• info@metpordekor.com
  • SSS

Dış Cephe Kaplama Firması Nasıl Seçilir?

  • Ana Sayfa
  • Blog
  • Dış Cephe Mantolama (Isı Yalıtımı) Firma Seçimi Nasıl Yapılır?

Dış Cephe Mantolama (Isı Yalıtımı) Firma Seçimi Nasıl Yapılır?

  • Ebru Kurt

    Ebru Kurt

    info@metpordekor.com

    Okunma Sayısı : 20 941

Dış Cephe Mantolama (Isı Yalıtımı) Firma Seçimi Nasıl Yapılır?

    Dış Cephe Isı Yalıtım Firması Seçimi?, Mantolama Firması Nasıl Seçilir?

    Dış cephe mantolama (ısı yalıtımı) uygulaması yapmak isteyenler için doğru firma seçimi oldukça önemlidir. Kaliteli bir uygulama için profesyonel ekipler ve tecrübeli ustaların çalıştığı bir firma seçimi gereklidir. Firma seçiminde referanslar ve müşteri yorumlarına dikkat edilmelidir.

    Mantolama nedir? sorusuna cevap vermeye devam edersek, dış cephe kaplama malzemeleri kullanılarak ısı kayıplarını ortadan kaldıran, ısı yalıtımı sağlayıp dış cephe giydirme işlemlerinin tamamına "mantolama" diyebiliriz. Ayrıca, firma seçimi yaparken fiyat odaklı değil, kalite odaklı bir yaklaşım benimsenmelidir. Bu sayede, yıllarca sağlıklı bir şekilde kullanabileceğiniz bir mantolama uygulamasına sahip olabilirsiniz. Bununla birlikte, profesyonel mantolama firmaları olmadan basitçe yapılamayacak iş türleri vardır. Bu nedenle, örneğin, bir dairenin duvarlarını dışarıdan bağımsız olarak yalıtmak imkansızdır. Burada yardım almadan yapamazsınız (yüksek irtifa işinin karmaşıklığını ve tehlikesini hesaba katmalısınız ve herkes endüstriyel dağcılık becerisine sahip değildir).

    Profesyonel ısı yalıtım firması seçimi müşterilere sağlayabildiği bir başka üstünlük ise, uyguladığı değişik ısı yalıtım sistemleri ile düşürdüğü birim maliyet miktarları sayesinde, müşterilerine çok daha ucuz ve çok daha kaliteli hizmet verebilmeleridir. Eski Binaların Dış Cephe Yenilemesi makalemize de liknten ulaşabilirsiniz. 

    Bu makalede dış cephe mantolama firması nasıl seçilmelidir?, mantolama firması seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?, doğru dış cephe mantolama firması seçimi konularını ele alacağız. Dış cephe kaplama sektöründe, yapıldığı söylenen yapılmış uygulamaların aşağı yukarı % 25'inin yarım kaldığı, iş bitiminde bir çok değişik mutsuzluklara sebep olan % 45'lik bir miktar göz önünde bulundurulduğun da profesyonel dış cephe kaplama firmaları ile çalışılması, mantolama yaptırmak isteyenler için açık bir üstünlüktür.

    Dış cephe yalıtımını kendi ellerinizle mi yapıyorsunuz yoksa cephe sistemleri için profesyonellere güveniyor musunuz?
    Yalıtımın kalitesi, listelenen bileşenlerin doğru hesaplanmasına bağlı olacaktır. Ve tersine, bir şey yanlış bir şekilde hesaba katılırsa, ya evin yetersiz yalıtımı ya da yüksek maliyetli aşırı yalıtım mümkündür.

    Binaların ısı yalıtımı için bir firma seçerken aşağıdaki faktörlere dikkat etmelidir:

    1. Teknik Uzmanlık: Firma, seçilen ısı yalıtımı sistemi için gerekli teknik uzmanlık ve tecrübeye sahip olmalıdır.

    2. Malzeme Kalitesi: Firma, yüksek kalitede ve uzun ömürlü ısı yalıtımı malzemeleri kullanmalıdır.

    3. Fiyat ve Fiyatlandırma: Fiyatlar farklı firmalar arasında farklılık gösterebilir ve seçilen firma, fiyatları hakkında açıklık sağlamalı ve ek maliyetlerin neler olduğunu açıklamalıdır.

