• info@metpordekor.com
  • SSS

Isı Yalıtımı (Cephe Kaplama) ve Isı İletimi Nedir?

  • Ana Sayfa
  • Blog
  • Isı Yalıtımı (Bina Mantolama) ve Isı İletimi Nedir?

Isı Yalıtımı (Bina Mantolama) ve Isı İletimi Nedir?

  • Metpor

    Metpor

    info@metpordekor.com

    Okunma Sayısı : 8 780

Isı Yalıtımı (Bina Mantolama) ve Isı İletimi Nedir?

    Isı Yalıtımı ve Isı İletimi Nedir?

    Isı yalıtımı, termal enerjinin bir bölgeden diğerine transferini engelleme yöntemidir. Başka bir deyişle, ısı yalıtımı nedir? diye soracak olursak bina gibi kapalı bir alanı sıcak tutabilir veya bir kabın içini soğuk tutabilir.

    Isı, bir malzemeden diğerine iletim, taşınım ve / veya radyasyon yoluyla aktarılır. İzolatörler, ısı enerjisi transferini en aza indirmek için kullanılır. Ev yalıtımında, R değeri bir ısı yalıtım malzemesinin ne kadar iyi yalıtıldığının bir göstergesidir.

    Sahip olabileceğiniz sorular:

    1. Isı yalıtımı nerede kullanılır?
    2. İzolasyon nasıl çalışır?
    3. R değeri nedir?

    Isı Yalıtımında Isı İletimi

    Belirli bir sıcaklıkta bir nesneye veya alana sahipseniz, bu mantolama malzemeleri, komşu malzemelerle aynı sıcaklıkta olmasını engellemek isteyebilirsiniz. Bu genellikle dış cephede mantolama bariyeri kullanılarak yapılır.

    Örneğin:

    1. Dışarıdaki hava soğuksa, cildinizi, soğuğu ve vücudun sıcaklığını koruyan kıyafetler giyerek korumak isteyebilirsiniz.
    2. Evinizde yaz aylarında serin hava varsa, evin iyi yalıtılmasını sağlayarak sıcaklığın dışarıdaki sıcak hava ile aynı olmasını engellemek isteyebilirsiniz.
    3. Sıcak bir içeceğiniz varsa, bir termos şişesine koyarak oda sıcaklığına gelmesini önlemek isteyebilirsiniz.

    İki derece farklı sıcaklıktaki malzemelerin olduğu herhangi bir yerde, birinin diğeriyle aynı sıcaklıkta olmasını önlemek için yalıtkan bir bariyer sağlamak isteyebilirsiniz. Bu gibi durumlarda, çaba bir alandan diğerine ısı transferini en aza indirmektir.

    Yalıtım nedir?, nasıl çalışır?

    Yalıtım, iletim, taşınım ve / veya radyasyon etkilerini azaltarak ısı enerjisinin bir malzemeden diğerine transferini en aza indiren bir bariyerdir.

    Birbirinden değişik kalınlık ve yoğunlukları değişen ısı yalıtım malzemeleri ile yapılarınızda konforu sağlamanız olası olacaktır. Yapılara mantolama işlemlerini yanı sıra sonradan da programı uygulanabilecek olan ısı yalıtımı yapmanın püf noktası, ihtiyaçlara en iyi mantolama malzemeleri kullanılarak, ısı yalıtımı programlarını yaptırabilirsiniz. Ses yalıtımı amacıyla tercih edilen malzemeler yapılara sonradan uygulanması ile "ısı yalıtımı" uygulamasına imkân tanımaktadır. Mantolama nedir? yazımızdan da faydalanabilirsiniz.

    Yalıtım malzemeleri

    Dış cephe mantolama malzemeleri, ısı iletimini önlemek için kullanılır. Bazı durumlarda radyasyon bir faktördür. İyi bir yalıtkan, açıkça zayıf bir iletkendir.

