• info@metpordekor.com
  • SSS

Isı Yalıtımı (İzolasyon) m2 Birim Fiyatları 2023

  • Ana Sayfa
  • Blog
  • Isı Yalıtım (Mantolama) m2 Birim Fiyatları 2024

Isı Yalıtım (Mantolama) m2 Birim Fiyatları 2024

  • Mete Yılmaz

    Mete Yılmaz

    meteyilmaz@metpordekor.com

    Okunma Sayısı : 4 235

Isı Yalıtım (Mantolama) m2 Birim Fiyatları 2024

    Isı Yalıtım (Mantolama) Fiyatları 2023

    Isı yalıtımı, enerji tasarrufu sağlaması ve bina içi konforu arttırması nedeniyle günümüzde sıkça tercih edilen bir uygulamadır. Mantolama, yani dış cephe ısı yalıtımı, en yaygın kullanılan ısı yalıtım çeşitlerinden biridir. Mantolama fiyatları, uygulanacak malzeme, uygulama alanı, bina özellikleri gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir.

    Öncelikle, uygulanacak malzemelerin seçimi fiyatı etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Mantolama için kullanılan malzemeler arasında EPS, XPS, taş yünü, cam yünü gibi farklı çeşitler bulunmaktadır. Bu malzemelerin kalınlığı, yoğunluğu ve performans özellikleri fiyatı belirleyen faktörlerdir.

    Ayrıca, uygulama alanının büyüklüğü de fiyatı etkileyen bir faktördür. Geniş bir yüzeyin mantolanması, daha fazla malzeme ve işçilik gerektirir. Buna ek olarak, bina özellikleri de fiyatı etkileyen faktörler arasında yer alır. Örneğin, binanın kaç katlı olduğu, cephe özellikleri, varsa balkon ya da çıkma gibi yapı elemanları gibi faktörler, mantolama fiyatını etkileyebilir.

    Isı yalıtımı, binaların enerji tasarrufu sağlaması, konforlu bir yaşam alanı sunması ve çevre dostu olması gibi birçok avantaj sağlamaktadır. Binaların ısı yalıtımı yapıldığında, ısı kayıpları azalır ve ısınma ve soğutma giderleri düşer. Ancak, ısı yalıtımı maliyetli bir işlemdir ve bu nedenle m2 birim fiyatları, çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir.

    Isı yalıtımı m2 birim fiyatları, genellikle kullanılan malzemeler, uygulama yöntemi, bina özellikleri ve işin büyüklüğü gibi faktörlere bağlıdır. Bu nedenle, her projenin farklı bir maliyeti olabilir. Örneğin, EPS (genleştirilmiş polistiren) köpük levhalar, taş yünü, cam yünü, mantar, doğal malzemeler gibi farklı malzemelerin kullanımı, maliyetleri etkileyen en önemli faktörlerden biridir.

    Ayrıca, ısı yalıtımı m2 birim fiyatlarına, işin yapılacağı bölgenin iklim koşulları ve bina özellikleri gibi faktörler de etki edebilir. Örneğin, soğuk iklimlerde daha kalın yalıtım malzemeleri kullanılması gerekebilir.

    İşin büyüklüğü de mantolama m2 birim fiyatları üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Geniş bir alanda yapılacak bir ısı yalıtımı projesi, daha küçük bir projeye göre m2 birim fiyatları açısından daha avantajlı olabilir.

    Tüm bu faktörler göz önüne alındığında, ısı yalıtımı m2 birim fiyatları 115 TL/m2 ile 255 TL/m2 arasında değişebilir. Ancak, bu fiyatlar her projeye göre farklılık gösterir. Özellikle, projenin özellikleri ve kullanılacak malzemelere göre fiyat farklılıkları daha da artabilir.

    Sonuç olarak, ısı yalıtımı m2 birim fiyatları, birçok faktöre bağlıdır ve her projeye göre farklılık gösterebilir. Bu nedenle, bir ısı yalıtımı projesi için doğru bir fiyatlandırma yapmak için, malzemelerin türü, uygulama yöntemi ve işin büyüklüğü gibi faktörleri dikkate alarak, bir uzmanla görüşmek ve teklif almak en uygun seçenek olacaktır.

    Dış cephe ısı yalıtım fiyatları, 2022 yılında artan maliyetler nedeniyle dikey yönde oldukça fiyatlanmıştı. 2023 yılı için ekonomik koşullar ve artan enflasyon oranları sebebiyle ısı yalıtım m2 birim fiyatları bir miktar yükseldi.

    Binalarda ısı yalıtım m2 fiyatları 2023 yılı dediğimizde;

    2023 hazır ısı yalıtım malzeme m2 birim fiyatları ise şu şekildedir. 3 cm ısı yalıtım levhası m2 birim fiyatı 125.00TL + KDV / m24 cm hazır fugalı ısı yalıtım levha fiyatı 140.00TL + KDV / m2'dir. 5 cm fugalı ısı yalıtım paneli 157.00TL + KDV / m2'dir. 6 cm strafor mantolama m2 fiyatı 178.00 ₺ + KDV, 7 cm kalınlıkta ısı yalıtım cephe kaplama levhası 203.00 ₺ + KDV/ m2 ve 8 cm izolasyon ve yalıtım levhası 238.00 ₺ + KDV / m2'dir.

    Isı yalıtım metrekare fiyatı, m2 birim olarak 3 cm için 29.00 ₺ + KDV iken, 4 cm içinse 32.00 ₺ + KDV olarak hesaplama yapılır. Bu mantolama strafor fiyatları 2019 yılı için geçerliliğini korumaktaydı. Dış cephe ısı yalıtım fiyatları 2018 yılında 24.00 TL + KDV iken Dolar ve Euro para birimlerinde yaşanan döviz kuru dalgalanmaları nedeniyle 2019 yılında fiyatlar artış gösterdi.