    4. Referanslar ve İncelemeler: İşletme, firmalar hakkında referanslar ve online incelemeleri incelemelidir. Bu, firmanın daha önce yaptığı projeleri ve müşteri memnuniyetini görmenize yardımcı olabilir.

    5. Garanti ve Destek: Firma, yalıtımın uygun şekilde yapılmasını ve uygun şekilde çalışmasını garanti etmeli ve gerektiğinde müşterilere teknik destek sunmalıdır.

    Dış Cephe İzolasyon Firması Seçimi Nasıl Yapılır?

    Hava odalarının, aralarında bir ara çözüm olan ve aynı zamanda ısı köprüsünü terk eden iç ısı yalıtımı ile doldurulma imkanı da vardır. Isı köprüsü kırılmalı marangozluk işleri, düşük güneş faktörlü iklim hava odalarına sahip çift cam sistemleri veya aldıkları güneş ışınımının çoğunu yansıtabilen düşük emisyonlu cam işleme ve dolayısıyla her ikisini de sağlamak güneş ışınlarının binanın içine girebileceği yükü önemli ölçüde azaltın.

    Bu nedenle, hesaplarken profesyonellerle iletişime geçmeniz gerekir. Dış cephe kaplama firmasının seçimi çalışmalarının süresine, tamamlanan kalemlere, lisansların mevcudiyetine ve işin kalitesini en iyi gösteren gerekli incelemelere dikkat edin. 

    Isı yalıtımlı panjurlar ve içten yalıtımlı çubuklu panjurların takılması önerilir. Bulunduğu bölgenin iklimsel şiddetine bağlı olarak, marangoz işçiliğini yeterli solunumla başkalarıyla değiştirmek de uygundur, böylece teknik kodlar ile daha yüksek şiddete sahip alanlar için daha iyi termal davranış elde ederler. Su geçirmez yapılabilecek daha az ve daha çok şey var.

    EPS strafor köpük malzeme, inşaat, ambalaj, mobilya ve hatta sanat sektörlerinde kullanımı yaygın olan bir malzemedir. Söz konusu EPS strafor köpük malzemesinin üreticileri, bu ürünü hem kaliteli hem de çevre dostu bir şekilde üretmeyi amaçlarlar.

    Söve firmaları da EPS strafor köpük malzeme kullanarak inşaat sektöründe önemli bir rol oynarlar. Bu firmalar, inşaat projelerinde kullanılan dekoratif ve estetik görünümlü söve ürünlerini müşterilerine sunarlar. Aynı zamanda, söve firmaları müşterilerinin ihtiyaçlarına göre özel tasarım söve ürünleri de sunarak, müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutarlar.

    Mantolama Firması Nasıl Seçilir

    Dış Cephe Kaplama Firması Nasıl Seçilir?

    Deneyimli mantolama firmaları meydana gelebilecek her türlü soru ve sorunda sizlere sağlayabilecekleri eksper teknik destek, finansal konularda oluşabilen problemler amacıyla finans sorumlusu ya da meydana gelen başkaca problemleri iletebileceğiniz bir temsilci üstünlükleri ile mantolama programının başlangıcından bitişine ve daha sonraki süreçte yetki sahibi ve konularında eksper şahıslar bulabilir, meydana gelen soru ya da problemlerinize çözüm isteme ihtimaline sahip olabilirsiniz. 

