• info@metpordekor.com
  • SSS

Dış Cephe Kaplama Metrekare Birim Fiyatları

  • Ana Sayfa
  • Blog
  • Dış Cephe Kaplama m2 Fiyatları Hesaplama | EPS Strafor & Metpor Fiyatları

Dış Cephe Kaplama m2 Fiyatları Hesaplama | EPS Strafor & Metpor Fiyatları

  • Metpor

    Metpor

    info@metpordekor.com

    Okunma Sayısı : 15 435

Dış Cephe Kaplama m2 Fiyatları Hesaplama | EPS Strafor & Metpor Fiyatları

    Dış Cephe Kaplama m2 Fiyatları: Yaratıcı ve Bilgilendirici Bir Rehber

    Dış cephe kaplama, bir binanın dış yüzeylerini korumak, estetik bir görünüm sağlamak ve bina performansını artırmak için kullanılan bir tekniktir. Bu nedenle, dış cephe kaplama seçimi, bir binanın değerini belirleyen önemli bir faktördür. Dış cephe kaplama m2 fiyatları, binanın büyüklüğüne, kullanılan malzemeye ve uygulama yöntemine göre değişebilir. Bu rehberde, dış cephe kaplama m2 fiyatları hakkında bilmeniz gereken her şeyi öğreneceksiniz.

    EPS Strafor Kaplama

    EPS strafor kaplama, yalıtım özellikleri ve uygun maliyeti ile tercih edilen bir seçenektir. EPS strafor kaplama m2 fiyatları, kalınlık ve uygulama yöntemine bağlı olarak değişebilir. Genellikle 50 TL/m2 ile 80 TL/m2 arasında değişir.

    Metpor Kaplama

    Metpor kaplama, yüksek dayanıklılığı ve hafifliği ile tercih edilen bir seçenektir. Metpor kaplama m2 fiyatları, malzeme kalitesine, kalınlığa ve uygulama yöntemine bağlı olarak değişebilir. Genellikle 90 TL/m2 ile 120 TL/m2 arasında değişir.

    Dış cephe kaplama m2 fiyatları, genellikle malzeme türüne, kalitesine, kalınlığına ve uygulama yöntemine bağlı olarak hesaplanır. Ayrıca işin yapılacağı bölgenin coğrafi konumu, işçilik maliyetleri ve diğer faktörler de fiyatları etkileyebilir.

    EPS strafor kaplama kalınlıkları, genellikle 3cm, 4cm, 5cm, 6cm, 8cm, 10cm ve 12cm olarak ölçülür. Daha kalın bir kaplama, daha yüksek bir ısı yalıtımı sağlayacaktır, ancak fiyatları da artacaktır.

    Metpor kaplama ise genellikle daha kalın olabilir ve özel kesimlerle de yapılabildiğinden, daha estetik bir görünüm sağlayabilir.

    Dış cephe kaplama işlemi, genellikle önce yüzey hazırlığı yapılmasıyla başlar. Bu, yüzeyin temizlenmesi, düzleştirilmesi ve gerekli onarımların yapılması anlamına gelir. Daha sonra, kaplama malzemesi uygulanır. Bu işlem, bazen bir adet metal iskele kullanılarak yapılır ve kaplama malzemesi, iskeleye üzerinde vidalanarak uygulanır.

    Dış Cephe Kaplama m2 Fiyatları 2023 | EPS Strafor & Metpor Fiyatları

    "Dış cephe kaplama levhası 2022 yılında artan maliyetler nedeniyle dikey yönde oldukça fiyatlanmıştı. 2023 yılı için ekonomik koşullar ve artan enflasyon oranları sebebiyle dış cephe kaplama m2 birim fiyatları bir miktar yükseldi.

    Binalarda dış cephe kaplama m2 fiyatları 2023 yılı dediğimizde;

    2023 hazır dış cephe kaplama malzeme m2 birim fiyatları ise şu şekildedir. 3 cm ısı yalıtım levhası m2 birim fiyatı 125.00TL + KDV / m24 cm hazır fugalı dış cephe kaplama levhası fiyatı 140.00TL + KDV / m2'dir. 5 cm fugalı cephe giydirme paneli 157.00TL + KDV / m2'dir. 6 cm strafor mantolama m2 fiyatı 178.00 ₺ + KDV, 7 cm kalınlıkta dış cephe kaplama levhası 203.00 ₺ + KDV/ m2 ve 8 cm izolasyon ve yalıtım levhası 238.00 ₺ + KDV / m2'dir".