    2020 ısı yalıtım fiyatları ise, 3 cm ısı yalıtım levhası için 32.00TL + KDV4 cm ısı yalıtım plakası 34.00TL + KDV'dir. 2021 Hazır ısı yalıtım Malzeme m2 Birim fiyatları ise şu şekildedir. 3 cm fugalı ısı yalıtım levhası m2 birim fiyatı 45.00TL + KDV, 4 cm hazır ısı yalıtım levha fiyatı 51.00TL + KDV'dir. 5 cm ısı yalıtım levhası 57.00TL +KDV'dir. Mantolama malzemeleri fiyatları 6 cm için 63.00TL + KDV'dir.

    2021 güncel mantolama fiyatları bu şekildedir.

    Yapıların sıcaklık koşulların tesirlenme oranlarını en az seviyeye indiren, enerji tasarrufu ve konfor gerçekleştiren ısı yalıtımı fiyatlandırması ile ilgili veriler verdiğimiz yazımızdır. Isı yalıtım fiyatlandırması, mantolama yaptırmak isteyenlerin kuşkusuz ilk olarak alakadar oldukları bir meseledir. Pek çok parametresi ve malzeme nitelik katagorisi tespit edilen ısı yalıtım fiyatlandırması işlemleriniz ile ilgili ilk evvelce bilmeniz gereken bir takım faydalı bilgiler bulunmaktadır. Mesela, çok düşük düzeyde elde ettiğiniz ısı yalıtım m2 fiyatları, iyi analiz edilmesi gereken bir konudur. Sekterün ortalama ısı yalıtım fiyatları vardır ve fonksiyonel yalıtım uygulamarının size sunulabilmesi amacıyla mantolama malzeme fiyatları bakımından bir standart bulunmalıdır. Yani, rastgele bir dış cephe kaplama malzemeleri ile yapılacak ısı yalıtımı netice vermeyebilir ve gerçekleştireceğiniz bütün yatırım boşa gidecektir. Bir diğer söyleyişle çok ucuz ısı yalıtım fiyatlandırması size çöpe atılmış paralar olarak geri dönecektir.

    Maalesef her sektörde bulunduğu gibi yalıtım pazarında de kötü niyetli işletmeciler ve işlerinde eksper olmayan şahıs ve kurumlar bulunmaktadır. Tahmin edeceğiniz gibi hiç bir şahıs ya da kurum zarar etmek pahasına iş yapmaz. Bu noktada verilebilecek çok düşük ısı yalıtım fiyat teklifi de oldukça düşük görünüp yanltıcı olup, kötü mantolama malzeme seçimi, kötü işçilik olarak uzun vadede bina sahiplerine sorunlar çıkarmaktadır. Yani, ne olursa olsun, ucuz ısı yalıtımı fiyatı kim tarafından verilirse verilsin netice olumsuz olacaktır.

    Isı Yalıtım (İzolasyon) Fiyatlandırması

    Mekanın boyutları, bulunduğu coğrafya, yapının vasıfları, iklim koşulları gibi pek çok parametreye göre belirlenecek gereç ve ısı yalıtım işçilik maliyetleri ile meydana çıkar, kuşkusuz Antalya ile Erzurum ya da İstanbul arasında ciddi farklar bulunmaktadır ve bu bölgelerde sarfedilen gereç vasfı ve dansitesi değişik olmaktadır.

    Kabul etmek lazım olur ki, Antalya’da yapılacak ısı yalıtımı fiyatları İstanbul’dan daha ucuz olur çünkü ısı değerleri daha yüksektir ve en azından dansite bakımından kullanılacak gereç itibariyle dış cephe mantolama m2 fiyatlandırması daha ideal olabilir. Eğer size bir firma izolasyon için çok düşük fiyat veriyorsa kullanacağı gereçi denetim etmenizde yarar bulunmaktadır. Sıvanın markasından kalınlığına ve özelliklerine kadar ısı yalıtım fiyatları üstünde tesirli pek çok neden söz mevzuu olacaktır.
    Tabii bir de gereçin nitelik katagorisi hali söz mevzuudur ki, temelinde bu ciddi bir mevzudur. Mesela cephe sistemlerinde çok sık sarfedilen Cam Yünü mamüllerinin en niteliklileri ülkemizde üretilmektedir ve belli bir maliyet düzeyleri söz mevzu olmaktadır. Benzeri biçimde Avrupa imalatı diğer mantolama malzemeleri de ısı yalıtım fiyatlandırması üstünde yükseltici tesire sahiptir. Lakin, İran, Pakistan, Çin ve Hindistan gibi ülkelerden ithal edilen, son derece niteliksiz mamüllerin nitelikli mamüllere göre % 40’a kadar daha ucuz bulunduğu söylenebilir.

    Bu halde program yapılırken, görüntüde bir netice elde etmek amacıyla niteliksiz mamüller kullanılıp, fonksiyonellik noktasında tam bir hüsran meydana çıkabilir.

    Açıkça belirtmek lazım olur ki, niteliğiz mamüllerle yapılacak, niteliksiz bir yalıtım, dünyanın en düşük ısı yalıtım paneli fiyatlandırması civarında olsa dahi manası yoktur. Harcayacağınız 1 lira dahi boşa harcanmış bir maliyettir ve zarar etmenize yol açar. Zaten bu tür bir programlamayı gerçekleştiren işletmeye de güvenmenin manası yoktur.

    Biz Metpor Mantolama ve Söve Ürünleri olarak, sektörde en iyi olarak bilinen, normal olarak maliyetleri de yüksek olan yalıtım malzemelerini kullanırız. Elbette sizin talepleriniz tarafında birtakım değişiklıklar yapıyoruz, fakat bu noktada asgari şartları sağlayacak şekilde bir ısı yalıtım fiyatlandırması yapmaktayız.

    En ideal mantolama fiyatları ile en nitelikli neticelerin elde etmek için kalifiye ekibimizle sizlere hizmet vermekteyiz. Gerekirse çeşitli bilgilendirmeler gerçekleştirmekta ve mevzu ile ilgili kafanızda hiçbir soru işareti kalmaksızın memnun olmanız amacıyla bütün gayretimizi sarf etmekteyiz. Firmamız sizin amacıyla optimum dış cephe kaplama fiyatlandırması gerçekleştirmektadır.