    Daha az yoğun malzemeler daha iyi yalıtkanlardır. Materyal ne kadar yoğunsa, atomları birbirine o kadar yakındır. Bu, bir atomun enerjisinin diğerine transferinin daha etkili olduğu anlamına gelir. Böylece, gazlar sıvılardan daha iyi yalıtır, bu da katı maddelerden daha iyi yalıtır.

    İlginç bir gerçek, zayıf elektrik iletkenlerinin de zayıf ısı iletkenleri olmasıdır. Odun bakırdan çok daha iyi bir yalıtkandır. Bunun nedeni, elektrik ileten metallerin serbest elektronların malzeme içerisinde dolaşmasına izin vermesidir. Bu, metalde enerjinin bir alandan diğerine transferini arttırır. Bu yetenek olmadan, malzeme gibi ahşap - iyi ısı iletmez.

    İletimden izolasyon

    İletim, ısı yalıtım malzemeleri - özellikle katılar - birbiriyle doğrudan temas halindeyken gerçekleşir. Yüksek kinetik enerjili atomlar ve moleküller komşularının enerjisini artırarak komşularına çarparlar. Enerjideki bu artış malzemelerden ve bir maddeden diğerine akabilir.

    Katıdan katıya

    Bir katıdan diğerine iletim yoluyla ısı transferini yavaşlatmak için, katı iletkenlerin arasına zayıf iletken maddeler yerleştirilir. Örnekler şunları içerir:

    • Fiberglass iyi bir iletken değil, hava da değil. Bu nedenle, gevşek bir şekilde paketlenmiş fiberglass şeritlerin demetleri genellikle bir evin dış ve iç duvarları arasında yalıtım olarak kullanılır.
    • İletken ısı, bir vakum olsa bile hareket edemez. Bu nedenle bir termos şişesinin boşaltılmış bir astarı vardır. Bu ısı tipi termos şişesi vakumu ile bir tabakadan diğerine aktarılamaz.

    Katı gaz

    Hava ile katı arasındaki ısı transferini yavaşlatmak için, aralarına zayıf bir ısı iletkeni yerleştirilir. Buna iyi bir örnek, kışın soğuk hava ile aranızdaki havaya bir kat giysi yerleştirmektir. Soğuk hava cildinize temas ederse cildin ısısını düşürür. Giysiler bu ısı kaybını yavaşlatıyor. Ayrıca giysi vücut ısısının çıkmasını ve soğuk havaya karışmasını önler.

    Sıvıdan katıya

    Aynı şekilde, suda yüzdüğünüzde, soğuk su vücut ısınızı iletim yoluyla düşürebilir. Bu nedenle bazı yüzücüler, soğuk sudan izole etmek için ıslak lastik takım elbise giyerler.

    Konveksiyondan izolasyon

    Konveksiyon, bir akışkan hareket halindeyken ısı transferidir. Hava ve su kolayca ısı iletmediğinden, hareketleri vasıtasıyla sıklıkla ısı (veya soğuk) aktarırlar. Fanla çalışan bir fırın bunun bir örneğidir.

    Konveksiyonla ısı transferinden izolasyon genellikle sıvının hareketini önleyerek veya konveksiyondan koruyarak yapılır. Soğuk, rüzgarlı bir günde koruyucu giysi giymek, taşınım nedeniyle ısı kaybını önler.

    Radyasyondan izolasyon

    Sıcak ve hatta sıcak nesneler, uzaktaki nesneleri ısıtabilecek ve kendileri enerji kaybedebilecek, kızıl ötesi elektromanyetik dalgaları yayar. Radyasyonla ısı transferine karşı yalıtım genellikle yansıtıcı malzemeler kullanılarak yapılır.

