• info@metpordekor.com
  • SSS

Metpor Dekor'un Mantolama Sistemleri Avantajları Nelerdir?

  • Ana Sayfa
  • Blog
  • En İyi Mantolama (Isı Yalıtımı) Sistemleri Hangileridir? Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

En İyi Mantolama (Isı Yalıtımı) Sistemleri Hangileridir? Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

  • Metpor

    Metpor

    info@metpordekor.com

    Okunma Sayısı : 3 243

En İyi Mantolama (Isı Yalıtımı) Sistemleri Hangileridir? Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

    En İyi Mantolama Sistemleri ve Farklı Cephe Sistemleri

    En iyi mantolama (ısı yalıtımı) sistemleri, binaların enerji verimliliğini artırmak, sıcaklık kontrolünü sağlamak ve bina içindeki konfor seviyesini artırmak için kullanılan özel bir dış cephe kaplama malzemesidir. Yüksek kaliteli mantolama malzemeleri, bina dış duvarlarının üzerine uygulanarak, ısı kaybını önlemek için etkili bir şekilde izole edilmesini sağlar.

    Mantolama sistemleri arasında en yaygın kullanılanlar, EPS (genleştirilmiş polistiren), XPS (genleştirilmiş polistiren) ve taş yünüdür. EPS mantolama sistemleri, yüksek ısı yalıtım performansı ve düşük maliyeti ile popülerdir. XPS mantolama sistemleri ise daha yüksek mukavemet ve suya dayanıklılık sağlar. Taş yünü mantolama sistemleri ise yüksek ses ve ısı yalıtımı performansı sağlarken, yangın dayanımı da yüksektir.

    En iyi mantolama sistemleri, bina özelliklerine, ihtiyaçlarına ve bütçelerine uygun olarak seçilmelidir. Uzman bir ekibin kurulumu ve düzenli bakımı, sistemin etkinliğini ve ömrünü artırabilir.

    Eski ve yeni evler için ispatlanmış kusursuz bir çözüm, "binalarda ısı yalıtımı" tekniği kullanılarak oluşturulan ek duvar yalıtımıdır. Isı yalıtım levhalarının özel yapıştırıcı ile sabitlenmesinden, yüzeylerinin özel bir fiberglass ağ ile güçlendirilmiş polimer - çimento bileşikleriyle korunmasından ve bir dekoratif sıva tabakasının uygulanmasından oluşur.

    Kış ne kadar kuvvetli olursa, binaları ısıtmanın maliyeti o kadar artar. Ve evin mantolaması ne kadar kötü olursa , ısıtmak amacıyla o kadar çok enerji harcanması gerekir. Yüksek enerji kullanımı yalnızca cüzdan amacıyla değil etraf amacıyla de büyük bir yüktür. Çeşitli yakıt türlerinin yanması neticesi atmosfere aşırı CO2 salınımının bizim amacıyla tehlikeli bir sera tesiri oluşturduğu uzun vakittir bilinmektedir. Her birimiz, havaya sunulan toplam karbondioksit miktarının yaklaşık % 30 - 35'inin alan ısıtmanın neticesi olduğunun farkında mıyız?

    Bütün binada kullanılabileceği gibi classic ısı yalıtımı düzeneğinin bir parçaşı olarakda kullanılabilir. Kesilmesi ve işlenmesi çok basit olan bu dış cephe kaplamalarıklasik ısı yalıtımı sistemi ve METPOR Söve & Mantolama Ürünleri ile kusursuz bir uyum göstermekte her türlü program detayının rahatlıkla çözülmesine imkan sağlamaktadır.

    En İyi Mantolama (İzolasyon) Sistemleri

    Dış Cephe Mantolama Sistemleri ve Fiyatları

    Cüzdanlarımızın ve çevere sağlığını aynı anda önemseme varsayımını yerine getirmek mümkündür! Sıcak odalarda hayata alışkanlığından vazgeçmeden gaz, elektrik, fuel oil ya da kömür satın alabilmek amacıyla daha az para harcayabiliriz.