    En İdeal Isı Yalıtımı (Mantolama) Fiyatları Metpor'da

    Isı Yalıtım teklifi "mantolama teklifi" kalem kalem yapılacak işlerin resmi olarak belgeğe dökülmüş halidi.arak bubugünümüzde kanunlarca da emredilen bir programdır. Bu sebeple bubugünümüzde ısı yalıtımı m2 birim fiyatları son derece çok araştırılan mevzular arasında yer alır. Metpor Mantolama ve Söve Ürünleri olarak sizlere ısı yalıtım levhası fiyatları noktasında en ideal maliyetleri sunarak, hem hane bütçenize hem de yerel ekonomiye katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz. Zira ülkemizin dış ticaret açığında en büyük kalem teşkil eden fosil yakıt ithalatı ehemmiyete alıncak olursa, ısı yalıtımı fiyatları bunun yanısıra son derece düşük bir rakam olarak kabul edilebilmektedir.

    Hem de ısı yalıtımıda sarfedilen gereçin büyük alanı yerli üretimdir ve kuşkusuz işçilik yönümüzden sunulacağından tamamıyla yerli bir üretim süreci söz mevzuu olacaktır. Tabii daha mikro bakılacak bulunduğunda ısı yalıtımı fiyatları maliyetine bir defa katlanarak elde edeceğiniz şaşırtıcı yakıt tasarrufu ayrı ve çok mühim bir mevzu olacaktır. %50 ortalama tasarrufu nerdeyse garanti eden cephe kaplama paneli ile, hane bütçenizde kalan bir tasarruf kalemi elde edebilirsiniz. Pekiyi bu nasıl olası oluyor?

    Mantolama (Isı Yalıtımı) Nasıl Tasarruf Sağlar?

    Binalar inşa edilirken, ek bir maliyet kalemi olan ısı yalıtımı m2 birim fiyatları müteahhitlerin fazlası yönünden katlanılmayan bir maliyettir. Yalın inşaatlar da dış cephe klasik betonarme teknikleri ile yapılır. Beton ya da bir diğer söyleyişle sıva, ısı geçirgenliği son derece yüksek bir gereçdir. Gözeneklerinin geniş olup havayı iletmesinin yanı sıra, yoğunluk bakımından da ısı tutma kabiliyeti nerdeyse yoktur. Bu sebeple ısı yalıtımı fiyatları nedeniyle yalıtımdan kaçınıldığında, çok süratli soğuyup, çok zor ısınan binaların inşa edilmesi söz mevzuu olmaktadır.

    Ülkemizdeki geleneksel inşa metotları bu olumsuzluğu net biçimde meydana koymaktadır. Soğuk esen duvar kavramı ülkemizde genel geçer bir problemdir ve bu halin nedeni duvarda bir yalıtım öğesinin olmayışıdır. Ebette bu şartlar altında daimi çalışan ısıtma cihazları şaşırtıcı enerji sarfiyatı gerçekleştirecek ve dış cephe kaplama fiyatları fiyatlarından uzak durmak hane sahibine sürekli yüksek maliyetler olarak geri dönecektir. Geçmişte binaları mozaik ve aynısı nedenlarla kaplayarak bir nebze çözüm elde edilmeye çalışılmış olsa da maalesef bu yeterli tesiri meydana koymamaktadır.

    Yalıtım malzemeleri bilinen yapı için "en iyi mantolama malzemeleri" olarak tanımlayabileceğimiz kaplamalar binalarda kullanılmaktadır. Binalarda mantolama malzemelerinin özellikleri ele alındığında ortak birkaç özellikten söz edebiliriz. Isı yalıtımı yani mantolama malzemeleri; Ergonomik olması, dış cephe mantolama malzemeleri fiyatları diğer seçeneklere göre daha ucuz ve hafif malzemelerdir. Diğer özellikler ise tercihe, kullanım alanına, yapının olduğu bölgeye ve iklim şartlarına göre seçilebilir. Seçilen izolasyon malzemelerine göre mantolama fiyatları da değişkenlik gösterir.

    Yapı yalıtımında sarfedilen ve ısı yalıtımı fiyatları üstünde direk  tesir yapan gereçler ısı geçirgenliği olmayan, sıcak ya da sıcağı arka yüzeyine iletmeyen gereçlerdir. Genellikle mineral yünler ve strafor olarak tariflenen kimyasal köpüklerle yapılan yapı yalıtımından sonra, yapının çevresine resmen bir termos geçirilmiş olur. Gerek hava akımının bütünüyle kesilmiş olması neticesinde, dışarıdan içeriye ısı geçişinin engellenmesi, lüzumsa içeride imal edilen ısının kaybolmaması amacıyla bu teknik ısı yalıtımı teknolojisi ile en yüksek verimi elde etmenizi sağlamaktadır.

    Bu amaçla ısı yalıtımı fiyatları temelinde birer maliyet değil, uzun vadeli maliyet azaltma stratejisi olarak kabul edilmelidir.
    Mantolama fiyatları, Metpor Mantolama ve Söve Ürünleri yönünden en ideal seviyelerde tutulur. Fakat, biz hiç bir şekilde ucuz iş yapmamaktayız. Bu amaçla bizden alacağınız ısı yalıtımı fiyatları ucuz değil, optimum civarda olacaktır.

    İstanbul mantolama firmaları, rastgele bir dekorasyon ya da mantolama firması değildir. Yapı yalıtımı özel bir etkinlik alanıdır ve kendisine ait pek çok ek kaliteyi söz konusudur. Bu amaçla "cephe giydirme firmaları" sektörde ayrı bir konumda bulunmaktadır. 

    Yüksek gereç niteliği ve nitelikli işçilik ile verdiğimiz hizmetlerimiz kuşkusuz en ucuz ısı yalıtımı fiyatları olarak nitelenemeyecektir. Fakat, uzun vadeli verim ehemmiyete alındığında, boşa yapılmış bir yatırım olmaktan öte, size seneler süresince ciddi bir tasarruf sağlayacağından Metpor Mantolama ve Söve Ürünleri ısı yalıtımı fiyatları en ideal civardadir demek son derece doğru bir yaklaşım olacaktır. 