    Bir termos şişesi yalnızca iletimle ısı transferini önlemek için boşaltılmış bir astara sahip değildir, aynı zamanda radyasyon ısı transferini önlemek için parlak malzemeden yapılmıştır. Termos şişesinin içindeki ılık yiyeceklerden radyasyon kendisine geri yansır. Sıcak dış malzemeden radyasyon, şişenin içindeki soğuk sıvıların ısınmasını önlemek için yansıtılır.

    R-değeri nedir?

    Bir dış cephe kaplama malzemesinin R değeri, ısı akışına karşı direncidir ve mantolama yeteneğinin bir göstergesidir. Bir malzemenin ne kadar iyi yalıtacağını söylemenin standart bir yolu olarak kullanılır. R değeri ne kadar yüksek olursa, yalıtım o kadar iyidir.

    R Değerinin Tanımı

    R değeri, malzeme alanı başına ısı enerjisi miktarının, dış ve iç kısım arasındaki derece farkı başına karşılığını verir. R değeri için ölçü birimleri şunlardır:

    (metre kare x saat x derece F) / BTU İngiliz sisteminde ve

    Metrik sistemde (metrekare x derece C) / watt

    Ev için yapılan yalıtım, genellikle R-10 ila R-30 aralığında R-değerlerine sahiptir.

    Aşağıdakiler, İngilizce değeri olan R-değeri olan farklı materyallerin bir listesidir:

    Malzeme

    R-değeri

    Sertağaç siding (2,5 cm kalınlığında)

    0.91

    Ahşap zona (alıştırma)

    0.87

    Tuğla (10 cm kalınlığında)

    4.00

    Beton blok (dolgulu dolgulu)

    1.93

    Fiberglas tabaka (9 cm kalınlığında)

    10,90

    Fiberglas tabaka (15 cmkalınlığında)

    18.80

    Fiberglas levha (2,5 cmkalınlığında)

    4.35

    Selüloz lifi (2,5 cm kalınlığında)

    3.70

    Düz cam (kalınlığında 0.125)

    0.89

    Isıcam (uzayda 0,25)

    1.54

    Hava boşluğu (9 cm kalınlığında)

    1.01

    Serbest durgun hava tabakası

    0.17

    Alçıpan (1 cm kalınlığında)

    0.45

    Mantolama (1 cm kalınlığında)

    1.32

    R değeri, malzemenin kalınlığı ile orantılıdır. Örneğin, kalınlığı iki katına çıkarırsanız, R değeri iki katına çıkar.

    Sonuç

    Isı yalıtımı, birçok günlük durumda ısı transferini minimuma indirir. İletim, taşınım ve / veya radyasyon etkileri azaltılarak yapılır. R değeri, bu yalıtımın standart bir ölçüsüdür. Ayrıca dış cephe kaplama modelleri binalarda mantolama sağlamasının yanı sıra dekoratif olarak da mimari kimlik kazandırır.

    Çeşitli mantolama malzemeleri ile inşaat şirketleri ya da özel dış cephe kaplama firmaları dizayn harikaları oluşturmaktadır. Metpor dış cephe kaplama malzemeleri yalı baskı, fugalı mantolama, terracotta kaplama ve ahşap desenli dış cephe kaplaması gibi mantolama malzeme çeşitleri binalara görsellik kazandırmasıyla beraber yüksek oranda mantolama yani izolasyon özelliği de taşımaktadır.

    Bina cephelerinde söve modelleri ile söve imalatı ve son süreç olarak söve montajı Metpor Söve ve Mantolama olarak tarafımızdan yapılmaktadır. Bina süsleme ve villa söve modelleri çözümlemelerinde kullanılanacağımız malzemeler, farklı model ve ebatlarda üretilebilme avantajı ile bir adım önde olan malzemelerdir. Bina söve modelleri özellikle, yüzyıllardır bina köşe söve modelleri olarak bilinen köşe taşı uygulaması sayesinde dekoratif bir manzara kazandırır. 