    Eski ve yeni evler amacıyla ispatlanmış kusursuz bir çözüm, "izolasyon" tekniği kullanılarak ek duvar yalıtımıdır. Dış cephe kaplama levhalarının özel yapıştırıcı ile sabitlenmesinden, yüzeylerinin özel bir fiberglass ağ ile güçlendirilmiş polimer - çimento bileşikleri ile korunmasından ve bir dekoratif sıva tabakasının uygulanmasından oluşan cephe sistemleridir. Bu şekilde izole edilen binalar, odada yüksek düzeyde termal konfor sağlar, maliyetleri ve etrafa emisyonları azaltır ve aynı vakitte cepheler çekici bir ifade manzarası kazanır.

    Bina cephelerinde söve modelleri ile söve imalatı ve son süreç olarak söve montajı Metpor Söve ve Mantolama olarak tarafımızdan yapılmaktadır. Bina süsleme ve villa söve modelleri çözümlemelerinde kullanılanacağımız malzemeler, farklı model ve ebatlarda üretilebilme avantajı ile bir adım önde olan malzemelerdir. Bina söve modelleri özellikle, yüzyıllardır bina köşe söve modelleri olarak bilinen köşe taşı uygulaması sayesinde dekoratif bir manzara kazandırır.

    Mantolama Sistemleri, Yalıtım (İzolasyon) Sistemleri

    Yalı Baskı Mantolama Sistemleri

    Yalı baskı strafor dış cephe kaplama sistemleri şeklindeki ürünler dış cephe kaplaması olarak mantolama türleri arasında çok tercih edilen bir dış cephe mantolama tekniğidirYalı baskı ısı yalıtım levhalarıDış cephe kaplaması olarak çok avantajlı olmasının nedeni kolay anlatımla kendinden hazır sıvalı yani sıva gerektirmeyen mantolama olması nedeni ile ek file sıva gerektirmeden dış cephe yüzeyine doğrudan uygulanarak boyanabilmesinden ileri gelmektedir.

    Ahşap desenli yalı baskı malzemeler, binalarınızı bir manto gibi sararak izolasyonun devamlılığını amaçlamakta yüksek yoğunluk değerlerine sahip EPS’nin akrilik temelli elyaflı sıvılar ile kaplaması neticesi yapılmaktadır. Dış cephede "yalı baskı desenli malzemeler", binaların dış cephelerini giydirmek için yapılan mantolama sistemine verdiği isimdir

    Dış Cephe Mantolama Hesaplama 2023

    Mantolama maliyeti hesaplaması için, 3 cm, 4 cm kalınlığında ya da 5 cm strafor köpük bilgisayar ile sonra üzerine "söve harcı" adı verilen kaplama malzemesinin söve kaplama makinası kullanılarak kaplanıp kurumuya bırakılması yöntemiyle yapılır. 5 cm strafor mantolama köpüğü, Metpor Mantolama ve Söve sistemlerinde istenilen kalınlıklarda üretilebilmektedir. Binalar için "mantolama malzemeli fiyat" ise yaklaşık 95.00TL'den başlayıp malzeme cinsi ve mantolama malzeme çeşitlerine göre değişkenlik gösteriyor.

    Buna göre İstanbul mantolama fiyatları dediğimizde, dış cephe mantolama fiyatları, m2 birim olarak 3 cm için 29.00 ₺ + KDV iken, 4 cm için de 32.00 ₺ + KDV olarak hesaplama yapılır. Bu mantolama strafor fiyatları 2019 yılı için geçerliliğini korumaktadır. Dış cephe mantolama fiyatları 2018 yılında 24.00 TL + KDV iken Dolar ve Euro para birimlerinde yaşanan döviz kuru dalgalanmaları nedeniyle 2019 yılında m2 fiyatları artış gösterdi.