    Dış cephe kaplama m2 fiyatları, birçok faktöre bağlıdır ve farklı malzemelerin farklı özellikleri ve avantajları vardır. EPS strafor kaplama ve Metpor kaplama gibi seçenekler arasında karşılaştırma yaparak, ihtiyaçlarınıza ve bütçenize en uygun olanını seçebilirsiniz.

    Dış cephe kaplama m2 fiyatları, malzeme türüne, kalitesine ve uygulama yöntemine bağlı olarak değişebilir. Bu rehberde, farklı dış cephe kaplama seçenekleri ve fiyat aralıkları hakkında bilgi verdik. EPS strafor ve Metpor firmalarının dış cephe kaplama m2 fiyatları da bu rehberde yer almaktadır. Hangi malzemenin seçileceği, bina sahibinin ihtiyaçlarına ve bütçesine bağlıdır. İyi bir araştırma yaparak, doğru seçimi yapabilir ve binanızın değerini artırabilirsiniz.

    Isı yalıtım manasına gelen Dış cephe kaplama ve söve uygulaması dış cephenin ısı yalıtımla kaplanmasıdır. Mantolama işlemlerinde köpükler tüketilir ve binanın etrafı ısıya sağlam duruma getirilir. Sıcaklık ve soğuktan daha az tesirlenmesi sağlanan binalara ısı yalıtımı prosedürü uygulanır. İşlemde üç teknik vardır. Bu tekniklerden dış ve iç ısı yalıtımı daha çok tüketilir. Hem de sandviç programı da ısı yalıtımda tercih edilen başka teknikdir. Binaların ısı yalıtımı olması binaların içine de olumlu tesir yapar. Çünkü soğuk ve sıcak tesirleri içeriyi daha az tesirler. Rutubet hadiseleri azalır. Dış cephede ısı yalıtımı uygulanan binalarda ısı dengesi meydana gelir ve olumsuz hava koşulları binayı tesirlemez.

    Mantolama adı verilen dış dephe kaplama malzemeleri uzun seneler öncesinden Avrupa ülkelerinde standartlarla çerçevelenmiş ve enerji tasarrufu hedefli kullanılmaya başlanmış bir sistem olarak karşımıza çıkıyor.

    Dış Cephe Kaplama metrekare fiyatı, m2 birim olarak 3 cm için 29.00 ₺ + KDV iken, 4 cm içinse 32.00 ₺ + KDV olarak hesaplama yapılır. Bu mantolama strafor fiyatları 2019 yılı için geçerliliğini korumaktaydı. Dış cephe mantolama fiyatları 2018 yılında 24.00 TL + KDV iken Dolar ve Euro para birimlerinde yaşanan döviz kuru dalgalanmaları nedeniyle 2019 yılında fiyatlar artış gösterdi.

    2020 mantolama fiyatları ise, 3 cm mantolama levhası için 32.00TL + KDV4 cm mantolama plakası 34.00TL + KDV'dir. 2021 Hazır Mantolama Malzeme m2 Birim fiyatları ise şu şekildedir. 3 cm fugalı mantolama levhası m2 birim fiyatı 45.00TL + KDV, 4 cm hazır mantolama levha fiyatı 51.00TL + KDV'dir. 5 cm mantolama levhası 57.00TL +KDV'dir. Mantolama malzemeleri fiyatları 6 cm için 63.00TL + KDV'dir. 2021 Güncel Mantolama Fiyatları bu şekildedir.

    Dış cephe ısı yalıtım işleri yapılırken mevcut yönetim ve mantolama sistemlerini uygulayacak mantolama firması bütün yalıtım sistemlerinin nasıl olacağını iyice konuşup belirlemelidir.

    Dış cephede mantolama işleri yapılırken, ısı yalıtım levhaları sorunsuz bir şekilde birleşebilmeli ve tüm bağlantılar ve penetrasyonlar sızdırmazlık şeritleriyle bantlanmalıdır. Yanıcı mantolama panelleri tercih edilmemelidir.