    Firmamızdan alacağınız hizmetler sektörde olası olan en yüksek verimi elde edebilmeniz amacıyla maksimum civarda optimize edilmektedir. Gereklilikler ehemmiyete alınarak size özel olarak tasarlanan projelendirmelerimiz yardımıyla ekstra maliyetler meydana çıkarmayacak biçimde programlarımızı gerçekleştirmekteyiz. Bu sayede en ideal ısı yalıtımı fiyatları bizim yönümüzden sunulmuş olacaktır. En nitelikli ısı yalıtımı programları amacıyla bizi istediğiniz vakit arayabilir ve hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.

    Isı Yalıtım Fiyatları (İzolasyon) Çok Mu Yüksek?

    Mantolama Hizmeti almadan evvelce fiyat incelemesi gerçekleştirmek bütçenize en ideal öneriyi sunacak firmayı bulabilmeniz amacıyla lüzumlidir. Bu kapsamda Metpor Mantolama ve Söve Ürünleri, müşterileri amacıyla doğru fiyat programı sunarken, aynı vakitte da ısı yalıtımı çalışmasında nitelikten ödün vermez. Mantolama fiyatları meselesinde pazarının çok altında hizmet yayınlayan şirketler ise, ucuz ve yalıtım verimliliği düşük malzemeler kullanarak, ısı yalıtımıdan elde edilmesi beklenilen yararyı düşürürler.
    Metpor Mantolama ve Söve Ürünleri İle Mantolama Bütçenize Uygundur. Mantolamada hizmetinden elde edilmek dilenen yararyı sağlayabilmek amacıyla evvelcelik malzemelerin niteliği mevzuunda olmalıdır. Metpor Mantolama ve Söve Ürünleri, bedava keşif hizmetlerinden sonra ısı yalıtımı hizmeti sunulacak bina amacıyla doğru ısı yalıtım malzemesi tercihine ehemmiyet verir. Ardından ise, çeşitli fiyat öneriyiyle şeffaf bir çalışmaya imza atar. Fakat düşük fiyat merkezli çalışan firmalarda nitelikli malzeme seçiminin uygulanabilmesi olası değildir. 
    Isı Yalıtım Firması Seçmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

    Mantolama fiyatları program yapılacak yerin büyüklüğüne ve seçilecek malzemenin işlevine göre değişir. Yer büyüdükçe, fiyatında artması söz mevzuudur. Büyük binalarda düşük yalıtım malzemesi kullanarak fiyatı aşağıya çekmek olasıdır. Fakat bu halde da yalıtımdan elde edilmek istenilen verimde düşüklük olacaktır. Metpor Mantolama ve Söve Ürünleri, eksper kadrosu ve daha evvelceki tecrübelerine dayanarak, nitelikli malzemeden ödün vermeden müşterileri amacıyla en ideal fiyat ve basit ödeme teknikleri sunar. Böylece bütçe amacıyla ağır bir yük söz mevzuu olmaksızın birinci nitelikte ısı yalıtımı hizmeti sunulmuş olur.

    Isı Yalıtımında Neden Metpor?

    Metpor Mantolama ve Söve Ürünleri, İstanbul’da fazlası bina amacıyla ısı yalıtımı hizmeti yerine getirmiştir. Birbirinden değişik binalarda birinci sınıf kaliteli dış cephe kaplama malzemesi seçimi yaparak, tüketicilerin tarafında en iyi hizmeti sunmuştur. İstanbul Pendik, Kartal, Kadıköy ,Şişli, Taksim ve daha fazlası noktadaki binalar amacıyla mantolama çalışması yapmış ve yeni projelerle de yapmaya devam etmektedir. Yüzde yüz müşteri memnuniyeti merkezli çalışan Metpor Mantolama ve Söve Ürünleri, ısı yalıtımı m2 fiyatları meselesi ile ilgili sunmuş bulunduğu esneklikle de diğer şirketlerden farkını meydana koymaktadır.

    Son olarak şunu ifade edebiliriz. Metpor Mantolama ve Söve Ürünleri, her bina amacıyla doğru dış cephe kaplama tercihine odaklanmakta ve fiyat mevzusunu ikinci plana atmaktadır. Verilen hizmetin başarılı olması ve müşteriler için memnuniyet yaratması, doğru ve nitelikli malzeme seçiminden kaçınmamakla olasıdır. Bu amaçla, fiyat her ne olursa olsun ödeme tekniklerinde yayılan esneklikle bütçenize ideal koşullar sağlanmaktadır. Binalarda izolasyonun başarılı olabilmesi ve uzun süre sağlam kalabilmesi için uygulama sırasında kullanılan mantolama malzemelerinin önemi çok büyüktür. Mantolama işlemi ancak doğru bir malzeme seçimi ile kalıcı olabilmekte ve ısı yalıtımı başta olmak üzere diğer hedefleri karşılayabilmektedir. Bİnalarda kullanacağımız İzolasyon malzemelerinin doğru seçiminde yapının özellikleri, kulllanım amacı ve bulunduğu iklim şartları büyük önem taşımaktadır.

    1. Mantolama Sözleşmesi Örneği
    2. Mantolama Karar Örneği
    3. Mantolama Zorunlu mu?



  • 2024 Mantolama Metrekare m2 Birim Fiyatları
  • İnce Detaylarda Zarafet: 2024 Fugalı Mantolama Fiyatları ve Seçenekleri
  • Söve Fiyatları 2024: Estetik ve Ekonomik Söve Modelleri
  • 2024 Dış Cephe Kaplama Fiyatları - Metpor'dan Farklı Model ve Fiyat Seçenekleri
  • 2024 Mantolama Fiyatları: Enerji Verimliliği ve Estetik Çözümler




    Isı Yalıtım (Mantolama) m2 Birim Fiyatları 2024

    Metpor Dekor

    Isı Yalıtım (Mantolama) Fiyatları 2023

    Isı yalıtımı, enerji tasarrufu sağlaması ve bina içi konforu arttırması nedeniyle günümüzde sıkça tercih edilen bir uygulamadır. Mantolama, yani dış cephe ısı yalıtımı, en yaygın kullanılan ısı yalıtım çeşitlerinden biridir. Mantolama fiyatları, uygulanacak malzeme, uygulama alanı, bina özellikleri gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir.