    2020 mantolama fiyatları ise, 3 cm mantolama levhası için 32.00 ₺ + KDV, 4 cm mantolama plakası 35.00₺ + KDV dir. Bu ısı yalıtım levha fiyatları dekoratif mantolama çeşitlerinden olan yalı baskı mantolama ve fugalı kaplama için öngürülüyor.

    Mantolama Ölçüsü Nasıl Alınır?

    Dekoratif mantolama modelleri, 4 cm kalınlığında EPS strafor köpük paneller üzerine akrilik ve mineral esaslı kaplama malzemeleri ile kaplanmış bir bina ısı yalıtımı ve dekorasyon malzemesidir. Mantolama panelleri, isteğe bağlı olarak farklı ölçülerde üretilebiliyor. Standart olarak imal edilen kaplama panelinin boyutları 3 cm x 50 cm x 200 cm olarak imal edilmektedir. Mantolama kararı vermek için "mantolama teklif örneği" veya "mantolama teklif formu" kategorilerini kullanabilirsiniz.

    Enerji Kimlik Belgesi Nedir?, Mantolamada EKB Kavramı

    Mevcut binalar için enerji kimlik belgesi, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş, bünyesinde "enerji kimlik belgesi" uzmanı istihdam eden enerji verimliliği danışmanlık şirketleri tarafından düzenlenir. Dış cephe bina izolasyonu yapıldıktan sonra enerji kimlik belgesi sahibi olup binanızın enerji sınıfının hangi kategoride olduğunu tespit edebilirsiniz.

    Mantolama Hesaplama İçin Bina Ölçümü

    1. Mantolama ölçüsü alınırken kullanılması gereken ölçü birimi m2 dir.
    2. Yalıtım uygulamasının yapılacağı dış cephe adeti tespit edilir. Örneğin 4 cephe, sağ yan cephe, sol yan cephe, arka cephe ve ön cephe.
    3. Mantolama hesaplaması için cephelerin eni ve boyu ayrı ayrı ölçülür.
    4. Cephedeki boşluklar (pencere, balkon, kapı vb.) ayrı ayrı ölçülür.
    5. Tüm cephelerin toplam alanı m2 olarak hesaplanır.
    6. Dış cephedeki bütün boşlukların (pencere, balkon, kapı vb.) toplam kapladığı alan yine m2 cinsinden hesaplanır.
    7. Toplam cephe ölçüsünden bütün boşluklar düşüldükten sonra "mantolama uygulaması" yapılacak alan m2 cinsinden hesaplanmış olur.
    Mantolama Yüzde Kaç Tasarruf Sağlıyor?

    Dekoratif mantolamalı ısı yalıtım levhaları birbirlerine geçmeli bir şekilde üretilmektedir. Teknik veriler bazında 3 cm’lik bir EPS mantolama levhası, ortalama bir binanın ısı yalıtımında % 40 - % 60‘a kadar tasarruf sağlıyor. Mantolama uygulaması yüzde kaç tasarruf sağlıyor? sorusunun çok farklı cevapları vardır. Kimi dış cephe firmaları % 35 tasarruf sağladığını söylerken, daha başka firmalar da işi abartıp % 85 tasarruf ettiğini iddia ediyor.

    Mantolama yüzde kaç tasarruf sağlar? meselesiyle alakalı en doğru bilgi ise şu şekildedir.

    Dış cephede fileli mantolama nedir? makalesinden ayrıntılı olarak bilgi alabilirsiniz. 