    Mantolama Özellikleri

    Dış cephenin koruyucu olan mantolama su dengesini de sağlar. Böylece binada yoğuşma oluşumu engellenir. Isı yalıtımında etraf korunur. Orta büyüklükteki bir binanın ısı yalıtımı zamanı 4 haftayı bulabilir. Dış cephe Kaplaması ile Mantolama m2 fiyatları İstanbul ve etrafında yüksek olmaktadır. Binaların yüksek olması maliyeti artırmıştır. Dış Cephe Kaplama işlemleri binanın dış cephe güvenliğini sağlar ve binayı sıcaklığa sağlam duruma getirir. Birbirinden değişik kalınlık ve yoğunlukları değişen ısı yalıtım malzemeleri ile yapılarınızda konforu sağlamanız olası olacaktır. Yapılara mantolama işlemlerini yanı sıra sonradan da programı uygulanabilecek olan ısı yalıtımı yapmanın püf noktası, ihtiyaçlara en iyi mantolama malzemeleri kullanılarak, ısı yalıtımı programlarını yaptırabilirsiniz. Ses yalıtımı amacıyla tercih edilen malzemeler yapılara sonradan uygulanması ile "ısı yalıtımı" uygulamasına imkân tanımaktadır. Mantolama nedir? yazımızdan da faydalanabilirsiniz.

    Dış Cephe Kaplama Malzeme Hesabı Nasıl Yapılır?

    Her firmada ısı yalıtımı malzemeleri fiyatlarında parametrelik gösterebilir. Dış cephe kaplama malzemesi hesaplama prosedüründe Marmara ve Ege Bölgesinde tavsiye edilen ısı yalıtım levhasının kalınlığının 4 - 5 cm olarak belirlenmiştir. Ancak malzeme sarfiyatı binanın cephe sayısına, olduğu iklim şartlarına, maruz kaldığı dış etmenlere ve kullanılacak malzemenin kalitesine göre fiyat hesaplaması değişir.

    Bazı firmalar makul fiyat politikası diyerek ucuz malzeme tüketimine giderek fiyatları aşağı çekebiliyor. Ancak kalitesiz malzemeler ile uygulanan ısı yalıtımılarda, ısı yalıtımı randımanlı olmayacağı gibi uzun vadede bina sağlığına zarar verebilir. Ancak ısı yalıtımı prosedüründen tam verim almak amacıyla tercih edilen izolasyon malzemesinin kaliteli olması önemlidir. Hem de her dış cephe kaplama firmasına göre işçilik fiyatları da parametre olabiliyor.

    Mantolama Fiyat Analizi

    Bina yöneticileri binanın gereksinim duyduğu dış cephe ısı yalıtımı malzemesi hesaplama prosedürü amacıyla bilgi sahibi olmak adına çoğu firmanın hizmeti olan bedava yalıtım keşfi yaptırılarak, ardından değerlendirme yapabilirler. Başarılı bir ısı yalıtımı prosedüründe tercih edilen malzemelerin standartlara idealliği ve uygulanan işçiliğin kalitesinde önem vermek gerekmektedir.

    Dış cephe duvarları, cam ve doğramalar, çatılar, döşeme ve tesisatta ısı geçişini önlemeye yönelik alınan önlemler dış cephe kaplama ile yanısıra tasarrufu da getiriyor. Bina ortamında ses, su, nem, sıcak, soğuk gibi faktörlerin insan sağlığını da olumsuz yönde etkileyecek boyutlarını en aza indiren dış cephe kaplama modelleri yardımıyla yaşam alanlarında konforlu bir kullanım olanağı bulabilirsiniz.