    Isı Yalıtım (Mantolama) Firması Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

    İstanbul mantolama firmaları, rastgele bir dekorasyon ya da mantolama firması değildir. Yapı yalıtımı özel bir etkinlik alanıdır ve kendisine ait pek çok ek kaliteyi söz konusudur. Bu amaçla "ısı yalıtımı firmaları" sektörde ayrı bir konumda bulunmaktadır. Elbette bahsetmiş olduğumuz şirketler, nitelikli hizmet yapan şirketlerdir ve örnek olarak "Metpor Söve & Mantolama" bölümünde eksper az sayıdaki dış cephe kaplama firmasından bir tanesidir. Biz yalıtım ve izolasyon işini başka etkinliklerimizin yanı sıra değil, ana iş koşu olarak gerçekleştiririz.

    Mantolama Firma Seçimi

    Bir Diğer Önemli Konu Isı Yalıtım Levhası Seçimidir.

    Yanlış Mantolama Firması Seçimi Geçtiğimiz 23 Yılda Çok Sayıda İnsanı Mağdur Etti.

    Profesyonel mantolama firması seçimi yaparak, mantolama veya söve uygulamalarında dilediğiniz niteliklere sahip bir Dış cephe mantolama programını, profesyonel bir ekip ve ideal fiyatlara yaptırmak mümkündür. "mantolama" programı öncesi hazırlatacağınız bir teknik şartnamenin detaylı firmalara iletilerek fiyat talebinde bulunabilir ve hazırlattığınız teknik şartnameye göre verdiği dış cephe kaplama fiyat tekliflerinden, firmalar arası farkları kolaylıkla belirleme edebilirsiniz.

    İnternet üzerinde dış cephe kaplama görselleri şeklinde aramalar yaparak, zihninizde oluşacak bina cephe tasarımına yön verebilirsiniz. Ardından yapılması gereken dış cephe kaplama firmaları ile birlikte düşünce alışverişi yapıp en makul öneriyi vereni ve en güvenilir olanını bulmaktır.

    Bu ısı yalıtım levhalarının binanın dış cephesine yapıştırılıp, dübelle sabitlenmesi ve üstüne son kat dış cephe boyası ya da sıvasının uygulanması ardından binanın dıştan ısı yalıtımı yani mantolama sonuçlanmış olur. Masaya bırakılan bir fincan çayın akan zaman içinde soğuması ya da soğuk bir meşrubatın vakitle ısınması "İzolasyon" için güzel bir örnektir.

    Birbirinden değişik kalınlık ve yoğunlukları değişen ısı yalıtım malzemeleri ile yapılarınızda konforu sağlamanız olası olacaktır. Yapılara mantolama işlemlerini yanı sıra sonradan da programı uygulanabilecek olan ısı yalıtımı yapmanın püf noktası, ihtiyaçlara en iyi mantolama malzemeleri kullanılarak, ısı yalıtımı programlarını yaptırabilirsiniz. Ses yalıtımı amacıyla tercih edilen malzemeler yapılara sonradan uygulanması ile "ısı yalıtımı" uygulamasına imkân tanımaktadır. Mantolama nedir? yazımızdan da faydalanabilirsiniz.

    Mantolama Firması Seçilirken Dikkat Edilmesi Gereken Husular

    Isı Yalıtımı Firma Seçimi

    Mantolama firması seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar arasında; dış cephe kaplama yapacak firmanın bir mantolama paketi sisteminin ana uygulayıcı bayisi olması, çalışmalarını yaparken işveren mali sigortası ve 3. şahıslar için sigorta yaptırmış olması, yapısında kurumsal bir yapı içeriyor olması, kaliteli mantolama malzemeleri kullanıyor olması, programlamayı takip edebilecek bir teknik kadrosunun olması, işi yapabilirlik derecesi, mali kuvveti ve kuşkusuz referansları istanbul söve firmaları ve ısı yalıtım firmaları açısından en mühim kriterlerden bazılarıdır. Dış cephede uygulanan ısı yalıtım malzemeleri aracılığı ile %50 - 60 seviyesinda enerji verimliliği yanı ısı tasarrufu sağlayabilirsiniz. Çünkü hiç izolasyon yapılmamış olan müstakil bir evde ısının dışarıya kaçma seviyesi son derece yüksektir. Isı akışını indirgemek için, ısıl (termal) yalıtkanlar. Elektrik akışını önlemek için, elektrik yalıtkanlar.
    Ses dalgalarını indirgemek için, akustik yalıtım malzemeleri
    Bir yalıtım malzemesi her yönden yalıtkan olmayabilir. Örneğin, elmas mükemmel bir elektrik yalıtkanı iken, çok kötü bir izolasyon malzemesidir

