• info@metpordekor.com
  • SSS

Mantolama Püf Noktaları, İzolasyon Püf Noktaları

  • Ana Sayfa
  • Blog
  • Mantolama Püf Noktaları, Isı Yalıtımının Püf Noktaları

Mantolama Püf Noktaları, Isı Yalıtımının Püf Noktaları

  • Ebru Kurt

    Ebru Kurt

    info@metpordekor.com

    Okunma Sayısı : 15 988

Mantolama Püf Noktaları, Isı Yalıtımının Püf Noktaları

    Mantolamanın Püf Noktaları, İncelikleri, İpuçları Nelerdir?

    Mantolama yapılırken dikkat edilmesi gereken birçok püf noktası vardır. Bunlardan bazıları; doğru malzeme seçimi, yeterli kalınlıkta yalıtım malzemesi kullanımı, duvarların temizliği ve düzgünlüğü, uygun yapıştırıcı ve montaj teknikleri, detayların doğru şekilde uygulanması ve proje planlamasının doğru yapılmasıdır. Mantolama püf noktalarına dikkat edilerek uygulama yapıldığında daha verimli bir ısı yalıtımı elde edilebilir ve binanın enerji tasarrufu sağlaması mümkün olur.

    1. Mantolama Uygulamalarının Püf Noktaları
    2. Dış cephe kaplama Nasıl Yapılmalıdır?
    3. Mantolamada Nelere Dikkat Edilmelidir?
    4. Mantolama Yapmak için Hangi Malzemeler Kullanılır?
    5. Mantolama İncelikleri Nelerdir?

    Her apartman, site yada rastgele bir yapıda dış cephe mantolama (ısı yalıtımı) kararından derhal sonra ilk mantolama püf noktası firmadır. Mantolama için karar alındıktan sonra, marka ve uygulayıcı firma seçim süreci başlar. Bu kısım mantolamanın en önemli püf noktasıdır. Kullanılacak mantolama malzemelerinin niteliği ve yapımcısı kadar uygulayıcı firma çok mühimdir. METPOR SÖVE - YILKAR İNŞAAT olarak bize göre uygulayıcı firma, ürün markasından daha da önemlidir. Marka garantisinin sağlanabilmesi amacıyla eğer klasik fileli mantolama uygulaması yapılacaksa, kesinlikle dış cephe kaplama (ısı yalıtımı) malzemesinin paket sistem olması şarttır, aksi takdirde garanti geçerli değildir.

    Isı yalıtımının püf noktaları şunlardır:

    Doğru malzeme seçimi: Yapı malzemelerinin ısı yalıtımı farklıdır ve doğru malzemeyi seçmek, mümkün olan en yüksek ısı yalıtımını sağlamaya yardımcı olabilir.
    Tam kaplama: Yapının her yerine doğru şekilde uygulanmış bir ısı yalıtımı, en iyi sonucu verir. Eksik kaplamalar ve boşluklar, ısı kaybını artırabilir.
    Uygun mantolalam levhasının seçimi ve doğru kalınık: Uygun ısı yaıtım levası seçlmeli ve bu levhaların kalınlığı doğru tespit edlmeli, ısı yalıtımı malzemesi doğru şekilde yerleştirilir ve boşluklar en aza indirilir.
    Sızdırmazlık: İşlem sonrası, ısı yalıtımının uygun şekilde sızdırmaz olması önemlidir. Böylece, ısı kaybı en aza indirilir ve verimlilik maksimize edilir.
    Kapı ve pencereler: Kapı ve pencereler, ısı yalıtımının en büyük zayıflık noktalarıdır. Bu nedenle, kapı ve pencereler için özel olarak tasarımlanmış ısı yalıtımı ürünleri kullanılmalıdır.
    Bu püf noktaların uygulanması, verimli bir ısı yalıtımı sistemi oluşturmak ve enerji tasarrufu sağlamak için önemlidir.

    Buda dış cephe kaplamanın püf noktaları arasında evvelce gelir. Paket sistemden kastımız sarfedilen her malzemenin (ısı yalıtım levhası, yapı kimyasalları, boya, donatı filesi, köşebent, dübel vb.) aynı markada olmasıdır. Piyasada (Capatect Dalmaçyalı, Polisan Enerji Exelans, Baumit, Marshall, Fawori, Alsecco, KYK, TERRACO vb.) çok mantolama (ısı yalıtımı) paket sistemi yapan mantolama firması mevcut. Malzemeyi paket sistem olarak kolaylıkla sağlayabilirsiniz, yalnız uygulayıcı olarak eksper bir uygulayıcı firma bulmak ve işi sorunsuz yaptırmak aslında çok zordur. Buda ikinci mantolama püf noktası.

    Mantolama Püf Noktası, Mantolamada Püf Noktalar

    Mantolamada En Önemli Püf Nokta Uzman Firma Bulmaktır. Bu Mantolamanın 1. Püf Noktasıdır.

