ahşap düz çatıları gibi bazı durumlarda, o kadar nüfuz eden su buharını gidermek için yalıtımın üzerinde havalandırma sağlanmıştır.

    Isı yalıtımı ayrıca, binalarda veya binaların yakınında yangın meydana geldiğinde binalara zarar gelmesini önlemek veya azaltmak için de kullanılabilir. Bir bölmede yangın çıktığında, tüm odanın içeriği ısınır ve yanıcı gaz birikmesine neden olur. Sonunda, bu gazlar, onları geliştiren malzemelerle birlikte aniden tutuşup tüm odayı ateşe verdiğinde bir noktaya ulaşılır.

    Uzun yıllar önce Yangın Araştırma İstasyonunda yapılan testler, kısa ve dolayısıyla tehlikeli bir alevlenme süresine neden olan faktörleri araştırdı. Binalarda kullanılacak ısı yalıtım levhası ve sunta duvar astarı bulunan iç odalarda yangınları içeren testler, flashover'ın 8.5 ila 12 dakika arasında meydana geldiğini göstermiştir. Yanmaz spreyli yalıtım astarı ile yapılan iki test 8 ve 4.5 dakikalık parlatma süreleri vermiştir, bu nedenle bir astarın ısı yalıtımı özellikleri özelliklerinin yanıcılıktan daha büyük bir yangın gelişim açısından daha önemli olduğunu göstermektedir. Bu, bir dereceye kadar doğruysa, bu ülkede benimsemek üzere olduğumuz gibi önemli ölçüde geliştirilmiş ısı yalıtımı standartları, özellikle konutlarda yangın riskini vurgulamak için neredeyse kesin.

    Isı yalıtımı, ticari binalarda ve endüstriyel işlemlerde mekanik sisteme de monte edilebilir. Alışveriş merkezleri, okullar, hastaneler ve oteller gibi binalara, soğutma ve enerji tüketimini arttırmak için mekanik ısı yalıtımı uygulamaları yapılır. Binalar için ısıtma sistemleri, kullanım sıcak ve soğuk su temini ve kanallar ve muhafazalar dahil olmak üzere soğutulmuş sistemler. Bununla birlikte, enerji santralleri, rafineriler ve kağıt fabrikaları gibi endüstriyel tesisler için, proses boru ve ekipmanlarındaki ısı kazanımını veya ısı kaybını, buhar ve yoğuşma dağıtım sistemlerini, kazanları, duman yığınlarını, torba evlerini ve çökelticileri kontrol etmek için mekanik termal yalıtımlar kurulur, ve depolama tanklarını.

    Mekanik sistem için ısı yalıtımı, personel ve ekipman koruması için yüzey sıcaklıklarına hakim olmaktır. Bu, çalışanları, sıcak boruların ve 136.4 ° C 'nin üzerindeki sıcaklıklarda çalışan ekipmanların yüzeyleri ile 5 saniyeden uzun süre cilt temasından kaynaklanan ikinci ve üçüncü derece yanıklardan korumanın en etkili araçlarından biridir. Isı yalıtımı çalışacaktır. Boruların veya ekipmanın yüzey sıcaklığını daha güvenli bir seviyeye düşürmek, işçi güvenliğini arttırmak ve yaralanma nedeniyle işçi durma süresinden kaçınmakla sonuçlanmaktadır.

    Ayrıca, Mantolama nedir? diye soracak olursak, mekanik sisteme monte edildiğinde ticari ve endüstriyel işlemlerin sıcaklığını da kontrol eder Isı yalıtımı, ısı kaybını veya kazancını azaltarak, işlem sıcaklığının önceden belirlenmiş bir değerde veya önceden belirlenmiş bir aralıkta tutulmasına yardımcı olabilir . Yalıtım kalınlığı, dinamik bir sistemde ısı transferini sınırlandırmak veya zamanla statik bir sistemde sıcaklık değişimini sınırlandırmak için yeterli olmalıdır  Sahiplerin acil durumlarda düzeltici önlem almaları için zaman sağlama ihtiyacı elektrik gücü kaybı veya ısı kaynakları bu durumun statik bir sistemde önemli bir nedenidir.

    En sonunda, en az değil, mekanik sisteme mantolama monte edilmesi mekanik sistemlerden kaynaklanan gürültüyü azaltır. Ses yalıtımı yüksek veya ses direncine sahip bir düzeneğin tasarımında yalıtım malzemeleri kullanılabilir. Dış cephe kaplama, kaynak ve çevre alan arasına ısı yalıtımı yapıldığında ortaya çıkar.  Böylece, izolasyon sadece bina için değil, ticari binalarda ve endüstriyel işlemlerde mekanik sistem için de kullanılabilir.

    Mantolama firmaları tanım olarak, soğuk havanın evinize girmesini önlemek için yapınızın çatısı ve duvarları için ısı yalıtımı gibi hizmetleri dış cephe kaplama firmaları sunar. Soğuk iklimlerde bulunan yerler için, evin içindeki ısıyı yakalamak için başka bir yol daha var. Binalarda dış cephe mantolama yapan firmalar nasıl çalışırlar? veya firma seçimi nasıl olmalı? gibi soru işaretleriniz varsa "ısı yalıtım firmaları" rehberimiz sizler için iyi bir kaynak olacaktır. Metpor Söve & Mantolama firması olarak "en iyi mantolama markası" olma konusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz.

    logo

    Metpor Dekor ile Hayallerinizdeki Binaya Kavuşun!

    Estetik, Kalite ve Profesyonellik Bir Arada! Dış Cephe Kaplama • Söve • Isı Yalıtımı • Mantolama Üretimi. Binalarınıza Özgün Kimliğinizi Kazandırın! Detaylarda Profesyonellik!

    info@metpordekor.com
    Telefon: + 90 216 387 46 64
    FAX: + 90 216 517 84 33
    GSM: + 90 532 697 15 47
    Petrol İş Mahallesi, Kurtuluş Sokak No: 3/B 34862 Kartal/İstanbul

    2005 - 2023 MT Web Team | Metpor Söve & Mantolama Ürünleri - Metpordekor.com

    Metpordekor.com Mobilde
    whatsapp