    Mantolama Firması Nasıl Seçilir

    Bina cephesinde uygulanan mantolama sistemleriİstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana gibi büyük şehirlerimizde uygulanmaktadır. Son birkaç yıldır diğer illerimizde ve bölgelerimizde de toplumsal farkındalık artmış olup, binaların dışına veya iç mekanlara yalıtım uygulamaya başlanmıştır. özellikle yeni nesil söve modelleri sayesinde binaların dış cephesi görsellik olarak oldukça şık olmaktadır.

    Mantolama uygulaması orta büyüklükteki bir bina için ortalama 1 - 4 hafta arasında sürmektedir. Hava koşulları, binanın büyüklüğü, uygulamada çalışacak personel sayısı bu süreyi olumlu ya da olumsuz etkileyebilmektedir.

    Kuvvetli rüzgar, sis ya da yağmurlu hava koşullarında mantolama uygulaması yapılmamalıdır. Koşulların mantolama için en uygun olduğu zaman, uygulama yapılacak dış yüzeyin ve ortam sıcaklığının en az +5o C olduğu dönemdir. Mantolama köpüğü çeşitleri ile ilgili makalemize erişmek için linte tıklayabilirsiniz.



  • Isı Yalıtım (Mantolama) Firması Nasıl Seçilir?
  • Dış Cephe Kaplama Firması Seçimi
  • Dış Cephe Kaplama: Binanıza Estetik, Dayanıklılık ve Enerji Verimliliği Kazandırın
  • Mantolama Nedir? Binanızı Korumanın ve Enerji Tasarrufu Yapmanın Yolu
  • Mantolama Nedir ve Neden Önemlidir?




    Dış Cephe Mantolama (Isı Yalıtımı) Firma Seçimi Nasıl Yapılır?

    Metpor Dekor

    Dış Cephe Isı Yalıtım Firması Seçimi?, Mantolama Firması Nasıl Seçilir?

    Dış cephe mantolama (ısı yalıtımı) uygulaması yapmak isteyenler için doğru firma seçimi oldukça önemlidir. Kaliteli bir uygulama için profesyonel ekipler ve tecrübeli ustaların çalıştığı bir firma seçimi gereklidir. Firma seçiminde referanslar ve müşteri yorumlarına dikkat edilmelidir.

    Mantolama nedir? sorusuna cevap vermeye devam edersek, dış cephe kaplama malzemeleri kullanılarak ısı kayıplarını ortadan kaldıran, ısı yalıtımı sağlayıp dış cephe giydirme işlemlerinin tamamına "mantolama" diyebiliriz. Ayrıca, firma seçimi yaparken fiyat odaklı değil, kalite odaklı bir yaklaşım benimsenmelidir. Bu sayede, yıllarca sağlıklı bir şekilde kullanabileceğiniz bir mantolama uygulamasına sahip olabilirsiniz. Bununla birlikte, profesyonel mantolama firmaları olmadan basitçe yapılamayacak iş türleri vardır. Bu nedenle, örneğin, bir dairenin duvarlarını dışarıdan bağımsız olarak yalıtmak imkansızdır. Burada yardım almadan yapamazsınız (yüksek irtifa işinin karmaşıklığını ve tehlikesini hesaba katmalısınız ve herkes endüstriyel dağcılık becerisine sahip değildir).

    Profesyonel ısı yalıtım firması seçimi müşterilere sağlayabildiği bir başka üstünlük ise, uyguladığı değişik ısı yalıtım sistemleri ile düşürdüğü birim maliyet miktarları sayesinde, müşterilerine çok daha ucuz ve çok daha kaliteli hizmet verebilmeleridir. Eski Binaların Dış Cephe Yenilemesi makalemize de liknten ulaşabilirsiniz. 