    1. Türkiye’de bu husustaki müşteri memnuniyet seviyesi çok düşüktür, memnuniyet seviyesi aşağı yukarı % 38’dir. Dış cephe mantolama ( ısı yalıtımı ) işi yarıda bırakılan yapı adedi fazladır, aşağı yukarı olarak her 5 binada 1 binada sorun çıkmakta ve iş yarım bırakılmaktadır. Uygulama yapan dış cephe kaplama firmaları ise verdikleri sözlerden caymaktadırlar. İlk olarak caydıkları madde paket sistemdir, öneride marka belirtmelerine karşın paket sistem kullanmamaktadırlar. Özellikle fiyat rekabetlerini yükseltmek amacıyla Filli, Polisan, Marshall gibi markalar belirtip yalnızca ısı yalıtım levhasını marka olarak kullanırlar. Geriye kalan toz grubu, boya, donatı filesi ve köşe profilini pazar malı olarak tabir ettiğimiz ürünleri kullanırlar. Bu tür bir mantolama programının hiçbir garantisi yoktur. Bu taktiğin uygulanmasının nedeni, müşterinin bilgisizliği ve izolasyon yapan firmaların biraz kurnazca davranıp tekliflerine marka olarak yalnızca EPS strafor yazmalarıdır. Bunu önlemenin amacıyla sözleşmeye kesinlikle paket sistem mantolama yazmak gerekir. Paket düzenin kullanılmadığı hiçbir mantolama uygulamasının yapımcı garantisi yoktur.
    2. Binada mantolama püf noktaları dediğimizde, paket düzenin kullanıldığını ispatlamak amacıyla kesinlikle evraklandırmak gerekir. Yani ısı yalıtım malzemeleri şantiyenize yani binanıza irsaliye ile inmesi lazım ve adresinizin kesinlikle irsaliyeye (yapımcıya ait irsaliye, örneği METPOR SÖVE ve MANTOLAMA ÜRÜNLERİ ait se YILKAR İNŞAAT'a ait irsaliye) aracılığı ile yapımcının veri tabanına işlenmesi şarttır. Tıpkı beyaz eşya gibi, siz bir Arçelik marka bir buzdolabı aldınız ve tayininiz Van’a çıktı diyelim, şayet aldığınız dolap yetki sahibi satıcıdan alınmışsa garanti sürecince dilediğiniz yetki sahibi servisten hizmet temin edebilirsiniz demektir. Mantolama uygulamasında püf nokta süreci de benzer şekilde işler.
    3. Mantolama Püf Noktası ; YILKAR İNŞAAT olarak dikkatimizi çeken başka bir husus ısı yalıtım levhasının kalınlığının önemsenmemesidir. Bu da yapımcı ve uygulayıcı kadar mühim bir hususdur. Dış cephe kaplama malzemeleri ve kalınlığı yalıtım katsayısı değeri olarak tanınan lambda katsayısı değeri ile doğru orantılıdır. Yani 5 cm mantolama ile 3 cm mantolama arasında % 65’ lik bir verim farkı söz husussudur. Buda mantolamada önemli püf noktasıdırDış cephe kaplama strafor fiyatları yönünden metrekarede fiyat farkı vardır. Dış cephe mantolama fiyatları için Fiyat / performans kıyaslaması yaptığımızda toplamda % 10-  15 ’lik bir fiyat farkına karşılık %65’ lik geri dönüş kusursuz bir yatırımdır. Hem de 3 cm ve hazır paneller oluşturulan mantolama prosedürü ardından duyulan pişmanlık ardından alınabilecek tedbirlerin maliyeti çok ağırdır. Binada göreceği hasarı da göz ardı etmemek gerekir. Çünkü sarfedilen yapıştırıcının sökümü çok zordur, metrekarede sarfedilen 6 adet dübel de hesaplandığında binlerce dübelin çıkarılması ve çıkan çöpün ber tarafı ile işinden çıkılamaz haller yaşanabilir.
    4. Üreticinin kurumsallığı ile uygulayıcı dış cephe giydirme firması kurumsallığı birbirinde ayrı ayrı düşünülmemeli. Hem de mantolama programı yapacak firmanın finansal anlamda bu işin üstesinden basitçe gelmesi gerekir. Teknik ve finansal sıkıntılar çekmemesi lazım. Bu sektörde tahsilâtlar genelde taksitle yapıldığından binanın teslim edilmesine kadar ekibe ve mantolama malzemesine yapılacak ödemeler husussu ile alakalı sıkıntılar yaşanmamalı, yaşanacak sıkıntılar da muhakkak işi aksatmamalı.
    5. Mantolama Püf Noktası; Yaşanacak sıkıntılardan biri de her müşteri doğrulusunda çokça önemsenen muhatap bulamama hususudur. YILKAR İNŞAAT Mete Yılmaz öncülüğünde Türkiye’ye inşaatlarda çalışan şahıs ve firma hususu ile alakalı kalifiye personel sorunu yaşamamaktadır. Bu da inşaat işlerinin ağır olmasından ötürü herkes doğrulusunda tercih edilebilir olmamasından kaynaklanır. Sistemli çalışan ve kurumsal olan firma adedi çok azdır. İşi yaptırmak uzun bir proses olmasından bu proses ortamında sık sık birileriyle muhatap olmanız gerekir, işin dilenen nitelik standartlarında olup olmadığı, dilenen malzemelerin kullanılıp kullanılmadığı ya da dilenen işlerin dilenen şekilde yapılıp yapılmadığını sık sık denetim etmeniz gerekir. İşlerde rastgele bir terslik yaşanması halinde buna araya girmek etmeniz gerekir, bu hususta karşınızda da sizi anlayacak birilerinin olması ve dilinizi anlaması şarttır. Bu hususta yeri geldiği zaman ekiple de muhatap olacağınız amacıyla söve kaplama ekibinin de profesyonel ve eksper olması aranır nitelik olmalıdır. Buda Başka Bir Mantolama Püf Noktasıdır.
    6. Isı Yalıtımı Püf Noktası; Türkiye’de iş güvenliği kanunu büyük ölçekli firmalarda bile tam olarak uygulanmaz. Dış cephe mantolama programı uygulandığından iskele kullanılır, yüksekte kurulan iskelede kesinlikle iş güvenliği önlemleri alınmalı.

    En Önemli Püf Nokta Dış Cephe Mantolama Uygulamasında Her Çalışanın Sigortalı Olması Kanuni Bir Zorunluluktur. Önce İş Güvenliği

    Bununla beraber çalışan her çalışanın sigortalı olması kanuni bir zorunluluktur. Bu hususta sorumluluk taşeron firma ile beraber bina yönetimine aittir. Mali sigortası ile beraber üçüncü şahıs sigortası yaptırılmış olmalı. Mantolama firmalarında bu sigortaları yaptırıp rekabet edebilme talihi çok düşüktür. İskele olarak da ASANSÖRLÜ ya da İŞ GÜVENLİKLİ iskele kullanılmalı ve şahsi koruyucu önlemler alınmalıdır. Bütün şunlar da maliyetleri ciddi anlamda arttırdığından bütün bu kuralların birebir uygulanması yalnızca büyük şantiyelerde söz husussudur. Mantolama şirketlerinin bu kuralları programı imkânsızdır, uygulayan mantolama firma adedi da yok denecek kadar azdır. Bunun ilk nedeni mantolama ile alakalı ülkemizde hiçbir denetim düzeneğinin olmamasıdır. Mantolama niteliği ve standartları ile alakalı hiçbir çalışma ve denetim olmadığı gibi, bakanlık müfettişlerinin denetimleri de görünmemektedir. Buda Mantolamada Önemli bir Püf Noktadır.