  • Dış Cephe Kaplama Malzemeleri 2024: Yüksek Kaliteli, Dayanıklı Dış Cephe Malzemeleri
  • Dış Cephe Kaplama: Binanıza Estetik, Dayanıklılık ve Enerji Verimliliği Kazandırın
  • Mantolama & Dış Cephe Kaplama Hakkında Sıkça Sorulan Sorular 2023 - 2024
  • Söve Nedir? Dış Cepheyi Tamamlayan Estetik ve Fonksiyonel Çözüm!
  • Yalı Baskı Mantolama: Estetik ve Verimliliğin Buluştuğu Cephe Çözümleri




    Dış Cephe Kaplama m2 Fiyatları Hesaplama | EPS Strafor & Metpor Fiyatları

    Metpor Dekor

    Dış Cephe Kaplama m2 Fiyatları: Yaratıcı ve Bilgilendirici Bir Rehber

    Dış cephe kaplama, bir binanın dış yüzeylerini korumak, estetik bir görünüm sağlamak ve bina performansını artırmak için kullanılan bir tekniktir. Bu nedenle, dış cephe kaplama seçimi, bir binanın değerini belirleyen önemli bir faktördür. Dış cephe kaplama m2 fiyatları, binanın büyüklüğüne, kullanılan malzemeye ve uygulama yöntemine göre değişebilir. Bu rehberde, dış cephe kaplama m2 fiyatları hakkında bilmeniz gereken her şeyi öğreneceksiniz.

    EPS Strafor Kaplama

    EPS strafor kaplama, yalıtım özellikleri ve uygun maliyeti ile tercih edilen bir seçenektir. EPS strafor kaplama m2 fiyatları, kalınlık ve uygulama yöntemine bağlı olarak değişebilir. Genellikle 50 TL/m2 ile 80 TL/m2 arasında değişir.

    Metpor Kaplama

    Metpor kaplama, yüksek dayanıklılığı ve hafifliği ile tercih edilen bir seçenektir. Metpor kaplama m2 fiyatları, malzeme kalitesine, kalınlığa ve uygulama yöntemine bağlı olarak değişebilir. Genellikle 90 TL/m2 ile 120 TL/m2 arasında değişir.

    Dış cephe kaplama m2 fiyatları, genellikle malzeme türüne, kalitesine, kalınlığına ve uygulama yöntemine bağlı olarak hesaplanır. Ayrıca işin yapılacağı bölgenin coğrafi konumu, işçilik maliyetleri ve diğer faktörler de fiyatları etkileyebilir.

    EPS strafor kaplama kalınlıkları, genellikle 3cm, 4cm, 5cm, 6cm, 8cm, 10cm ve 12cm olarak ölçülür. Daha kalın bir kaplama, daha yüksek bir ısı yalıtımı sağlayacaktır, ancak fiyatları da artacaktır.

    Metpor kaplama ise genellikle daha kalın olabilir ve özel kesimlerle de yapılabildiğinden, daha estetik bir görünüm sağlayabilir.

    Dış cephe kaplama işlemi, genellikle önce yüzey hazırlığı yapılmasıyla başlar. Bu, yüzeyin temizlenmesi, düzleştirilmesi ve gerekli onarımların yapılması anlamına gelir. Daha sonra, kaplama malzemesi uygulanır. Bu işlem, bazen bir adet metal iskele kullanılarak yapılır ve kaplama malzemesi, iskeleye üzerinde vidalanarak uygulanır.

    Dış Cephe Kaplama m2 Fiyatları 2023 | EPS Strafor & Metpor Fiyatları

    "Dış cephe kaplama levhası 2022 yılında artan maliyetler nedeniyle dikey yönde oldukça fiyatlanmıştı. 2023 yılı için ekonomik koşullar ve artan enflasyon oranları sebebiyle dış cephe kaplama m2 birim fiyatları bir miktar yükseldi.

    Binalarda dış cephe kaplama m2 fiyatları 2023 yılı dediğimizde;

    2023 hazır dış cephe kaplama malzeme m2 birim fiyatları ise şu şekildedir. 3 cm ısı yalıtım levhası m2 birim fiyatı 125.00TL + KDV / m24 cm hazır fugalı dış cephe kaplama levhası fiyatı 140.00TL + KDV / m2'dir. 5 cm fugalı cephe giydirme paneli 157.00TL + KDV / m2'dir. 6 cm strafor mantolama m2 fiyatı 178.00 ₺ + KDV, 7 cm kalınlıkta dış cephe kaplama levhası 203.00 ₺ + KDV/ m2 ve 8 cm izolasyon ve yalıtım levhası 238.00 ₺ + KDV / m2'dir".

    Dış cephe kaplama m2 fiyatları, birçok faktöre bağlıdır ve farklı malzemelerin farklı özellikleri ve avantajları vardır. EPS strafor kaplama ve Metpor kaplama gibi seçenekler arasında karşılaştırma yaparak, ihtiyaçlarınıza ve bütçenize en uygun olanını seçebilirsiniz.