    Bu makalede dış cephe mantolama firması nasıl seçilmelidir?, mantolama firması seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?, doğru dış cephe mantolama firması seçimi konularını ele alacağız. Dış cephe kaplama sektöründe, yapıldığı söylenen yapılmış uygulamaların aşağı yukarı % 25'inin yarım kaldığı, iş bitiminde bir çok değişik mutsuzluklara sebep olan % 45'lik bir miktar göz önünde bulundurulduğun da profesyonel dış cephe kaplama firmaları ile çalışılması, mantolama yaptırmak isteyenler için açık bir üstünlüktür.

    Dış cephe yalıtımını kendi ellerinizle mi yapıyorsunuz yoksa cephe sistemleri için profesyonellere güveniyor musunuz?
    Yalıtımın kalitesi, listelenen bileşenlerin doğru hesaplanmasına bağlı olacaktır. Ve tersine, bir şey yanlış bir şekilde hesaba katılırsa, ya evin yetersiz yalıtımı ya da yüksek maliyetli aşırı yalıtım mümkündür.

    Binaların ısı yalıtımı için bir firma seçerken aşağıdaki faktörlere dikkat etmelidir:

    1. Teknik Uzmanlık: Firma, seçilen ısı yalıtımı sistemi için gerekli teknik uzmanlık ve tecrübeye sahip olmalıdır.

    2. Malzeme Kalitesi: Firma, yüksek kalitede ve uzun ömürlü ısı yalıtımı malzemeleri kullanmalıdır.

    3. Fiyat ve Fiyatlandırma: Fiyatlar farklı firmalar arasında farklılık gösterebilir ve seçilen firma, fiyatları hakkında açıklık sağlamalı ve ek maliyetlerin neler olduğunu açıklamalıdır.

    4. Referanslar ve İncelemeler: İşletme, firmalar hakkında referanslar ve online incelemeleri incelemelidir. Bu, firmanın daha önce yaptığı projeleri ve müşteri memnuniyetini görmenize yardımcı olabilir.

    5. Garanti ve Destek: Firma, yalıtımın uygun şekilde yapılmasını ve uygun şekilde çalışmasını garanti etmeli ve gerektiğinde müşterilere teknik destek sunmalıdır.

    Dış Cephe İzolasyon Firması Seçimi Nasıl Yapılır?

    Hava odalarının, aralarında bir ara çözüm olan ve aynı zamanda ısı köprüsünü terk eden iç ısı yalıtımı ile doldurulma imkanı da vardır. Isı köprüsü kırılmalı marangozluk işleri, düşük güneş faktörlü iklim hava odalarına sahip çift cam sistemleri veya aldıkları güneş ışınımının çoğunu yansıtabilen düşük emisyonlu cam işleme ve dolayısıyla her ikisini de sağlamak güneş ışınlarının binanın içine girebileceği yükü önemli ölçüde azaltın.

    Bu nedenle, hesaplarken profesyonellerle iletişime geçmeniz gerekir. Dış cephe kaplama firmasının seçimi çalışmalarının süresine, tamamlanan kalemlere, lisansların mevcudiyetine ve işin kalitesini en iyi gösteren gerekli incelemelere dikkat edin. 

    Isı yalıtımlı panjurlar ve içten yalıtımlı çubuklu panjurların takılması önerilir. Bulunduğu bölgenin iklimsel şiddetine bağlı olarak, marangoz işçiliğini yeterli solunumla başkalarıyla değiştirmek de uygundur, böylece teknik kodlar ile daha yüksek şiddete sahip alanlar için daha iyi termal davranış elde ederler. Su geçirmez yapılabilecek daha az ve daha çok şey var.

    EPS strafor köpük malzeme, inşaat, ambalaj, mobilya ve hatta sanat sektörlerinde kullanımı yaygın olan bir malzemedir. Söz konusu EPS strafor köpük malzemesinin üreticileri, bu ürünü hem kaliteli hem de çevre dostu bir şekilde üretmeyi amaçlarlar.