    Bir ev cephesi inşa ederken ve tasarlarken, dış estetiğin sağlamlığına ve sağlamlığına dikkat etmek yeterli değildir. Tek başına bu olumlu faktörler, duvar soğuduğunda ve yoğunlaşırsa hemen değerini kaybedecektir. Bu nedenle, yüksek kaliteli termal korumayı dikkate almak ve bunun için en uygun cephe sistemlerini seçmek son derece önemlidir.

    Isı yalıtım yöntemleri
    Cephe kaplamasıyla yalıtım aynı anda dört ana işlevi çözer:

    Kış soğuğunun önlenmesi;
    Yaz sıcağı önleme;
    Daha düşük ısıtma maliyetleri;
    Fanlar ve klimalar sayesinde akım tüketiminde azalma.

    Dış ısı yalıtım katmanının donanımı, tüm teknisyenler tarafından en mükemmel adım olarak kabul edilir. Profesyoneller, herhangi bir nedenle dış yalıtım kullanılamazsa ancak evden ısıtılır. Bir uygulama şovu olarak, dış mekan çalışması:

    Hava koşullarının ve diğer olumsuz faktörlerin temel yapılar üzerindeki etkisini en aza indirin;
    Yüzeyde ve duvar kalınlığında nem yoğunlaşmasını önleyin;
    Ses yalıtımını güçlendirin;
    Evin nefes almasına izin verin (her şey doğru yapılırsa ve malzeme seçimi doğruysa).Islak teknolojinin kullanıldığı alçı işleme, diğer planlara kıyasla talep görmektedir ve toplam maliyet ve uygulama kolaylığı, uzun vadede en popüler seçenek olarak kalmasına izin verecektir. "Pasta", termal koruma malzemelerine ek olarak, polimer çimento bazlı tutkal, yapı ve dekoratif kaplamalar için takviye içerir. Menteşeli çerçeve, zorunlu olarak havalandırılan cephenin altında oluşturulur ve esas olarak tüm binayı ağırlaştırır.

    Bu tür iki katmanlı duvarların güvenilir bir şekilde çalışması için bir ön koşul, içinden havanın dolaşacağı bir boşluk bırakmaktır. Onu bırakmazsanız, nem diğer yalıtım malzemeleri ile emprenye edilecek ve duvarların kendisine zarar verecektir.

    Başka bir plan - ağır sıva. Öncelikle ısının dışarıdan çıkışını temelde bloke eden paneller vardır ve ardından bir sıva tabakası uygulanır. Malzemenin yoğunluğu üzerinde herhangi bir kısıtlama olmadığı için böyle bir çözümün ıslak maskelerden daha iyi olduğu görülüyor. Ancak aynı zamanda, yalıtkanın kalitesi mümkün olduğu kadar yüksek olmalıdır.

    Bu yöntem, duvarların mükemmel bir şekilde düzgün bir konumda hizalanmasına izin vermediği için genellikle amatör inşaatçılar tarafından kullanılır.

    Eski bir ev için eski bir evin cephesinin yalıtımı yapmanız gerekiyorsa, en kolay çözüm dış cephe için yalıtımdır. Bu sadece güvenilir ve etkili bir şekilde ısı kaybını önlemekle kalmaz: dış kabuk olağanüstü zarif görünebilir; Diğer seçenekler nadiren aynı sonucu elde etmenize izin verir.

    Ön koşul, çerçevenin oluşturulmasıdır. Koruyucu maddelerle işlenmiş ahşap veya çelik parçalar kullanılarak yapılmıştır. Daha sonra her zaman bir buhar bariyeri tabakası yerleştirilir ve ancak ısı koruması ile örtüştürüldükten sonra dekoratif panellere girer.

    Tüm bu yöntemler öncelikle tuğla, panel veya genişletilmiş kil beton ev blokları için tasarlanmıştır. Ahşap cepheler polimer malzemelerle yalıtılamaz. Öncelikle lifli yapılar onlar için uygundur. Isı yalıtımı için aşağıdaki koşullar önemlidir:

    Evi en azından çatı seviyesine hazırlamak;
    İnşaat daralmasının sona ermesi;
    Bazların erken su yalıtımı ve ısınması;
    Pencerelere, havalandırmaya ve duvarlara giden tüm iletişimin kurulumunun sonu (aralarında);
    Optimum hava durumu (şiddetli don, önemli sıcaklık, rüzgar ve yağış yok). Kalınlığı bitirmek için kablolama hazırlığı, iç kısım, betonlama ve zemin döşeme de önerilir. Duvarlar önceden incelenmiştir ve kendi kendine ısı yalıtımı danışmanlığı yapan deneyimli inşaatçılar bile zorunlu olmayacaktır. Plan seçerken, soğuk köprü sayısını sınıra indirmeyi düşünmelisiniz. İdeal olarak, orada olmamaları gerekir. Toprak ve samanla ısıtmaya yalnızca ahşap duvarlarla izin verilir, ancak arkaik bir yaklaşımdır ve yalnızca izole durumlarda uygundur.

    Isı yalıtımı, buhar bariyeri ve su geçirmez malzemeler aynı anda seçilmesi gerektiğinden, tüm bileşenler birbirine yakından bağlanmalıdır. Gerekli bilgileri almak için profesyonel inşaatçılarla iletişime geçmek gerekli değildir. Çoğu durum, halihazırda üretimde olan ve bağlantı elemanları ve diğer ekipmanlarla donatılmış, tamamen hazırlanmış yalıtım şemalarının satın alınmasıyla başarıyla çözülür. Böyle bir kit ile çalışmak, neredeyse yalnızca üreticinin talimatlarını izlemeye dayanır. İçerik gereksinimini hesaplamak ve belirli bir seçim türü ile karıştırılmamak.

    Panelin cephesini benimsemek için aşağıdaki hususları göz önünde bulundurarak:

    Elverişli veya elverişsiz iklim koşulları;
    Yağış yoğunluğu;
    Ortalama rüzgar kuvveti ve hızı;
    Uygun fiyatlı bütçe;
    Proje Kişisel Özellikleri.