    Öncelikle, uygulanacak malzemelerin seçimi fiyatı etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Mantolama için kullanılan malzemeler arasında EPS, XPS, taş yünü, cam yünü gibi farklı çeşitler bulunmaktadır. Bu malzemelerin kalınlığı, yoğunluğu ve performans özellikleri fiyatı belirleyen faktörlerdir.

    Ayrıca, uygulama alanının büyüklüğü de fiyatı etkileyen bir faktördür. Geniş bir yüzeyin mantolanması, daha fazla malzeme ve işçilik gerektirir. Buna ek olarak, bina özellikleri de fiyatı etkileyen faktörler arasında yer alır. Örneğin, binanın kaç katlı olduğu, cephe özellikleri, varsa balkon ya da çıkma gibi yapı elemanları gibi faktörler, mantolama fiyatını etkileyebilir.

    Isı yalıtımı, binaların enerji tasarrufu sağlaması, konforlu bir yaşam alanı sunması ve çevre dostu olması gibi birçok avantaj sağlamaktadır. Binaların ısı yalıtımı yapıldığında, ısı kayıpları azalır ve ısınma ve soğutma giderleri düşer. Ancak, ısı yalıtımı maliyetli bir işlemdir ve bu nedenle m2 birim fiyatları, çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir.

    Isı yalıtımı m2 birim fiyatları, genellikle kullanılan malzemeler, uygulama yöntemi, bina özellikleri ve işin büyüklüğü gibi faktörlere bağlıdır. Bu nedenle, her projenin farklı bir maliyeti olabilir. Örneğin, EPS (genleştirilmiş polistiren) köpük levhalar, taş yünü, cam yünü, mantar, doğal malzemeler gibi farklı malzemelerin kullanımı, maliyetleri etkileyen en önemli faktörlerden biridir.

    Ayrıca, ısı yalıtımı m2 birim fiyatlarına, işin yapılacağı bölgenin iklim koşulları ve bina özellikleri gibi faktörler de etki edebilir. Örneğin, soğuk iklimlerde daha kalın yalıtım malzemeleri kullanılması gerekebilir.

    İşin büyüklüğü de mantolama m2 birim fiyatları üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Geniş bir alanda yapılacak bir ısı yalıtımı projesi, daha küçük bir projeye göre m2 birim fiyatları açısından daha avantajlı olabilir.

    Tüm bu faktörler göz önüne alındığında, ısı yalıtımı m2 birim fiyatları 115 TL/m2 ile 255 TL/m2 arasında değişebilir. Ancak, bu fiyatlar her projeye göre farklılık gösterir. Özellikle, projenin özellikleri ve kullanılacak malzemelere göre fiyat farklılıkları daha da artabilir.

    Sonuç olarak, ısı yalıtımı m2 birim fiyatları, birçok faktöre bağlıdır ve her projeye göre farklılık gösterebilir. Bu nedenle, bir ısı yalıtımı projesi için doğru bir fiyatlandırma yapmak için, malzemelerin türü, uygulama yöntemi ve işin büyüklüğü gibi faktörleri dikkate alarak, bir uzmanla görüşmek ve teklif almak en uygun seçenek olacaktır.

    Dış cephe ısı yalıtım fiyatları, 2022 yılında artan maliyetler nedeniyle dikey yönde oldukça fiyatlanmıştı. 2023 yılı için ekonomik koşullar ve artan enflasyon oranları sebebiyle ısı yalıtım m2 birim fiyatları bir miktar yükseldi.

    Binalarda ısı yalıtım m2 fiyatları 2023 yılı dediğimizde;

    2023 hazır ısı yalıtım malzeme m2 birim fiyatları ise şu şekildedir. 3 cm ısı yalıtım levhası m2 birim fiyatı 125.00TL + KDV / m24 cm hazır fugalı ısı yalıtım levha fiyatı 140.00TL + KDV / m2'dir. 5 cm fugalı ısı yalıtım paneli 157.00TL + KDV / m2'dir. 6 cm strafor mantolama m2 fiyatı 178.00 ₺ + KDV, 7 cm kalınlıkta ısı yalıtım cephe kaplama levhası 203.00 ₺ + KDV/ m2 ve 8 cm izolasyon ve yalıtım levhası 238.00 ₺ + KDV / m2'dir.

    Isı yalıtım metrekare fiyatı, m2 birim olarak 3 cm için 29.00 ₺ + KDV iken, 4 cm içinse 32.00 ₺ + KDV olarak hesaplama yapılır. Bu mantolama strafor fiyatları 2019 yılı için geçerliliğini korumaktaydı. Dış cephe ısı yalıtım fiyatları 2018 yılında 24.00 TL + KDV iken Dolar ve Euro para birimlerinde yaşanan döviz kuru dalgalanmaları nedeniyle 2019 yılında fiyatlar artış gösterdi.

    2020 ısı yalıtım fiyatları ise, 3 cm ısı yalıtım levhası için 32.00TL + KDV4 cm ısı yalıtım plakası 34.00TL + KDV'dir. 2021 Hazır ısı yalıtım Malzeme m2 Birim fiyatları ise şu şekildedir. 3 cm fugalı ısı yalıtım levhası m2 birim fiyatı 45.00TL + KDV, 4 cm hazır ısı yalıtım levha fiyatı 51.00TL + KDV'dir. 5 cm ısı yalıtım levhası 57.00TL +KDV'dir. Mantolama malzemeleri fiyatları 6 cm için 63.00TL + KDV'dir.