    Dış cephe kaplama m2 fiyatları, malzeme türüne, kalitesine ve uygulama yöntemine bağlı olarak değişebilir. Bu rehberde, farklı dış cephe kaplama seçenekleri ve fiyat aralıkları hakkında bilgi verdik. EPS strafor ve Metpor firmalarının dış cephe kaplama m2 fiyatları da bu rehberde yer almaktadır. Hangi malzemenin seçileceği, bina sahibinin ihtiyaçlarına ve bütçesine bağlıdır. İyi bir araştırma yaparak, doğru seçimi yapabilir ve binanızın değerini artırabilirsiniz.

    Isı yalıtım manasına gelen Dış cephe kaplama ve söve uygulaması dış cephenin ısı yalıtımla kaplanmasıdır. Mantolama işlemlerinde köpükler tüketilir ve binanın etrafı ısıya sağlam duruma getirilir. Sıcaklık ve soğuktan daha az tesirlenmesi sağlanan binalara ısı yalıtımı prosedürü uygulanır. İşlemde üç teknik vardır. Bu tekniklerden dış ve iç ısı yalıtımı daha çok tüketilir. Hem de sandviç programı da ısı yalıtımda tercih edilen başka teknikdir. Binaların ısı yalıtımı olması binaların içine de olumlu tesir yapar. Çünkü soğuk ve sıcak tesirleri içeriyi daha az tesirler. Rutubet hadiseleri azalır. Dış cephede ısı yalıtımı uygulanan binalarda ısı dengesi meydana gelir ve olumsuz hava koşulları binayı tesirlemez.

    Mantolama adı verilen dış dephe kaplama malzemeleri uzun seneler öncesinden Avrupa ülkelerinde standartlarla çerçevelenmiş ve enerji tasarrufu hedefli kullanılmaya başlanmış bir sistem olarak karşımıza çıkıyor.

    Dış Cephe Kaplama metrekare fiyatı, m2 birim olarak 3 cm için 29.00 ₺ + KDV iken, 4 cm içinse 32.00 ₺ + KDV olarak hesaplama yapılır. Bu mantolama strafor fiyatları 2019 yılı için geçerliliğini korumaktaydı. Dış cephe mantolama fiyatları 2018 yılında 24.00 TL + KDV iken Dolar ve Euro para birimlerinde yaşanan döviz kuru dalgalanmaları nedeniyle 2019 yılında fiyatlar artış gösterdi.

    2020 mantolama fiyatları ise, 3 cm mantolama levhası için 32.00TL + KDV4 cm mantolama plakası 34.00TL + KDV'dir. 2021 Hazır Mantolama Malzeme m2 Birim fiyatları ise şu şekildedir. 3 cm fugalı mantolama levhası m2 birim fiyatı 45.00TL + KDV, 4 cm hazır mantolama levha fiyatı 51.00TL + KDV'dir. 5 cm mantolama levhası 57.00TL +KDV'dir. Mantolama malzemeleri fiyatları 6 cm için 63.00TL + KDV'dir. 2021 Güncel Mantolama Fiyatları bu şekildedir.

    Dış cephe ısı yalıtım işleri yapılırken mevcut yönetim ve mantolama sistemlerini uygulayacak mantolama firması bütün yalıtım sistemlerinin nasıl olacağını iyice konuşup belirlemelidir.

    Dış cephede mantolama işleri yapılırken, ısı yalıtım levhaları sorunsuz bir şekilde birleşebilmeli ve tüm bağlantılar ve penetrasyonlar sızdırmazlık şeritleriyle bantlanmalıdır. Yanıcı mantolama panelleri tercih edilmemelidir.