    Tüm bu koşullar, yalıtım için uygun bir alternatifin seçimini doğrudan etkiler. Maliyet tahminleri için Ceza Kanununa veya mal sahiplerinin ortaklığına başvurmak daha iyidir. Dış mekan çalışmaları genellikle endüstriyel dağcılara verilir (yalnızca zemin katta onların yardımı olmadan yapabilirsiniz). Su buharı geçirgen membranlar mutlaka mineral yünün altına tutturulur.

    Herhangi bir ev yalıtımı için köpük yalıtımı seçilirse, satıcıların B1 tutuşabilirliği ile malzeme uygunluğu için bir sertifika almaları önemlidir (genellikle uzman kontrolleri bu gereksinimin ihlal edildiğini ortaya çıkarır).

    Cephenin ısı yalıtımının ana şemalarını ele aldıktan sonra, şimdi bu amaç için hangi malzemelerin kullanılabileceğini ve bunların özel parametrelerini bulmanız gerekiyor. Profesyonellere göre, poliüretan köpük montajı köpük kullanıyor Yapması çok faydalıdır. Yapı endüstriyel ortamlarda tamamen çalışmaya hazır olduğundan sadece silindirlerle uygulanacaktır. İncelemelere dayanarak, üreticilerin termal korumanın ses yalıtımı ile kombinasyonuna ilişkin balon poliüretan köpük güvenceleri gerçeğe mükemmel bir şekilde uyuyor. Ortaya çıkan polimer yapı mukavemeti ve çıkışta artan esneklik, yapıcıların dikkatini çekmiştir.

    Poliüretan köpük çok hızlı bir şekilde geniş bir alanı kaplar ve en küçük boşluklara nüfuz eder. Mikroskobik mantarlar için çürümeyecek veya üreme alanı olamayacaktır. Açık ateşe maruz kaldığında bile, köpük malzeme yalnızca erir, ancak tutuşmaz. Metal tabanla örtüşüyorsa, güvenilir bir korozyon koruması vardır.

    Ayrıca, malzemenin doğrudan güneş ışığına veya suya maruz kalabileceği yerlerde PU köpük kullanmamaya dikkat etmelisiniz.

    Şu anda yapıyı yavaşlatmak imkansızsa (ve bu genellikle olur), XPS yardımıyla yalıtım yapmak uygundur. Katmanı yerden 0,1 m yükseklikte bir kaldırım üzerinde sergilenmektedir. Gerçek şu ki, sadece silahsız bir taşı gömerseniz, kurumaz, toprak suyu da kuru toprakta bulunur. Kapak yakında imha edilecek.

    Üst kısım, kuruması için üst üste binemez. Ayrıca ıslak çalışma yapmamak için kış aylarında tabanın ısıtılması ve havalandırılması önerilir; EPS üzerine su buharı geçirmeyen sıva uygulanabilir.

    Kardeşlerden veya başka herhangi bir malzemeden yapılmış bir ev bir süredir servis edilirse, kurutma sorunu kendiliğinden ortadan kalkar. Daha sonra cepheyi sandviç panellerle yalıtım olasılığını düşünebilirsiniz Ön koşul, film buhar bariyerlerinin kullanılması ve havalandırma boşluklarının düzenlenmesidir. Oldukça iyi koruyucu özellikler, duvarlara uygulanan rüberoit ve asfalt ile gösterilmiştir. İzolasyonun üzerindeki planda yer alan hava korumalı yoğunluk malzemesi artırılmalıdır.

    köpük plastik daha fazla dikkat çekiyor. Çevresindeki anlaşmazlıklar çok hızlı kaynıyor ve bazıları bu malzemenin diğerlerine üstünlüğünü kanıtlamaya çalışıyor ve rakipleri önemi kavramından uzaklaştı. Tartışmalara girersek, tek bir şey söylenebilir: köpük, yalnızca dikkatli yüzey hazırlığı ile çekici bir çözümdür. İşe müdahale eden her şeyin duvarlarından geçmek kesinlikle gereklidir.

    Bu arada bu, uzun süreli evler için çok görünen dekoratif unsurlara uygulanır. Deneyimli inşaatçılar, yüzeye hafifçe vurarak alçıyı sağlamlık açısından kesinlikle test edeceklerdir. Uçaktan çeşitli sapmaları ve küçük kusurları tespit etmek genellikle yardımcı olacaktır, şakül veya uzun kablo. Binanın seviyesinin kullanılması için özel bir ihtiyaç vardır. Sıva tabakasının bozuk alanları temizlenmeli, daha sonra bir süzgeç kullanılarak betonun akışı ve tuğlalar arasındaki fazla harç kaldırılır.

    Yağlı boya ile kaplı bir duvara köpük monte edemezsiniz, bir katmanı feda etmek zorunda kalacak, doğal olarak küf ve yağ lekeleri, pas izleri ve sönümlenmeye kesinlikle tahammül edilemez. Malzeme kalınlığındaki kıvrımlı bileşiklerle 2 mm'den daha derin çatlaklar tercih edilmelidir. Hazırlık bir fırça kullanılarak yapılır. 15 mm'den fazla düzensizlikler tespit edilirse, fener üzerine astar uygulandıktan sonra sıva yapılır.

    Yapının ilk çubukları, boyut olarak yalıtım malzemesinin genişliğine karşılık gelmelidir. Tutkal şeritlerinin katılaşması istenmez; Noktalı uygulama, hava "trafik sıkışıklığının" önlenmesine yardımcı olacaktır. Yapıştırıcı, köpük levhalar uygulandıktan ve duvara bastırıldıktan hemen sonra yerleştirilmelidir, aksi takdirde kuruma ve taşıma kapasitesini kaybetme zamanı olacaktır.

    Tüm sayfalar seviyeye göre kontrol edilir, aksi takdirde çok ciddi hatalar meydana gelebilir. Gerekirse, plakanın konumunu ayarlayın, tamamen çıkarılır, eski tutkalı serpin ve yeni bir katman uygulayın.



  • Mantolama Nedir ve Neden Önemlidir?
  • Isı Yalıtımı: 2024 Yılında Konforlu ve Verimli Bir Yaşam İçin Temel Çözüm
  • Isı Yalıtımı Hangi Kısımlara Uygulanır?
  • Enerji Kimlik Belgesi Kanunu
  • Dış Cephe Kaplamalarında Trendleri Belirleyen EPS Strafor Plakalar




    Mantolama Püf Noktaları, Isı Yalıtımının Püf Noktaları

    Metpor Dekor

    Mantolamanın Püf Noktaları, İncelikleri, İpuçları Nelerdir?