    2020 Trendleri ve 2020 Villa Dış Cephe Modelleri

    Son senelerde "villa dış cephe kaplama çeşitleri" arasında EPS strafor ile söve ve dış cephe kaplaması en önde gelmektedir. Özellikle 2019 ve 2020 yıllarında "villarda mantolama modelleri" için üretilen dış cephe kaplama modelleri veya iç cephe kaplama malzemeleri, ısı yalıtımı değerlerinin mükemmel oluşundan dolayı ki bunları sıralayacak olursak, yüksek mukavemet, B1 sınıfı alev almaz özelliği, ileri seviye görsel tasarım özelliklerinden ve en ucuz yalıtım malzemeleri olmasından ilk tercih edelen villa mantolama için kullanılan dış cephe kaplama paneli diye adlandırdığımız malzeme tipleridir. 
    Müstakil evlerde kullanacağımız ısı yalıtım malzemeleri bina ömrü kadar uzun ömür değerlerine sahiptir.
    Binaların dış cephe mantolama uygulamasında tercih edilebilecek mantolama modelleri ve renkleri, ısı yalıtım sistemleri ile uyumlu, silikon teknolojisiyle suya dayanıklı, soluk alabilen ve kendi kendini temizleyebilen dış cephe boyalarından oluşmaktadır.

    2018 Mantolama Modelleri - Dış Cephe Modelleri 2020 - 2021

    Bina dış cephe kaplamaları, özel yüzey kaplamaları ve "ısı yalıtımı" yapımına uygun malzemelerden yapılmış olan "mantolama malzemeleri" ve diğer dış cephe kaplamaları kullanılarak ısı transferinin kısmen ya da tamamen bastırılmasına yönelik yapılan bir mantolama stratejisidir..

    Bina Dış Cephe Mantolama Görselleri ve En İyi Mantolama Örnekleri Metpor'da.

    Bina dış cephe görselleri için doğal taş görünümlü strafor kaplama paneli, adından da anlaşılabildiği gibi cephelere doğal taş dokusu veren, sağlam, dış etkenlere karşı dayanıklı bir "cephe mantolama" yöntemidir. Dış cephe kaplama tipleri tarafından dekoratif tarafı ağır basan bu yöntemde, kendisine has taş rengi tespit edilen bisküvi tuğlalar kullanılmakta ve binaların manzarasının zenginleşmesi ve çevresinin düzenini sağlamak amaçlı kullanılabilmektedir.

    "Metpor Mantolama" 1980 yılında kurulan bu işin her alanında uzmanlaşmış bir "mantolama & söve" firmasıdır. Geçmişteki tecrübeye olan kayda değer bağlılığımız, gelecek için yaptığımız işin kalitesi için bir üne sahip olmamızı sağlamıştır. Mantolama fiyatları çok rekabetçi olsa da tecrübemiz ve teknik bilgilerimiz mantolama şirketleri arasında bizi ön plana çıkarıyor. Binalarınızın "mantolama fiyat teklifi isteyenler" bizlerle iletişim kanallarından irtibata geçebilirsiniz.

    İç Cephe Mantolama ve İç Mekan Yalıtımıyla "Daire Mantolama"

    Ev dekorasyonu yapılırken, üstünde titizlikte durulması gereken konular arasında gözardı edilen iç cephe mantolama uygulamaları da var. Her ayrıntıyı incelikle elden geçirilerek ortaya her datayı çözülmüş bir yapı çıkarılması gerekir. Bunu başarmak için etkili olan pek çok parametre mevcuttur. Kullanılacak alanda tercih edilen strafor cephe panellerinin nasıl seçilmesi gerektiği ve hangi mantolama malzemesinin kullanılması gerektiği doğru analiz edilmelidir. Konut tasarımı, bina sistemleri ile yüksek performanslı sürdürülebilir geliştirmeye doğru ilerlemeye devam ediyor.

    Sürdürülebilir olması için bir binanın sadece verimli ve dayanıklı olması ile beraber mantolama maliyetleri için de fikirleri inceledik. Termal performans ve uzun vadeli dayanıklılık, ancak aynı zamanda malzeme kullanımını azaltmak için fırsatlar da sunar. Binalarımızın içinde veya dışında kullanmaya karar verdiğimiz mantolama sistemleri ve yalıtım ayrıntılarını basitleştirin veya entegre edin ve potansiyel olarak genel başlangıç ​​maliyetlerini azalmaya yönelik fikirler oluşturun.