    Söve firmaları da EPS strafor köpük malzeme kullanarak inşaat sektöründe önemli bir rol oynarlar. Bu firmalar, inşaat projelerinde kullanılan dekoratif ve estetik görünümlü söve ürünlerini müşterilerine sunarlar. Aynı zamanda, söve firmaları müşterilerinin ihtiyaçlarına göre özel tasarım söve ürünleri de sunarak, müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutarlar.

    Mantolama Firması Nasıl Seçilir

    Dış Cephe Kaplama Firması Nasıl Seçilir?

    Deneyimli mantolama firmaları meydana gelebilecek her türlü soru ve sorunda sizlere sağlayabilecekleri eksper teknik destek, finansal konularda oluşabilen problemler amacıyla finans sorumlusu ya da meydana gelen başkaca problemleri iletebileceğiniz bir temsilci üstünlükleri ile mantolama programının başlangıcından bitişine ve daha sonraki süreçte yetki sahibi ve konularında eksper şahıslar bulabilir, meydana gelen soru ya da problemlerinize çözüm isteme ihtimaline sahip olabilirsiniz. 

    Isı Yalıtım (Mantolama) Firması Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

    İstanbul mantolama firmaları, rastgele bir dekorasyon ya da mantolama firması değildir. Yapı yalıtımı özel bir etkinlik alanıdır ve kendisine ait pek çok ek kaliteyi söz konusudur. Bu amaçla "ısı yalıtımı firmaları" sektörde ayrı bir konumda bulunmaktadır. Elbette bahsetmiş olduğumuz şirketler, nitelikli hizmet yapan şirketlerdir ve örnek olarak "Metpor Söve & Mantolama" bölümünde eksper az sayıdaki dış cephe kaplama firmasından bir tanesidir. Biz yalıtım ve izolasyon işini başka etkinliklerimizin yanı sıra değil, ana iş koşu olarak gerçekleştiririz.

    Mantolama Firma Seçimi

    Bir Diğer Önemli Konu Isı Yalıtım Levhası Seçimidir.

    Yanlış Mantolama Firması Seçimi Geçtiğimiz 23 Yılda Çok Sayıda İnsanı Mağdur Etti.

    Profesyonel mantolama firması seçimi yaparak, mantolama veya söve uygulamalarında dilediğiniz niteliklere sahip bir Dış cephe mantolama programını, profesyonel bir ekip ve ideal fiyatlara yaptırmak mümkündür. "mantolama" programı öncesi hazırlatacağınız bir teknik şartnamenin detaylı firmalara iletilerek fiyat talebinde bulunabilir ve hazırlattığınız teknik şartnameye göre verdiği dış cephe kaplama fiyat tekliflerinden, firmalar arası farkları kolaylıkla belirleme edebilirsiniz.

    İnternet üzerinde dış cephe kaplama görselleri şeklinde aramalar yaparak, zihninizde oluşacak bina cephe tasarımına yön verebilirsiniz. Ardından yapılması gereken dış cephe kaplama firmaları ile birlikte düşünce alışverişi yapıp en makul öneriyi vereni ve en güvenilir olanını bulmaktır.

    Bu ısı yalıtım levhalarının binanın dış cephesine yapıştırılıp, dübelle sabitlenmesi ve üstüne son kat dış cephe boyası ya da sıvasının uygulanması ardından binanın dıştan ısı yalıtımı yani mantolama sonuçlanmış olur. Masaya bırakılan bir fincan çayın akan zaman içinde soğuması ya da soğuk bir meşrubatın vakitle ısınması "İzolasyon" için güzel bir örnektir.

    Birbirinden değişik kalınlık ve yoğunlukları değişen ısı yalıtım malzemeleri ile yapılarınızda konforu sağlamanız olası olacaktır. Yapılara mantolama işlemlerini yanı sıra sonradan da programı uygulanabilecek olan ısı yalıtımı yapmanın püf noktası, ihtiyaçlara en iyi mantolama malzemeleri kullanılarak, ısı yalıtımı programlarını yaptırabilirsiniz. Ses yalıtımı amacıyla tercih edilen malzemeler yapılara sonradan uygulanması ile "ısı yalıtımı" uygulamasına imkân tanımaktadır. Mantolama nedir? yazımızdan da faydalanabilirsiniz.