    İnsanlar, yapı elemanlarından korunmaya ihtiyaç duyduğumuzu ve bu faktörlerin birçoğunun sürekli akış halinde olmasına rağmen, mantolamanın uygun şekilde kullanılması, buhar bariyerlerinin yerleştirilmesi ve ısı transferinin anlaşılmasının sağlanmasına katkıda bulunacağını göstermiştir. Binalarda insanın ısıl konforuna elverişli bir ortam. Dış cephe kaplama uygulamaları, herhangi bir şeyi ısıya karşı korumanın en iyi yoludur. Çünkü bunun için kullanılan ısı yalıtım malzemeleri gerçekten ısı emici malzemelerdir.

    İzolasyon, birçok işlevi gerçekleştirmek için kullanılacak ve ısı yalıtımının temel amacı, enerji tasarrufu sağlamak için bir binanın dış montajlarından ısı kaybını veya ısı kazancını azaltmaktır. Temel olarak yalıtım azalır. Isı transfer oranı, öngörüldüğü gibi iletim, kongre ve radyasyonla ısı enerjisini başka bir formata dönüştüren özel bir tür mantolama malzemesi bulunduğundan.

    Evlerin duvarlar, pencereler, kapılar, zeminler, çatılar ve havalandırma yoluyla ısı kaybedilmektedir. Mantolama, kaliteli çift camlı pencereler ve kontrollü havalandırma, ısı kayıplarını % 50'ye kadar azaltabilir ve böylece soğuk iklimdeki ısıtma maliyetlerini azaltabilir.




  • Mantolama Nedir? Binanızı Korumanın ve Enerji Tasarrufu Yapmanın Yolu
  • Isı Yalıtımı Ve Isı iletimi Nedir
  • Isı Yalıtımı Ve Isı iletimi
  • Isı Yalıtımı Ve iletimi
  • Isı Yalıtımı ve Enerji Tasarrufu Fizik




    Isı Yalıtımı (Bina Mantolama) ve Isı İletimi Nedir?

    Metpor Dekor

    Isı Yalıtımı ve Isı İletimi Nedir?

    Isı yalıtımı, termal enerjinin bir bölgeden diğerine transferini engelleme yöntemidir. Başka bir deyişle, ısı yalıtımı nedir? diye soracak olursak bina gibi kapalı bir alanı sıcak tutabilir veya bir kabın içini soğuk tutabilir.

    Isı, bir malzemeden diğerine iletim, taşınım ve / veya radyasyon yoluyla aktarılır. İzolatörler, ısı enerjisi transferini en aza indirmek için kullanılır. Ev yalıtımında, R değeri bir ısı yalıtım malzemesinin ne kadar iyi yalıtıldığının bir göstergesidir.

    Sahip olabileceğiniz sorular:

    1. Isı yalıtımı nerede kullanılır?
    2. İzolasyon nasıl çalışır?
    3. R değeri nedir?

    Isı Yalıtımında Isı İletimi

    Belirli bir sıcaklıkta bir nesneye veya alana sahipseniz, bu mantolama malzemeleri, komşu malzemelerle aynı sıcaklıkta olmasını engellemek isteyebilirsiniz. Bu genellikle dış cephede mantolama bariyeri kullanılarak yapılır.

    Örneğin:

    1. Dışarıdaki hava soğuksa, cildinizi, soğuğu ve vücudun sıcaklığını koruyan kıyafetler giyerek korumak isteyebilirsiniz.
    2. Evinizde yaz aylarında serin hava varsa, evin iyi yalıtılmasını sağlayarak sıcaklığın dışarıdaki sıcak hava ile aynı olmasını engellemek isteyebilirsiniz.
    3. Sıcak bir içeceğiniz varsa, bir termos şişesine koyarak oda sıcaklığına gelmesini önlemek isteyebilirsiniz.