    Muhafaza tasarımıyla ilgili bir kavram, dış köpük izolasyon kılıfını içine dahil etmektir. Duvar montajının yapımı herhangi bir bina muhafaza sisteminde olduğu gibi, uygun detaylandırma su, buhar ve enerji transferinin yönetimi gereklidir. Strafor dış cephe kaplama fiyatları ile ilgili detaylara linkten ulaşabilirsiniz.

    Doğru Mantolama Sistemi Tercihinin Önemi

    Dış cephe kaplamasının doğru yapıldığı bir evde ideal bir mikro iklim hüküm sürer. Kışın duvarların yüzeyi soğutulmamakta, yazın sıcak günlerinde ısı yalıtımı iç mekana hoş bir serinlik sağlamaktadır. Ve aynı vakitte bina yapısı sıcaklık ve nem deformasyonlarına maruz kalmaz. Ek olarak, metal gömme ve bağlantı parçalarının korozyon süreçleri yavaşlar.

    Yeni binaların yapımında da dış cephe mantolama tekniğinin üstünlükleri belirgindir. Hafif ısı yalıtım malzemesi ısıl konfor sağladığı amacıyla duvar yapısı minimumda tutulabilir. Sonuç olarak, bina daha hafif ve kullanımı daha ucuzdur. Binalarda mantolama tekniği kullanılarak ek duvar yalıtımı amacıyla oluşturulan maliyetler birkaç sene içersinde kendini amorti edecektir, zira bir binayı ısıtma maliyeti % 30'a kadar azaltılabilir.

    Bu sebepten dolayı mal sahipleri ve mantolama firmaları için ekonomik olarak bile idealdir. Dış cephe giydirme tekniği kullanılarak ek duvar yalıtımı sağlamak için oluşturulan maliyetler birkaç sene içersinde kendini amorti edecektir, zira bir binayı ısıtma maliyeti % 30'a kadar azaltılabilir. Bu sebeple, mal sahipleri ve cephe bakım hizmetleri amacıyla ekonomik olarak bile idealdir.

    Mantolama malzemeleri kullanılarak binalarda izolasyon yapmak için oluşturulan maliyetler birkaç sene içersinde kendini amorti edecektir, zira bir binayı ısıtma maliyeti % 50'ye kadar azaltılabilir. Bu nedenle, mal sahipleri ve cephe bakım hizmetleri için mantolama fiyatları olarak bile idealdir.
    Eski binaların dış cephesi yenilemek mi gerekiyor?. Mantolama sistemleri ile hem eski binalarınızın dış cephesini yenileyebilir hemde dış cephe ısı yalıtımı uygulamasını beraber sağlamış olursunuz.

    Evin dışarıdan yenilenmesi gerekiyorsa, aynı vakitte duvarların ısı yalıtım özellikleri artırılmalıdır. Bu durumda söve kaplama sistemlerini kullanan ek yalıtımın maliyetleri, maliyetlerin mühim bir alanı cepheyi bitirmek için harcanacağından mühim ölçüde daha düşük olacaktır.

    Soğuk Duvarlar Küflenmeye Neden Olur

    Yalıtımsız dış duvarlar nemde artışa ve bunun neticesinde donmaya namacıyla olur. Islak alanlar aynı vakitte küf için üreme alanı olabilir. Bu fenomenin açıklaması çok basit. Duvarların, tavanların, pencere camlarının vb. İç yüzeyleri ne kadar soğuksa, içlerindeki hayat koşullarının tolere edilebilmesi için odanın o kadar yoğun bir şekilde ısıtılması gerekir. Çok sıcak hava daha çok su buharı içerir.

    Dış duvar yüzeyleri gibi soğutulmuş yapı elemanlarının etrafında su buharı yoğunlaşır ve çiy gelişir. Toz ve havadaki küf sporları, nemli yüzeylerde daha süratli yerleşme eğilimindedir. Bu halde boya bağlayıcısı, yapıştırıcılar, duvar kağıdı ya da ahşap esaslı malzemeler küf için bir üreme alanı durumuna gelir.