    Mantolama yapılırken dikkat edilmesi gereken birçok püf noktası vardır. Bunlardan bazıları; doğru malzeme seçimi, yeterli kalınlıkta yalıtım malzemesi kullanımı, duvarların temizliği ve düzgünlüğü, uygun yapıştırıcı ve montaj teknikleri, detayların doğru şekilde uygulanması ve proje planlamasının doğru yapılmasıdır. Mantolama püf noktalarına dikkat edilerek uygulama yapıldığında daha verimli bir ısı yalıtımı elde edilebilir ve binanın enerji tasarrufu sağlaması mümkün olur.

    1. Mantolama Uygulamalarının Püf Noktaları
    2. Dış cephe kaplama Nasıl Yapılmalıdır?
    3. Mantolamada Nelere Dikkat Edilmelidir?
    4. Mantolama Yapmak için Hangi Malzemeler Kullanılır?
    5. Mantolama İncelikleri Nelerdir?

    Her apartman, site yada rastgele bir yapıda dış cephe mantolama (ısı yalıtımı) kararından derhal sonra ilk mantolama püf noktası firmadır. Mantolama için karar alındıktan sonra, marka ve uygulayıcı firma seçim süreci başlar. Bu kısım mantolamanın en önemli püf noktasıdır. Kullanılacak mantolama malzemelerinin niteliği ve yapımcısı kadar uygulayıcı firma çok mühimdir. METPOR SÖVE - YILKAR İNŞAAT olarak bize göre uygulayıcı firma, ürün markasından daha da önemlidir. Marka garantisinin sağlanabilmesi amacıyla eğer klasik fileli mantolama uygulaması yapılacaksa, kesinlikle dış cephe kaplama (ısı yalıtımı) malzemesinin paket sistem olması şarttır, aksi takdirde garanti geçerli değildir.

    Isı yalıtımının püf noktaları şunlardır:

    Doğru malzeme seçimi: Yapı malzemelerinin ısı yalıtımı farklıdır ve doğru malzemeyi seçmek, mümkün olan en yüksek ısı yalıtımını sağlamaya yardımcı olabilir.
    Tam kaplama: Yapının her yerine doğru şekilde uygulanmış bir ısı yalıtımı, en iyi sonucu verir. Eksik kaplamalar ve boşluklar, ısı kaybını artırabilir.
    Uygun mantolalam levhasının seçimi ve doğru kalınık: Uygun ısı yaıtım levası seçlmeli ve bu levhaların kalınlığı doğru tespit edlmeli, ısı yalıtımı malzemesi doğru şekilde yerleştirilir ve boşluklar en aza indirilir.
    Sızdırmazlık: İşlem sonrası, ısı yalıtımının uygun şekilde sızdırmaz olması önemlidir. Böylece, ısı kaybı en aza indirilir ve verimlilik maksimize edilir.
    Kapı ve pencereler: Kapı ve pencereler, ısı yalıtımının en büyük zayıflık noktalarıdır. Bu nedenle, kapı ve pencereler için özel olarak tasarımlanmış ısı yalıtımı ürünleri kullanılmalıdır.
    Bu püf noktaların uygulanması, verimli bir ısı yalıtımı sistemi oluşturmak ve enerji tasarrufu sağlamak için önemlidir.

    Buda dış cephe kaplamanın püf noktaları arasında evvelce gelir. Paket sistemden kastımız sarfedilen her malzemenin (ısı yalıtım levhası, yapı kimyasalları, boya, donatı filesi, köşebent, dübel vb.) aynı markada olmasıdır. Piyasada (Capatect Dalmaçyalı, Polisan Enerji Exelans, Baumit, Marshall, Fawori, Alsecco, KYK, TERRACO vb.) çok mantolama (ısı yalıtımı) paket sistemi yapan mantolama firması mevcut. Malzemeyi paket sistem olarak kolaylıkla sağlayabilirsiniz, yalnız uygulayıcı olarak eksper bir uygulayıcı firma bulmak ve işi sorunsuz yaptırmak aslında çok zordur. Buda ikinci mantolama püf noktası.

    Mantolama Püf Noktası, Mantolamada Püf Noktalar

    Mantolamada En Önemli Püf Nokta Uzman Firma Bulmaktır. Bu Mantolamanın 1. Püf Noktasıdır.