    İki derece farklı sıcaklıktaki malzemelerin olduğu herhangi bir yerde, birinin diğeriyle aynı sıcaklıkta olmasını önlemek için yalıtkan bir bariyer sağlamak isteyebilirsiniz. Bu gibi durumlarda, çaba bir alandan diğerine ısı transferini en aza indirmektir.

    Yalıtım nedir?, nasıl çalışır?

    Yalıtım, iletim, taşınım ve / veya radyasyon etkilerini azaltarak ısı enerjisinin bir malzemeden diğerine transferini en aza indiren bir bariyerdir.

    Birbirinden değişik kalınlık ve yoğunlukları değişen ısı yalıtım malzemeleri ile yapılarınızda konforu sağlamanız olası olacaktır. Yapılara mantolama işlemlerini yanı sıra sonradan da programı uygulanabilecek olan ısı yalıtımı yapmanın püf noktası, ihtiyaçlara en iyi mantolama malzemeleri kullanılarak, ısı yalıtımı programlarını yaptırabilirsiniz. Ses yalıtımı amacıyla tercih edilen malzemeler yapılara sonradan uygulanması ile "ısı yalıtımı" uygulamasına imkân tanımaktadır. Mantolama nedir? yazımızdan da faydalanabilirsiniz.

    Yalıtım malzemeleri

    Dış cephe mantolama malzemeleri, ısı iletimini önlemek için kullanılır. Bazı durumlarda radyasyon bir faktördür. İyi bir yalıtkan, açıkça zayıf bir iletkendir.

    Daha az yoğun malzemeler daha iyi yalıtkanlardır. Materyal ne kadar yoğunsa, atomları birbirine o kadar yakındır. Bu, bir atomun enerjisinin diğerine transferinin daha etkili olduğu anlamına gelir. Böylece, gazlar sıvılardan daha iyi yalıtır, bu da katı maddelerden daha iyi yalıtır.

    İlginç bir gerçek, zayıf elektrik iletkenlerinin de zayıf ısı iletkenleri olmasıdır. Odun bakırdan çok daha iyi bir yalıtkandır. Bunun nedeni, elektrik ileten metallerin serbest elektronların malzeme içerisinde dolaşmasına izin vermesidir. Bu, metalde enerjinin bir alandan diğerine transferini arttırır. Bu yetenek olmadan, malzeme gibi ahşap - iyi ısı iletmez.

    İletimden izolasyon

    İletim, ısı yalıtım malzemeleri - özellikle katılar - birbiriyle doğrudan temas halindeyken gerçekleşir. Yüksek kinetik enerjili atomlar ve moleküller komşularının enerjisini artırarak komşularına çarparlar. Enerjideki bu artış malzemelerden ve bir maddeden diğerine akabilir.

    Katıdan katıya

    Bir katıdan diğerine iletim yoluyla ısı transferini yavaşlatmak için, katı iletkenlerin arasına zayıf iletken maddeler yerleştirilir. Örnekler şunları içerir:

    • Fiberglass iyi bir iletken değil, hava da değil. Bu nedenle, gevşek bir şekilde paketlenmiş fiberglass şeritlerin demetleri genellikle bir evin dış ve iç duvarları arasında yalıtım olarak kullanılır.
    • İletken ısı, bir vakum olsa bile hareket edemez. Bu nedenle bir termos şişesinin boşaltılmış bir astarı vardır. Bu ısı tipi termos şişesi vakumu ile bir tabakadan diğerine aktarılamaz.

    Katı gaz

    Hava ile katı arasındaki ısı transferini yavaşlatmak için, aralarına zayıf bir ısı iletkeni yerleştirilir. Buna iyi bir örnek, kışın soğuk hava ile aranızdaki havaya bir kat giysi yerleştirmektir. Soğuk hava cildinize temas ederse cildin ısısını düşürür. Giysiler bu ısı kaybını yavaşlatıyor. Ayrıca giysi vücut ısısının çıkmasını ve soğuk havaya karışmasını önler.