    Yeni inşaatta detaylı ısı yalıtım sistemleri kullanılmaktadır - şunlar "mantolama sistemleri", "havalandırmalı cepheler", "sandviç" prensibine göre geliştirilmiş sistemler, bir yalıtım tabakası ile iyi duvarcılık, odanın içersinden yalıtım vb.

    Sistemin binanın cephesinde sıksık ve tekdüze bir ısı yalıtım konturu sağlaması gerektiği ilkesine rehberlik edersek, yukarıdakilerden yalnızca ikisi bu şartı yerine getirebilir: bir bağlı ısı yalıtımı sistemi ve havalandırmalı bir cephe.

    Modern termal görüntüleme ekipmanları ile cepheler incelenirken, yapıştırmalı ısı yalıtım düzeneğinin üstünlükleri ve başka yalıtım yöntemlerinin dezüstünlükleri meydana çıktı. Termogramlardaki açık ve kırmızı alanlar, ısı kayıbı yerlerini ve "soğuk köprüleri" gösterir.

    Mantolama sistemlerinde "soğuk köprüler" yolu ile ısı kayıbı, her şeyden önce, nem birikmesi, biyolojik maddelerin oluşumu ve bunun neticesinde düzenin erken tahrip olması nedeniyle yalıtımın yoğun yaşlanma merkezleridir. Bu sebeple, yalnızca sıksık bir ısı yalıtımı çevresi sağlayabilen sistemler itimat edilir ve sağlam olarak sınıflandırılabilir.

    Örneğin, çerçeve monolitik binaların ısı yalıtım sistemi alttaki yapıyı sağlar: bir dış katmandan meydana gelen bir duvar (boyama amacıyla cephe tuğlası ya da normal tuğla); bir yalıtım tabakası (genişletilmiş polistiren ya da mineral levha) ve 250 mm kalınlığında bir tuğla taban ya da gaz beton bloklar ve bir kaplama tuğla tabakası prensibi üstüne inşa edilmiş bir şema. Bu tasarıma bir hava boşluğu eklenebilir. 

    Böyle bir düzenin asli dezavantajı, ısı yalıtımı "yapıştırma" tekniği kullanılarak oluşturulan döşeme arası eklemlerdir. Fakat bir bağlantı bir mafsaldır ve yalnızca onu yalıtmak değil, aynı vakitte kapamak da gerekmektedir ve bu, inşaat endüstrisinin büyük panel evlerin inşası esnasında denk geldiği ve şimdilik kökten çözemediği bir sorundur. Eklemler sızdırıyor, donuyor ve hem malzeme hem de işçilik kaynaklarının maliyeti sıksık tamir gerektiriyor. Eski binaların dış cephesinin yenilenmesi makalemizi de inceleyebilirsiniz. İstanbul mantolama firmaları, rastgele bir dekorasyon ya da mantolama firması değildir. Yapı yalıtımı özel bir etkinlik alanıdır ve kendisine ait pek çok ek kaliteyi söz konusudur. Bu amaçla "cephe giydirme firmaları" sektörde ayrı bir konumda bulunmaktadır. 



  • Strafor Duvar Paneli Dezavantajları
  • Cephe Sistemleri Çeşitleri
  • Cephe Sistemleri: Yaratıcılığın Sınırlarını Zorlayın
  • İç Cephe Mantolama: Zararları ve Dezavantajları
  • Dış Cephe Sistemleri, Dış Cephe Giydirme Sistemleri




    En İyi Mantolama (Isı Yalıtımı) Sistemleri Hangileridir? Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

    Metpor Dekor

    En İyi Mantolama Sistemleri ve Farklı Cephe Sistemleri

    En iyi mantolama (ısı yalıtımı) sistemleri, binaların enerji verimliliğini artırmak, sıcaklık kontrolünü sağlamak ve bina içindeki konfor seviyesini artırmak için kullanılan özel bir dış cephe kaplama malzemesidir. Yüksek kaliteli mantolama malzemeleri, bina dış duvarlarının üzerine uygulanarak, ısı kaybını önlemek için etkili bir şekilde izole edilmesini sağlar.