    Mantolama Özellikleri

    Dış cephenin koruyucu olan mantolama su dengesini de sağlar. Böylece binada yoğuşma oluşumu engellenir. Isı yalıtımında etraf korunur. Orta büyüklükteki bir binanın ısı yalıtımı zamanı 4 haftayı bulabilir. Dış cephe Kaplaması ile Mantolama m2 fiyatları İstanbul ve etrafında yüksek olmaktadır. Binaların yüksek olması maliyeti artırmıştır. Dış Cephe Kaplama işlemleri binanın dış cephe güvenliğini sağlar ve binayı sıcaklığa sağlam duruma getirir. Birbirinden değişik kalınlık ve yoğunlukları değişen ısı yalıtım malzemeleri ile yapılarınızda konforu sağlamanız olası olacaktır. Yapılara mantolama işlemlerini yanı sıra sonradan da programı uygulanabilecek olan ısı yalıtımı yapmanın püf noktası, ihtiyaçlara en iyi mantolama malzemeleri kullanılarak, ısı yalıtımı programlarını yaptırabilirsiniz. Ses yalıtımı amacıyla tercih edilen malzemeler yapılara sonradan uygulanması ile "ısı yalıtımı" uygulamasına imkân tanımaktadır. Mantolama nedir? yazımızdan da faydalanabilirsiniz.

    Dış Cephe Kaplama Malzeme Hesabı Nasıl Yapılır?

    Her firmada ısı yalıtımı malzemeleri fiyatlarında parametrelik gösterebilir. Dış cephe kaplama malzemesi hesaplama prosedüründe Marmara ve Ege Bölgesinde tavsiye edilen ısı yalıtım levhasının kalınlığının 4 - 5 cm olarak belirlenmiştir. Ancak malzeme sarfiyatı binanın cephe sayısına, olduğu iklim şartlarına, maruz kaldığı dış etmenlere ve kullanılacak malzemenin kalitesine göre fiyat hesaplaması değişir.

    Bazı firmalar makul fiyat politikası diyerek ucuz malzeme tüketimine giderek fiyatları aşağı çekebiliyor. Ancak kalitesiz malzemeler ile uygulanan ısı yalıtımılarda, ısı yalıtımı randımanlı olmayacağı gibi uzun vadede bina sağlığına zarar verebilir. Ancak ısı yalıtımı prosedüründen tam verim almak amacıyla tercih edilen izolasyon malzemesinin kaliteli olması önemlidir. Hem de her dış cephe kaplama firmasına göre işçilik fiyatları da parametre olabiliyor.

    Mantolama Fiyat Analizi

    Bina yöneticileri binanın gereksinim duyduğu dış cephe ısı yalıtımı malzemesi hesaplama prosedürü amacıyla bilgi sahibi olmak adına çoğu firmanın hizmeti olan bedava yalıtım keşfi yaptırılarak, ardından değerlendirme yapabilirler. Başarılı bir ısı yalıtımı prosedüründe tercih edilen malzemelerin standartlara idealliği ve uygulanan işçiliğin kalitesinde önem vermek gerekmektedir.

    Dış cephe duvarları, cam ve doğramalar, çatılar, döşeme ve tesisatta ısı geçişini önlemeye yönelik alınan önlemler dış cephe kaplama ile yanısıra tasarrufu da getiriyor. Bina ortamında ses, su, nem, sıcak, soğuk gibi faktörlerin insan sağlığını da olumsuz yönde etkileyecek boyutlarını en aza indiren dış cephe kaplama modelleri yardımıyla yaşam alanlarında konforlu bir kullanım olanağı bulabilirsiniz.

    logo

    Metpor Dekor ile Hayallerinizdeki Binayı Gerçeğe Dönüştürün!

    Estetik, Kalite ve Mükemmellik Sinerjisiyle Buluşuyor!  Metpor Dekor, Dış Cephe Kaplama, Söve, Isı Yyalıtımı ve Mantolama Alanlarında Öncü, Estetik ve Kaliteli Çözümler Sunan Bir Firmadır. #DışCepheKaplama #Söve #IsıYalıtımı #Mantolama #MetporDekor #Estetik #Kalite #Profesyonellik #Mükemmellik. Binalarınız Hayal Gücünüzün Ötesine Geçsin!

    info@metpordekor.com
    Telefon: + 90 216 387 46 64
    FAX: + 90 216 517 84 33
    GSM: + 90 532 697 15 47
    Petrol İş Mahallesi, Kurtuluş Sokak No: 3/B 34862 Kartal/İstanbul

    2005 - 2023 MT Web Team | Metpor Söve & Mantolama Ürünleri - Metpordekor.com

    whatsapp