    Sıvıdan katıya

    Aynı şekilde, suda yüzdüğünüzde, soğuk su vücut ısınızı iletim yoluyla düşürebilir. Bu nedenle bazı yüzücüler, soğuk sudan izole etmek için ıslak lastik takım elbise giyerler.

    Konveksiyondan izolasyon

    Konveksiyon, bir akışkan hareket halindeyken ısı transferidir. Hava ve su kolayca ısı iletmediğinden, hareketleri vasıtasıyla sıklıkla ısı (veya soğuk) aktarırlar. Fanla çalışan bir fırın bunun bir örneğidir.

    Konveksiyonla ısı transferinden izolasyon genellikle sıvının hareketini önleyerek veya konveksiyondan koruyarak yapılır. Soğuk, rüzgarlı bir günde koruyucu giysi giymek, taşınım nedeniyle ısı kaybını önler.

    Radyasyondan izolasyon

    Sıcak ve hatta sıcak nesneler, uzaktaki nesneleri ısıtabilecek ve kendileri enerji kaybedebilecek, kızıl ötesi elektromanyetik dalgaları yayar. Radyasyonla ısı transferine karşı yalıtım genellikle yansıtıcı malzemeler kullanılarak yapılır.

    Bir termos şişesi yalnızca iletimle ısı transferini önlemek için boşaltılmış bir astara sahip değildir, aynı zamanda radyasyon ısı transferini önlemek için parlak malzemeden yapılmıştır. Termos şişesinin içindeki ılık yiyeceklerden radyasyon kendisine geri yansır. Sıcak dış malzemeden radyasyon, şişenin içindeki soğuk sıvıların ısınmasını önlemek için yansıtılır.

    R-değeri nedir?

    Bir dış cephe kaplama malzemesinin R değeri, ısı akışına karşı direncidir ve mantolama yeteneğinin bir göstergesidir. Bir malzemenin ne kadar iyi yalıtacağını söylemenin standart bir yolu olarak kullanılır. R değeri ne kadar yüksek olursa, yalıtım o kadar iyidir.

    R Değerinin Tanımı

    R değeri, malzeme alanı başına ısı enerjisi miktarının, dış ve iç kısım arasındaki derece farkı başına karşılığını verir. R değeri için ölçü birimleri şunlardır:

    (metre kare x saat x derece F) / BTU İngiliz sisteminde ve

    Metrik sistemde (metrekare x derece C) / watt

    Ev için yapılan yalıtım, genellikle R-10 ila R-30 aralığında R-değerlerine sahiptir.

    Aşağıdakiler, İngilizce değeri olan R-değeri olan farklı materyallerin bir listesidir:

    Malzeme

    R-değeri

    Sertağaç siding (2,5 cm kalınlığında)

    0.91

    Ahşap zona (alıştırma)

    0.87

    Tuğla (10 cm kalınlığında)

    4.00

    Beton blok (dolgulu dolgulu)

    1.93

    Fiberglas tabaka (9 cm kalınlığında)

    10,90

    Fiberglas tabaka (15 cmkalınlığında)

    18.80

    Fiberglas levha (2,5 cmkalınlığında)

    4.35

    Selüloz lifi (2,5 cm kalınlığında)

    3.70

    Düz cam (kalınlığında 0.125)

    0.89

    Isıcam (uzayda 0,25)

    1.54

    Hava boşluğu (9 cm kalınlığında)

    1.01

    Serbest durgun hava tabakası

    0.17

    Alçıpan (1 cm kalınlığında)

    0.45

    Mantolama (1 cm kalınlığında)

    1.32

    R değeri, malzemenin kalınlığı ile orantılıdır. Örneğin, kalınlığı iki katına çıkarırsanız, R değeri iki katına çıkar.