    Mantolama Firması Seçilirken Dikkat Edilmesi Gereken Husular

    Isı Yalıtımı Firma Seçimi

    Mantolama firması seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar arasında; dış cephe kaplama yapacak firmanın bir mantolama paketi sisteminin ana uygulayıcı bayisi olması, çalışmalarını yaparken işveren mali sigortası ve 3. şahıslar için sigorta yaptırmış olması, yapısında kurumsal bir yapı içeriyor olması, kaliteli mantolama malzemeleri kullanıyor olması, programlamayı takip edebilecek bir teknik kadrosunun olması, işi yapabilirlik derecesi, mali kuvveti ve kuşkusuz referansları istanbul söve firmaları ve ısı yalıtım firmaları açısından en mühim kriterlerden bazılarıdır. Dış cephede uygulanan ısı yalıtım malzemeleri aracılığı ile %50 - 60 seviyesinda enerji verimliliği yanı ısı tasarrufu sağlayabilirsiniz. Çünkü hiç izolasyon yapılmamış olan müstakil bir evde ısının dışarıya kaçma seviyesi son derece yüksektir. Isı akışını indirgemek için, ısıl (termal) yalıtkanlar. Elektrik akışını önlemek için, elektrik yalıtkanlar.
    Ses dalgalarını indirgemek için, akustik yalıtım malzemeleri
    Bir yalıtım malzemesi her yönden yalıtkan olmayabilir. Örneğin, elmas mükemmel bir elektrik yalıtkanı iken, çok kötü bir izolasyon malzemesidir

    Mantolama Firması Nasıl Seçilir

    Bina cephesinde uygulanan mantolama sistemleriİstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana gibi büyük şehirlerimizde uygulanmaktadır. Son birkaç yıldır diğer illerimizde ve bölgelerimizde de toplumsal farkındalık artmış olup, binaların dışına veya iç mekanlara yalıtım uygulamaya başlanmıştır. özellikle yeni nesil söve modelleri sayesinde binaların dış cephesi görsellik olarak oldukça şık olmaktadır.

    Mantolama uygulaması orta büyüklükteki bir bina için ortalama 1 - 4 hafta arasında sürmektedir. Hava koşulları, binanın büyüklüğü, uygulamada çalışacak personel sayısı bu süreyi olumlu ya da olumsuz etkileyebilmektedir.

    Kuvvetli rüzgar, sis ya da yağmurlu hava koşullarında mantolama uygulaması yapılmamalıdır. Koşulların mantolama için en uygun olduğu zaman, uygulama yapılacak dış yüzeyin ve ortam sıcaklığının en az +5o C olduğu dönemdir. Mantolama köpüğü çeşitleri ile ilgili makalemize erişmek için linte tıklayabilirsiniz.

    logo

    Metpor Dekor ile Hayallerinizdeki Binayı Gerçeğe Dönüştürün!

    Estetik, Kalite ve Mükemmellik Sinerjisiyle Buluşuyor!  Metpor Dekor, Dış Cephe Kaplama, Söve, Isı Yyalıtımı ve Mantolama Alanlarında Öncü, Estetik ve Kaliteli Çözümler Sunan Bir Firmadır. #DışCepheKaplama #Söve #IsıYalıtımı #Mantolama #MetporDekor #Estetik #Kalite #Profesyonellik #Mükemmellik. Binalarınız Hayal Gücünüzün Ötesine Geçsin!

    info@metpordekor.com
    Telefon: + 90 216 387 46 64
    FAX: + 90 216 517 84 33
    GSM: + 90 532 697 15 47
    Petrol İş Mahallesi, Kurtuluş Sokak No: 3/B 34862 Kartal/İstanbul

    2005 - 2023 MT Web Team | Metpor Söve & Mantolama Ürünleri - Metpordekor.com

    whatsapp