    1. Türkiye’de bu husustaki müşteri memnuniyet seviyesi çok düşüktür, memnuniyet seviyesi aşağı yukarı % 38’dir. Dış cephe mantolama ( ısı yalıtımı ) işi yarıda bırakılan yapı adedi fazladır, aşağı yukarı olarak her 5 binada 1 binada sorun çıkmakta ve iş yarım bırakılmaktadır. Uygulama yapan dış cephe kaplama firmaları ise verdikleri sözlerden caymaktadırlar. İlk olarak caydıkları madde paket sistemdir, öneride marka belirtmelerine karşın paket sistem kullanmamaktadırlar. Özellikle fiyat rekabetlerini yükseltmek amacıyla Filli, Polisan, Marshall gibi markalar belirtip yalnızca ısı yalıtım levhasını marka olarak kullanırlar. Geriye kalan toz grubu, boya, donatı filesi ve köşe profilini pazar malı olarak tabir ettiğimiz ürünleri kullanırlar. Bu tür bir mantolama programının hiçbir garantisi yoktur. Bu taktiğin uygulanmasının nedeni, müşterinin bilgisizliği ve izolasyon yapan firmaların biraz kurnazca davranıp tekliflerine marka olarak yalnızca EPS strafor yazmalarıdır. Bunu önlemenin amacıyla sözleşmeye kesinlikle paket sistem mantolama yazmak gerekir. Paket düzenin kullanılmadığı hiçbir mantolama uygulamasının yapımcı garantisi yoktur.
    2. Binada mantolama püf noktaları dediğimizde, paket düzenin kullanıldığını ispatlamak amacıyla kesinlikle evraklandırmak gerekir. Yani ısı yalıtım malzemeleri şantiyenize yani binanıza irsaliye ile inmesi lazım ve adresinizin kesinlikle irsaliyeye (yapımcıya ait irsaliye, örneği METPOR SÖVE ve MANTOLAMA ÜRÜNLERİ ait se YILKAR İNŞAAT'a ait irsaliye) aracılığı ile yapımcının veri tabanına işlenmesi şarttır. Tıpkı beyaz eşya gibi, siz bir Arçelik marka bir buzdolabı aldınız ve tayininiz Van’a çıktı diyelim, şayet aldığınız dolap yetki sahibi satıcıdan alınmışsa garanti sürecince dilediğiniz yetki sahibi servisten hizmet temin edebilirsiniz demektir. Mantolama uygulamasında püf nokta süreci de benzer şekilde işler.
    3. Mantolama Püf Noktası ; YILKAR İNŞAAT olarak dikkatimizi çeken başka bir husus ısı yalıtım levhasının kalınlığının önemsenmemesidir. Bu da yapımcı ve uygulayıcı kadar mühim bir hususdur. Dış cephe kaplama malzemeleri ve kalınlığı yalıtım katsayısı değeri olarak tanınan lambda katsayısı değeri ile doğru orantılıdır. Yani 5 cm mantolama ile 3 cm mantolama arasında % 65’ lik bir verim farkı söz husussudur. Buda mantolamada önemli püf noktasıdırDış cephe kaplama strafor fiyatları yönünden metrekarede fiyat farkı vardır. Dış cephe mantolama fiyatları için Fiyat / performans kıyaslaması yaptığımızda toplamda % 10-  15 ’lik bir fiyat farkına karşılık %65’ lik geri dönüş kusursuz bir yatırımdır. Hem de 3 cm ve hazır paneller oluşturulan mantolama prosedürü ardından duyulan pişmanlık ardından alınabilecek tedbirlerin maliyeti çok ağırdır. Binada göreceği hasarı da göz ardı etmemek gerekir. Çünkü sarfedilen yapıştırıcının sökümü çok zordur, metrekarede sarfedilen 6 adet dübel de hesaplandığında binlerce dübelin çıkarılması ve çıkan çöpün ber tarafı ile işinden çıkılamaz haller yaşanabilir.
    4. Üreticinin kurumsallığı ile uygulayıcı dış cephe giydirme firması kurumsallığı birbirinde ayrı ayrı düşünülmemeli. Hem de mantolama programı yapacak firmanın finansal anlamda bu işin üstesinden basitçe gelmesi gerekir. Teknik ve finansal sıkıntılar çekmemesi lazım. Bu sektörde tahsilâtlar genelde taksitle yapıldığından binanın teslim edilmesine kadar ekibe ve mantolama malzemesine yapılacak ödemeler husussu ile alakalı sıkıntılar yaşanmamalı, yaşanacak sıkıntılar da muhakkak işi aksatmamalı.
    5. Mantolama Püf Noktası; Yaşanacak sıkıntılardan biri de her müşteri doğrulusunda çokça önemsenen muhatap bulamama hususudur. YILKAR İNŞAAT Mete Yılmaz öncülüğünde Türkiye’ye inşaatlarda çalışan şahıs ve firma hususu ile alakalı kalifiye personel sorunu yaşamamaktadır. Bu da inşaat işlerinin ağır olmasından ötürü herkes doğrulusunda tercih edilebilir olmamasından kaynaklanır. Sistemli çalışan ve kurumsal olan firma adedi çok azdır. İşi yaptırmak uzun bir proses olmasından bu proses ortamında sık sık birileriyle muhatap olmanız gerekir, işin dilenen nitelik standartlarında olup olmadığı, dilenen malzemelerin kullanılıp kullanılmadığı ya da dilenen işlerin dilenen şekilde yapılıp yapılmadığını sık sık denetim etmeniz gerekir. İşlerde rastgele bir terslik yaşanması halinde buna araya girmek etmeniz gerekir, bu hususta karşınızda da sizi anlayacak birilerinin olması ve dilinizi anlaması şarttır. Bu hususta yeri geldiği zaman ekiple de muhatap olacağınız amacıyla söve kaplama ekibinin de profesyonel ve eksper olması aranır nitelik olmalıdır. Buda Başka Bir Mantolama Püf Noktasıdır.
    6. Isı Yalıtımı Püf Noktası; Türkiye’de iş güvenliği kanunu büyük ölçekli firmalarda bile tam olarak uygulanmaz. Dış cephe mantolama programı uygulandığından iskele kullanılır, yüksekte kurulan iskelede kesinlikle iş güvenliği önlemleri alınmalı.

    En Önemli Püf Nokta Dış Cephe Mantolama Uygulamasında Her Çalışanın Sigortalı Olması Kanuni Bir Zorunluluktur. Önce İş Güvenliği

    Bununla beraber çalışan her çalışanın sigortalı olması kanuni bir zorunluluktur. Bu hususta sorumluluk taşeron firma ile beraber bina yönetimine aittir. Mali sigortası ile beraber üçüncü şahıs sigortası yaptırılmış olmalı. Mantolama firmalarında bu sigortaları yaptırıp rekabet edebilme talihi çok düşüktür. İskele olarak da ASANSÖRLÜ ya da İŞ GÜVENLİKLİ iskele kullanılmalı ve şahsi koruyucu önlemler alınmalıdır. Bütün şunlar da maliyetleri ciddi anlamda arttırdığından bütün bu kuralların birebir uygulanması yalnızca büyük şantiyelerde söz husussudur. Mantolama şirketlerinin bu kuralları programı imkânsızdır, uygulayan mantolama firma adedi da yok denecek kadar azdır. Bunun ilk nedeni mantolama ile alakalı ülkemizde hiçbir denetim düzeneğinin olmamasıdır. Mantolama niteliği ve standartları ile alakalı hiçbir çalışma ve denetim olmadığı gibi, bakanlık müfettişlerinin denetimleri de görünmemektedir. Buda Mantolamada Önemli bir Püf Noktadır.

    Bir ev cephesi inşa ederken ve tasarlarken, dış estetiğin sağlamlığına ve sağlamlığına dikkat etmek yeterli değildir. Tek başına bu olumlu faktörler, duvar soğuduğunda ve yoğunlaşırsa hemen değerini kaybedecektir. Bu nedenle, yüksek kaliteli termal korumayı dikkate almak ve bunun için en uygun cephe sistemlerini seçmek son derece önemlidir.