    Sonuç

    Isı yalıtımı, birçok günlük durumda ısı transferini minimuma indirir. İletim, taşınım ve / veya radyasyon etkileri azaltılarak yapılır. R değeri, bu yalıtımın standart bir ölçüsüdür. Ayrıca dış cephe kaplama modelleri binalarda mantolama sağlamasının yanı sıra dekoratif olarak da mimari kimlik kazandırır.

    Çeşitli mantolama malzemeleri ile inşaat şirketleri ya da özel dış cephe kaplama firmaları dizayn harikaları oluşturmaktadır. Metpor dış cephe kaplama malzemeleri yalı baskı, fugalı mantolama, terracotta kaplama ve ahşap desenli dış cephe kaplaması gibi mantolama malzeme çeşitleri binalara görsellik kazandırmasıyla beraber yüksek oranda mantolama yani izolasyon özelliği de taşımaktadır.

    Bina cephelerinde söve modelleri ile söve imalatı ve son süreç olarak söve montajı Metpor Söve ve Mantolama olarak tarafımızdan yapılmaktadır. Bina süsleme ve villa söve modelleri çözümlemelerinde kullanılanacağımız malzemeler, farklı model ve ebatlarda üretilebilme avantajı ile bir adım önde olan malzemelerdir. Bina söve modelleri özellikle, yüzyıllardır bina köşe söve modelleri olarak bilinen köşe taşı uygulaması sayesinde dekoratif bir manzara kazandırır. 

    İnsanlar, yapı elemanlarından korunmaya ihtiyaç duyduğumuzu ve bu faktörlerin birçoğunun sürekli akış halinde olmasına rağmen, mantolamanın uygun şekilde kullanılması, buhar bariyerlerinin yerleştirilmesi ve ısı transferinin anlaşılmasının sağlanmasına katkıda bulunacağını göstermiştir. Binalarda insanın ısıl konforuna elverişli bir ortam. Dış cephe kaplama uygulamaları, herhangi bir şeyi ısıya karşı korumanın en iyi yoludur. Çünkü bunun için kullanılan ısı yalıtım malzemeleri gerçekten ısı emici malzemelerdir.

    İzolasyon, birçok işlevi gerçekleştirmek için kullanılacak ve ısı yalıtımının temel amacı, enerji tasarrufu sağlamak için bir binanın dış montajlarından ısı kaybını veya ısı kazancını azaltmaktır. Temel olarak yalıtım azalır. Isı transfer oranı, öngörüldüğü gibi iletim, kongre ve radyasyonla ısı enerjisini başka bir formata dönüştüren özel bir tür mantolama malzemesi bulunduğundan.

    Evlerin duvarlar, pencereler, kapılar, zeminler, çatılar ve havalandırma yoluyla ısı kaybedilmektedir. Mantolama, kaliteli çift camlı pencereler ve kontrollü havalandırma, ısı kayıplarını % 50'ye kadar azaltabilir ve böylece soğuk iklimdeki ısıtma maliyetlerini azaltabilir.


    logo

    Metpor Dekor ile Hayallerinizdeki Binayı Gerçeğe Dönüştürün!

    Estetik, Kalite ve Mükemmellik Sinerjisiyle Buluşuyor!  Metpor Dekor, Dış Cephe Kaplama, Söve, Isı Yyalıtımı ve Mantolama Alanlarında Öncü, Estetik ve Kaliteli Çözümler Sunan Bir Firmadır. #DışCepheKaplama #Söve #IsıYalıtımı #Mantolama #MetporDekor #Estetik #Kalite #Profesyonellik #Mükemmellik. Binalarınız Hayal Gücünüzün Ötesine Geçsin!

    info@metpordekor.com
    Telefon: + 90 216 387 46 64
    FAX: + 90 216 517 84 33
    GSM: + 90 532 697 15 47
    Petrol İş Mahallesi, Kurtuluş Sokak No: 3/B 34862 Kartal/İstanbul

    2005 - 2023 MT Web Team | Metpor Söve & Mantolama Ürünleri - Metpordekor.com

    whatsapp