    2021 güncel mantolama fiyatları bu şekildedir.

    Yapıların sıcaklık koşulların tesirlenme oranlarını en az seviyeye indiren, enerji tasarrufu ve konfor gerçekleştiren ısı yalıtımı fiyatlandırması ile ilgili veriler verdiğimiz yazımızdır. Isı yalıtım fiyatlandırması, mantolama yaptırmak isteyenlerin kuşkusuz ilk olarak alakadar oldukları bir meseledir. Pek çok parametresi ve malzeme nitelik katagorisi tespit edilen ısı yalıtım fiyatlandırması işlemleriniz ile ilgili ilk evvelce bilmeniz gereken bir takım faydalı bilgiler bulunmaktadır. Mesela, çok düşük düzeyde elde ettiğiniz ısı yalıtım m2 fiyatları, iyi analiz edilmesi gereken bir konudur. Sekterün ortalama ısı yalıtım fiyatları vardır ve fonksiyonel yalıtım uygulamarının size sunulabilmesi amacıyla mantolama malzeme fiyatları bakımından bir standart bulunmalıdır. Yani, rastgele bir dış cephe kaplama malzemeleri ile yapılacak ısı yalıtımı netice vermeyebilir ve gerçekleştireceğiniz bütün yatırım boşa gidecektir. Bir diğer söyleyişle çok ucuz ısı yalıtım fiyatlandırması size çöpe atılmış paralar olarak geri dönecektir.

    Maalesef her sektörde bulunduğu gibi yalıtım pazarında de kötü niyetli işletmeciler ve işlerinde eksper olmayan şahıs ve kurumlar bulunmaktadır. Tahmin edeceğiniz gibi hiç bir şahıs ya da kurum zarar etmek pahasına iş yapmaz. Bu noktada verilebilecek çok düşük ısı yalıtım fiyat teklifi de oldukça düşük görünüp yanltıcı olup, kötü mantolama malzeme seçimi, kötü işçilik olarak uzun vadede bina sahiplerine sorunlar çıkarmaktadır. Yani, ne olursa olsun, ucuz ısı yalıtımı fiyatı kim tarafından verilirse verilsin netice olumsuz olacaktır.

    Isı Yalıtım (İzolasyon) Fiyatlandırması

    Mekanın boyutları, bulunduğu coğrafya, yapının vasıfları, iklim koşulları gibi pek çok parametreye göre belirlenecek gereç ve ısı yalıtım işçilik maliyetleri ile meydana çıkar, kuşkusuz Antalya ile Erzurum ya da İstanbul arasında ciddi farklar bulunmaktadır ve bu bölgelerde sarfedilen gereç vasfı ve dansitesi değişik olmaktadır.

    Kabul etmek lazım olur ki, Antalya’da yapılacak ısı yalıtımı fiyatları İstanbul’dan daha ucuz olur çünkü ısı değerleri daha yüksektir ve en azından dansite bakımından kullanılacak gereç itibariyle dış cephe mantolama m2 fiyatlandırması daha ideal olabilir. Eğer size bir firma izolasyon için çok düşük fiyat veriyorsa kullanacağı gereçi denetim etmenizde yarar bulunmaktadır. Sıvanın markasından kalınlığına ve özelliklerine kadar ısı yalıtım fiyatları üstünde tesirli pek çok neden söz mevzuu olacaktır.
    Tabii bir de gereçin nitelik katagorisi hali söz mevzuudur ki, temelinde bu ciddi bir mevzudur. Mesela cephe sistemlerinde çok sık sarfedilen Cam Yünü mamüllerinin en niteliklileri ülkemizde üretilmektedir ve belli bir maliyet düzeyleri söz mevzu olmaktadır. Benzeri biçimde Avrupa imalatı diğer mantolama malzemeleri de ısı yalıtım fiyatlandırması üstünde yükseltici tesire sahiptir. Lakin, İran, Pakistan, Çin ve Hindistan gibi ülkelerden ithal edilen, son derece niteliksiz mamüllerin nitelikli mamüllere göre % 40’a kadar daha ucuz bulunduğu söylenebilir.

    Bu halde program yapılırken, görüntüde bir netice elde etmek amacıyla niteliksiz mamüller kullanılıp, fonksiyonellik noktasında tam bir hüsran meydana çıkabilir.

    Açıkça belirtmek lazım olur ki, niteliğiz mamüllerle yapılacak, niteliksiz bir yalıtım, dünyanın en düşük ısı yalıtım paneli fiyatlandırması civarında olsa dahi manası yoktur. Harcayacağınız 1 lira dahi boşa harcanmış bir maliyettir ve zarar etmenize yol açar. Zaten bu tür bir programlamayı gerçekleştiren işletmeye de güvenmenin manası yoktur.

    Biz Metpor Mantolama ve Söve Ürünleri olarak, sektörde en iyi olarak bilinen, normal olarak maliyetleri de yüksek olan yalıtım malzemelerini kullanırız. Elbette sizin talepleriniz tarafında birtakım değişiklıklar yapıyoruz, fakat bu noktada asgari şartları sağlayacak şekilde bir ısı yalıtım fiyatlandırması yapmaktayız.

    En ideal mantolama fiyatları ile en nitelikli neticelerin elde etmek için kalifiye ekibimizle sizlere hizmet vermekteyiz. Gerekirse çeşitli bilgilendirmeler gerçekleştirmekta ve mevzu ile ilgili kafanızda hiçbir soru işareti kalmaksızın memnun olmanız amacıyla bütün gayretimizi sarf etmekteyiz. Firmamız sizin amacıyla optimum dış cephe kaplama fiyatlandırması gerçekleştirmektadır.