    Isı yalıtım yöntemleri
    Cephe kaplamasıyla yalıtım aynı anda dört ana işlevi çözer:

    Kış soğuğunun önlenmesi;
    Yaz sıcağı önleme;
    Daha düşük ısıtma maliyetleri;
    Fanlar ve klimalar sayesinde akım tüketiminde azalma.

    Dış ısı yalıtım katmanının donanımı, tüm teknisyenler tarafından en mükemmel adım olarak kabul edilir. Profesyoneller, herhangi bir nedenle dış yalıtım kullanılamazsa ancak evden ısıtılır. Bir uygulama şovu olarak, dış mekan çalışması:

    Hava koşullarının ve diğer olumsuz faktörlerin temel yapılar üzerindeki etkisini en aza indirin;
    Yüzeyde ve duvar kalınlığında nem yoğunlaşmasını önleyin;
    Ses yalıtımını güçlendirin;
    Evin nefes almasına izin verin (her şey doğru yapılırsa ve malzeme seçimi doğruysa).Islak teknolojinin kullanıldığı alçı işleme, diğer planlara kıyasla talep görmektedir ve toplam maliyet ve uygulama kolaylığı, uzun vadede en popüler seçenek olarak kalmasına izin verecektir. "Pasta", termal koruma malzemelerine ek olarak, polimer çimento bazlı tutkal, yapı ve dekoratif kaplamalar için takviye içerir. Menteşeli çerçeve, zorunlu olarak havalandırılan cephenin altında oluşturulur ve esas olarak tüm binayı ağırlaştırır.

    Bu tür iki katmanlı duvarların güvenilir bir şekilde çalışması için bir ön koşul, içinden havanın dolaşacağı bir boşluk bırakmaktır. Onu bırakmazsanız, nem diğer yalıtım malzemeleri ile emprenye edilecek ve duvarların kendisine zarar verecektir.

    Başka bir plan - ağır sıva. Öncelikle ısının dışarıdan çıkışını temelde bloke eden paneller vardır ve ardından bir sıva tabakası uygulanır. Malzemenin yoğunluğu üzerinde herhangi bir kısıtlama olmadığı için böyle bir çözümün ıslak maskelerden daha iyi olduğu görülüyor. Ancak aynı zamanda, yalıtkanın kalitesi mümkün olduğu kadar yüksek olmalıdır.

    Bu yöntem, duvarların mükemmel bir şekilde düzgün bir konumda hizalanmasına izin vermediği için genellikle amatör inşaatçılar tarafından kullanılır.

    Eski bir ev için eski bir evin cephesinin yalıtımı yapmanız gerekiyorsa, en kolay çözüm dış cephe için yalıtımdır. Bu sadece güvenilir ve etkili bir şekilde ısı kaybını önlemekle kalmaz: dış kabuk olağanüstü zarif görünebilir; Diğer seçenekler nadiren aynı sonucu elde etmenize izin verir.

    Ön koşul, çerçevenin oluşturulmasıdır. Koruyucu maddelerle işlenmiş ahşap veya çelik parçalar kullanılarak yapılmıştır. Daha sonra her zaman bir buhar bariyeri tabakası yerleştirilir ve ancak ısı koruması ile örtüştürüldükten sonra dekoratif panellere girer.

    Tüm bu yöntemler öncelikle tuğla, panel veya genişletilmiş kil beton ev blokları için tasarlanmıştır. Ahşap cepheler polimer malzemelerle yalıtılamaz. Öncelikle lifli yapılar onlar için uygundur. Isı yalıtımı için aşağıdaki koşullar önemlidir:

    Evi en azından çatı seviyesine hazırlamak;
    İnşaat daralmasının sona ermesi;
    Bazların erken su yalıtımı ve ısınması;
    Pencerelere, havalandırmaya ve duvarlara giden tüm iletişimin kurulumunun sonu (aralarında);
    Optimum hava durumu (şiddetli don, önemli sıcaklık, rüzgar ve yağış yok). Kalınlığı bitirmek için kablolama hazırlığı, iç kısım, betonlama ve zemin döşeme de önerilir. Duvarlar önceden incelenmiştir ve kendi kendine ısı yalıtımı danışmanlığı yapan deneyimli inşaatçılar bile zorunlu olmayacaktır. Plan seçerken, soğuk köprü sayısını sınıra indirmeyi düşünmelisiniz. İdeal olarak, orada olmamaları gerekir. Toprak ve samanla ısıtmaya yalnızca ahşap duvarlarla izin verilir, ancak arkaik bir yaklaşımdır ve yalnızca izole durumlarda uygundur.

    Isı yalıtımı, buhar bariyeri ve su geçirmez malzemeler aynı anda seçilmesi gerektiğinden, tüm bileşenler birbirine yakından bağlanmalıdır. Gerekli bilgileri almak için profesyonel inşaatçılarla iletişime geçmek gerekli değildir. Çoğu durum, halihazırda üretimde olan ve bağlantı elemanları ve diğer ekipmanlarla donatılmış, tamamen hazırlanmış yalıtım şemalarının satın alınmasıyla başarıyla çözülür. Böyle bir kit ile çalışmak, neredeyse yalnızca üreticinin talimatlarını izlemeye dayanır. İçerik gereksinimini hesaplamak ve belirli bir seçim türü ile karıştırılmamak.

    Panelin cephesini benimsemek için aşağıdaki hususları göz önünde bulundurarak:

    Elverişli veya elverişsiz iklim koşulları;
    Yağış yoğunluğu;
    Ortalama rüzgar kuvveti ve hızı;
    Uygun fiyatlı bütçe;
    Proje Kişisel Özellikleri.

    Tüm bu koşullar, yalıtım için uygun bir alternatifin seçimini doğrudan etkiler. Maliyet tahminleri için Ceza Kanununa veya mal sahiplerinin ortaklığına başvurmak daha iyidir. Dış mekan çalışmaları genellikle endüstriyel dağcılara verilir (yalnızca zemin katta onların yardımı olmadan yapabilirsiniz). Su buharı geçirgen membranlar mutlaka mineral yünün altına tutturulur.