    En İdeal Isı Yalıtımı (Mantolama) Fiyatları Metpor'da

    Isı Yalıtım teklifi "mantolama teklifi" kalem kalem yapılacak işlerin resmi olarak belgeğe dökülmüş halidi.arak bubugünümüzde kanunlarca da emredilen bir programdır. Bu sebeple bubugünümüzde ısı yalıtımı m2 birim fiyatları son derece çok araştırılan mevzular arasında yer alır. Metpor Mantolama ve Söve Ürünleri olarak sizlere ısı yalıtım levhası fiyatları noktasında en ideal maliyetleri sunarak, hem hane bütçenize hem de yerel ekonomiye katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz. Zira ülkemizin dış ticaret açığında en büyük kalem teşkil eden fosil yakıt ithalatı ehemmiyete alıncak olursa, ısı yalıtımı fiyatları bunun yanısıra son derece düşük bir rakam olarak kabul edilebilmektedir.

    Hem de ısı yalıtımıda sarfedilen gereçin büyük alanı yerli üretimdir ve kuşkusuz işçilik yönümüzden sunulacağından tamamıyla yerli bir üretim süreci söz mevzuu olacaktır. Tabii daha mikro bakılacak bulunduğunda ısı yalıtımı fiyatları maliyetine bir defa katlanarak elde edeceğiniz şaşırtıcı yakıt tasarrufu ayrı ve çok mühim bir mevzu olacaktır. %50 ortalama tasarrufu nerdeyse garanti eden cephe kaplama paneli ile, hane bütçenizde kalan bir tasarruf kalemi elde edebilirsiniz. Pekiyi bu nasıl olası oluyor?

    Mantolama (Isı Yalıtımı) Nasıl Tasarruf Sağlar?

    Binalar inşa edilirken, ek bir maliyet kalemi olan ısı yalıtımı m2 birim fiyatları müteahhitlerin fazlası yönünden katlanılmayan bir maliyettir. Yalın inşaatlar da dış cephe klasik betonarme teknikleri ile yapılır. Beton ya da bir diğer söyleyişle sıva, ısı geçirgenliği son derece yüksek bir gereçdir. Gözeneklerinin geniş olup havayı iletmesinin yanı sıra, yoğunluk bakımından da ısı tutma kabiliyeti nerdeyse yoktur. Bu sebeple ısı yalıtımı fiyatları nedeniyle yalıtımdan kaçınıldığında, çok süratli soğuyup, çok zor ısınan binaların inşa edilmesi söz mevzuu olmaktadır.

    Ülkemizdeki geleneksel inşa metotları bu olumsuzluğu net biçimde meydana koymaktadır. Soğuk esen duvar kavramı ülkemizde genel geçer bir problemdir ve bu halin nedeni duvarda bir yalıtım öğesinin olmayışıdır. Ebette bu şartlar altında daimi çalışan ısıtma cihazları şaşırtıcı enerji sarfiyatı gerçekleştirecek ve dış cephe kaplama fiyatları fiyatlarından uzak durmak hane sahibine sürekli yüksek maliyetler olarak geri dönecektir. Geçmişte binaları mozaik ve aynısı nedenlarla kaplayarak bir nebze çözüm elde edilmeye çalışılmış olsa da maalesef bu yeterli tesiri meydana koymamaktadır.

    Yalıtım malzemeleri bilinen yapı için "en iyi mantolama malzemeleri" olarak tanımlayabileceğimiz kaplamalar binalarda kullanılmaktadır. Binalarda mantolama malzemelerinin özellikleri ele alındığında ortak birkaç özellikten söz edebiliriz. Isı yalıtımı yani mantolama malzemeleri; Ergonomik olması, dış cephe mantolama malzemeleri fiyatları diğer seçeneklere göre daha ucuz ve hafif malzemelerdir. Diğer özellikler ise tercihe, kullanım alanına, yapının olduğu bölgeye ve iklim şartlarına göre seçilebilir. Seçilen izolasyon malzemelerine göre mantolama fiyatları da değişkenlik gösterir.

    Yapı yalıtımında sarfedilen ve ısı yalıtımı fiyatları üstünde direk  tesir yapan gereçler ısı geçirgenliği olmayan, sıcak ya da sıcağı arka yüzeyine iletmeyen gereçlerdir. Genellikle mineral yünler ve strafor olarak tariflenen kimyasal köpüklerle yapılan yapı yalıtımından sonra, yapının çevresine resmen bir termos geçirilmiş olur. Gerek hava akımının bütünüyle kesilmiş olması neticesinde, dışarıdan içeriye ısı geçişinin engellenmesi, lüzumsa içeride imal edilen ısının kaybolmaması amacıyla bu teknik ısı yalıtımı teknolojisi ile en yüksek verimi elde etmenizi sağlamaktadır.

    Bu amaçla ısı yalıtımı fiyatları temelinde birer maliyet değil, uzun vadeli maliyet azaltma stratejisi olarak kabul edilmelidir.
    Mantolama fiyatları, Metpor Mantolama ve Söve Ürünleri yönünden en ideal seviyelerde tutulur. Fakat, biz hiç bir şekilde ucuz iş yapmamaktayız. Bu amaçla bizden alacağınız ısı yalıtımı fiyatları ucuz değil, optimum civarda olacaktır.

    İstanbul mantolama firmaları, rastgele bir dekorasyon ya da mantolama firması değildir. Yapı yalıtımı özel bir etkinlik alanıdır ve kendisine ait pek çok ek kaliteyi söz konusudur. Bu amaçla "cephe giydirme firmaları" sektörde ayrı bir konumda bulunmaktadır. 

    Yüksek gereç niteliği ve nitelikli işçilik ile verdiğimiz hizmetlerimiz kuşkusuz en ucuz ısı yalıtımı fiyatları olarak nitelenemeyecektir. Fakat, uzun vadeli verim ehemmiyete alındığında, boşa yapılmış bir yatırım olmaktan öte, size seneler süresince ciddi bir tasarruf sağlayacağından Metpor Mantolama ve Söve Ürünleri ısı yalıtımı fiyatları en ideal civardadir demek son derece doğru bir yaklaşım olacaktır. 

    Firmamızdan alacağınız hizmetler sektörde olası olan en yüksek verimi elde edebilmeniz amacıyla maksimum civarda optimize edilmektedir. Gereklilikler ehemmiyete alınarak size özel olarak tasarlanan projelendirmelerimiz yardımıyla ekstra maliyetler meydana çıkarmayacak biçimde programlarımızı gerçekleştirmekteyiz. Bu sayede en ideal ısı yalıtımı fiyatları bizim yönümüzden sunulmuş olacaktır. En nitelikli ısı yalıtımı programları amacıyla bizi istediğiniz vakit arayabilir ve hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.

    Isı Yalıtım Fiyatları (İzolasyon) Çok Mu Yüksek?

    Mantolama Hizmeti almadan evvelce fiyat incelemesi gerçekleştirmek bütçenize en ideal öneriyi sunacak firmayı bulabilmeniz amacıyla lüzumlidir. Bu kapsamda Metpor Mantolama ve Söve Ürünleri, müşterileri amacıyla doğru fiyat programı sunarken, aynı vakitte da ısı yalıtımı çalışmasında nitelikten ödün vermez. Mantolama fiyatları meselesinde pazarının çok altında hizmet yayınlayan şirketler ise, ucuz ve yalıtım verimliliği düşük malzemeler kullanarak, ısı yalıtımıdan elde edilmesi beklenilen yararyı düşürürler.
    Metpor Mantolama ve Söve Ürünleri İle Mantolama Bütçenize Uygundur. Mantolamada hizmetinden elde edilmek dilenen yararyı sağlayabilmek amacıyla evvelcelik malzemelerin niteliği mevzuunda olmalıdır. Metpor Mantolama ve Söve Ürünleri, bedava keşif hizmetlerinden sonra ısı yalıtımı hizmeti sunulacak bina amacıyla doğru ısı yalıtım malzemesi tercihine ehemmiyet verir. Ardından ise, çeşitli fiyat öneriyiyle şeffaf bir çalışmaya imza atar. Fakat düşük fiyat merkezli çalışan firmalarda nitelikli malzeme seçiminin uygulanabilmesi olası değildir. 
    Isı Yalıtım Firması Seçmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

    Mantolama fiyatları program yapılacak yerin büyüklüğüne ve seçilecek malzemenin işlevine göre değişir. Yer büyüdükçe, fiyatında artması söz mevzuudur. Büyük binalarda düşük yalıtım malzemesi kullanarak fiyatı aşağıya çekmek olasıdır. Fakat bu halde da yalıtımdan elde edilmek istenilen verimde düşüklük olacaktır. Metpor Mantolama ve Söve Ürünleri, eksper kadrosu ve daha evvelceki tecrübelerine dayanarak, nitelikli malzemeden ödün vermeden müşterileri amacıyla en ideal fiyat ve basit ödeme teknikleri sunar. Böylece bütçe amacıyla ağır bir yük söz mevzuu olmaksızın birinci nitelikte ısı yalıtımı hizmeti sunulmuş olur.

    Isı Yalıtımında Neden Metpor?

    Metpor Mantolama ve Söve Ürünleri, İstanbul’da fazlası bina amacıyla ısı yalıtımı hizmeti yerine getirmiştir. Birbirinden değişik binalarda birinci sınıf kaliteli dış cephe kaplama malzemesi seçimi yaparak, tüketicilerin tarafında en iyi hizmeti sunmuştur. İstanbul Pendik, Kartal, Kadıköy ,Şişli, Taksim ve daha fazlası noktadaki binalar amacıyla mantolama çalışması yapmış ve yeni projelerle de yapmaya devam etmektedir. Yüzde yüz müşteri memnuniyeti merkezli çalışan Metpor Mantolama ve Söve Ürünleri, ısı yalıtımı m2 fiyatları meselesi ile ilgili sunmuş bulunduğu esneklikle de diğer şirketlerden farkını meydana koymaktadır.

    Son olarak şunu ifade edebiliriz. Metpor Mantolama ve Söve Ürünleri, her bina amacıyla doğru dış cephe kaplama tercihine odaklanmakta ve fiyat mevzusunu ikinci plana atmaktadır. Verilen hizmetin başarılı olması ve müşteriler için memnuniyet yaratması, doğru ve nitelikli malzeme seçiminden kaçınmamakla olasıdır. Bu amaçla, fiyat her ne olursa olsun ödeme tekniklerinde yayılan esneklikle bütçenize ideal koşullar sağlanmaktadır. Binalarda izolasyonun başarılı olabilmesi ve uzun süre sağlam kalabilmesi için uygulama sırasında kullanılan mantolama malzemelerinin önemi çok büyüktür. Mantolama işlemi ancak doğru bir malzeme seçimi ile kalıcı olabilmekte ve ısı yalıtımı başta olmak üzere diğer hedefleri karşılayabilmektedir. Bİnalarda kullanacağımız İzolasyon malzemelerinin doğru seçiminde yapının özellikleri, kulllanım amacı ve bulunduğu iklim şartları büyük önem taşımaktadır.

    1. Mantolama Sözleşmesi Örneği
    2. Mantolama Karar Örneği
    3. Mantolama Zorunlu mu?

    logo

    Metpor Dekor ile Hayallerinizdeki Binayı Gerçeğe Dönüştürün!

    Estetik, Kalite ve Mükemmellik Sinerjisiyle Buluşuyor!  Metpor Dekor, Dış Cephe Kaplama, Söve, Isı Yyalıtımı ve Mantolama Alanlarında Öncü, Estetik ve Kaliteli Çözümler Sunan Bir Firmadır. #DışCepheKaplama #Söve #IsıYalıtımı #Mantolama #MetporDekor #Estetik #Kalite #Profesyonellik #Mükemmellik. Binalarınız Hayal Gücünüzün Ötesine Geçsin!

    info@metpordekor.com
    Telefon: + 90 216 387 46 64
    FAX: + 90 216 517 84 33
    GSM: + 90 532 697 15 47
    Petrol İş Mahallesi, Kurtuluş Sokak No: 3/B 34862 Kartal/İstanbul

    2005 - 2023 MT Web Team | Metpor Söve & Mantolama Ürünleri - Metpordekor.com

    whatsapp