    Herhangi bir ev yalıtımı için köpük yalıtımı seçilirse, satıcıların B1 tutuşabilirliği ile malzeme uygunluğu için bir sertifika almaları önemlidir (genellikle uzman kontrolleri bu gereksinimin ihlal edildiğini ortaya çıkarır).

    Cephenin ısı yalıtımının ana şemalarını ele aldıktan sonra, şimdi bu amaç için hangi malzemelerin kullanılabileceğini ve bunların özel parametrelerini bulmanız gerekiyor. Profesyonellere göre, poliüretan köpük montajı köpük kullanıyor Yapması çok faydalıdır. Yapı endüstriyel ortamlarda tamamen çalışmaya hazır olduğundan sadece silindirlerle uygulanacaktır. İncelemelere dayanarak, üreticilerin termal korumanın ses yalıtımı ile kombinasyonuna ilişkin balon poliüretan köpük güvenceleri gerçeğe mükemmel bir şekilde uyuyor. Ortaya çıkan polimer yapı mukavemeti ve çıkışta artan esneklik, yapıcıların dikkatini çekmiştir.

    Poliüretan köpük çok hızlı bir şekilde geniş bir alanı kaplar ve en küçük boşluklara nüfuz eder. Mikroskobik mantarlar için çürümeyecek veya üreme alanı olamayacaktır. Açık ateşe maruz kaldığında bile, köpük malzeme yalnızca erir, ancak tutuşmaz. Metal tabanla örtüşüyorsa, güvenilir bir korozyon koruması vardır.

    Ayrıca, malzemenin doğrudan güneş ışığına veya suya maruz kalabileceği yerlerde PU köpük kullanmamaya dikkat etmelisiniz.

    Şu anda yapıyı yavaşlatmak imkansızsa (ve bu genellikle olur), XPS yardımıyla yalıtım yapmak uygundur. Katmanı yerden 0,1 m yükseklikte bir kaldırım üzerinde sergilenmektedir. Gerçek şu ki, sadece silahsız bir taşı gömerseniz, kurumaz, toprak suyu da kuru toprakta bulunur. Kapak yakında imha edilecek.

    Üst kısım, kuruması için üst üste binemez. Ayrıca ıslak çalışma yapmamak için kış aylarında tabanın ısıtılması ve havalandırılması önerilir; EPS üzerine su buharı geçirmeyen sıva uygulanabilir.

    Kardeşlerden veya başka herhangi bir malzemeden yapılmış bir ev bir süredir servis edilirse, kurutma sorunu kendiliğinden ortadan kalkar. Daha sonra cepheyi sandviç panellerle yalıtım olasılığını düşünebilirsiniz Ön koşul, film buhar bariyerlerinin kullanılması ve havalandırma boşluklarının düzenlenmesidir. Oldukça iyi koruyucu özellikler, duvarlara uygulanan rüberoit ve asfalt ile gösterilmiştir. İzolasyonun üzerindeki planda yer alan hava korumalı yoğunluk malzemesi artırılmalıdır.

    köpük plastik daha fazla dikkat çekiyor. Çevresindeki anlaşmazlıklar çok hızlı kaynıyor ve bazıları bu malzemenin diğerlerine üstünlüğünü kanıtlamaya çalışıyor ve rakipleri önemi kavramından uzaklaştı. Tartışmalara girersek, tek bir şey söylenebilir: köpük, yalnızca dikkatli yüzey hazırlığı ile çekici bir çözümdür. İşe müdahale eden her şeyin duvarlarından geçmek kesinlikle gereklidir.

    Bu arada bu, uzun süreli evler için çok görünen dekoratif unsurlara uygulanır. Deneyimli inşaatçılar, yüzeye hafifçe vurarak alçıyı sağlamlık açısından kesinlikle test edeceklerdir. Uçaktan çeşitli sapmaları ve küçük kusurları tespit etmek genellikle yardımcı olacaktır, şakül veya uzun kablo. Binanın seviyesinin kullanılması için özel bir ihtiyaç vardır. Sıva tabakasının bozuk alanları temizlenmeli, daha sonra bir süzgeç kullanılarak betonun akışı ve tuğlalar arasındaki fazla harç kaldırılır.

    Yağlı boya ile kaplı bir duvara köpük monte edemezsiniz, bir katmanı feda etmek zorunda kalacak, doğal olarak küf ve yağ lekeleri, pas izleri ve sönümlenmeye kesinlikle tahammül edilemez. Malzeme kalınlığındaki kıvrımlı bileşiklerle 2 mm'den daha derin çatlaklar tercih edilmelidir. Hazırlık bir fırça kullanılarak yapılır. 15 mm'den fazla düzensizlikler tespit edilirse, fener üzerine astar uygulandıktan sonra sıva yapılır.

    Yapının ilk çubukları, boyut olarak yalıtım malzemesinin genişliğine karşılık gelmelidir. Tutkal şeritlerinin katılaşması istenmez; Noktalı uygulama, hava "trafik sıkışıklığının" önlenmesine yardımcı olacaktır. Yapıştırıcı, köpük levhalar uygulandıktan ve duvara bastırıldıktan hemen sonra yerleştirilmelidir, aksi takdirde kuruma ve taşıma kapasitesini kaybetme zamanı olacaktır.

    Tüm sayfalar seviyeye göre kontrol edilir, aksi takdirde çok ciddi hatalar meydana gelebilir. Gerekirse, plakanın konumunu ayarlayın, tamamen çıkarılır, eski tutkalı serpin ve yeni bir katman uygulayın.

    logo

    Metpor Dekor ile Hayallerinizdeki Binaya Kavuşun!

    Estetik, Kalite ve Profesyonellik Bir Arada! Dış Cephe Kaplama • Söve • Isı Yalıtımı • Mantolama Üretimi. Binalarınıza Özgün Kimliğinizi Kazandırın! Detaylarda Profesyonellik!

    info@metpordekor.com
    Telefon: + 90 216 387 46 64
    FAX: + 90 216 517 84 33
    GSM: + 90 532 697 15 47
    Petrol İş Mahallesi, Kurtuluş Sokak No: 3/B 34862 Kartal/İstanbul

    2005 - 2023 MT Web Team | Metpor Söve & Mantolama Ürünleri - Metpordekor.com

    Metpordekor.com Mobilde
    whatsapp