    Mantolama sistemleri arasında en yaygın kullanılanlar, EPS (genleştirilmiş polistiren), XPS (genleştirilmiş polistiren) ve taş yünüdür. EPS mantolama sistemleri, yüksek ısı yalıtım performansı ve düşük maliyeti ile popülerdir. XPS mantolama sistemleri ise daha yüksek mukavemet ve suya dayanıklılık sağlar. Taş yünü mantolama sistemleri ise yüksek ses ve ısı yalıtımı performansı sağlarken, yangın dayanımı da yüksektir.

    En iyi mantolama sistemleri, bina özelliklerine, ihtiyaçlarına ve bütçelerine uygun olarak seçilmelidir. Uzman bir ekibin kurulumu ve düzenli bakımı, sistemin etkinliğini ve ömrünü artırabilir.

    Eski ve yeni evler için ispatlanmış kusursuz bir çözüm, "binalarda ısı yalıtımı" tekniği kullanılarak oluşturulan ek duvar yalıtımıdır. Isı yalıtım levhalarının özel yapıştırıcı ile sabitlenmesinden, yüzeylerinin özel bir fiberglass ağ ile güçlendirilmiş polimer - çimento bileşikleriyle korunmasından ve bir dekoratif sıva tabakasının uygulanmasından oluşur.

    Kış ne kadar kuvvetli olursa, binaları ısıtmanın maliyeti o kadar artar. Ve evin mantolaması ne kadar kötü olursa , ısıtmak amacıyla o kadar çok enerji harcanması gerekir. Yüksek enerji kullanımı yalnızca cüzdan amacıyla değil etraf amacıyla de büyük bir yüktür. Çeşitli yakıt türlerinin yanması neticesi atmosfere aşırı CO2 salınımının bizim amacıyla tehlikeli bir sera tesiri oluşturduğu uzun vakittir bilinmektedir. Her birimiz, havaya sunulan toplam karbondioksit miktarının yaklaşık % 30 - 35'inin alan ısıtmanın neticesi olduğunun farkında mıyız?

    Bütün binada kullanılabileceği gibi classic ısı yalıtımı düzeneğinin bir parçaşı olarakda kullanılabilir. Kesilmesi ve işlenmesi çok basit olan bu dış cephe kaplamalarıklasik ısı yalıtımı sistemi ve METPOR Söve & Mantolama Ürünleri ile kusursuz bir uyum göstermekte her türlü program detayının rahatlıkla çözülmesine imkan sağlamaktadır.

    En İyi Mantolama (İzolasyon) Sistemleri

    Dış Cephe Mantolama Sistemleri ve Fiyatları

    Cüzdanlarımızın ve çevere sağlığını aynı anda önemseme varsayımını yerine getirmek mümkündür! Sıcak odalarda hayata alışkanlığından vazgeçmeden gaz, elektrik, fuel oil ya da kömür satın alabilmek amacıyla daha az para harcayabiliriz.

    Eski ve yeni evler amacıyla ispatlanmış kusursuz bir çözüm, "izolasyon" tekniği kullanılarak ek duvar yalıtımıdır. Dış cephe kaplama levhalarının özel yapıştırıcı ile sabitlenmesinden, yüzeylerinin özel bir fiberglass ağ ile güçlendirilmiş polimer - çimento bileşikleri ile korunmasından ve bir dekoratif sıva tabakasının uygulanmasından oluşan cephe sistemleridir. Bu şekilde izole edilen binalar, odada yüksek düzeyde termal konfor sağlar, maliyetleri ve etrafa emisyonları azaltır ve aynı vakitte cepheler çekici bir ifade manzarası kazanır.

    Bina cephelerinde söve modelleri ile söve imalatı ve son süreç olarak söve montajı Metpor Söve ve Mantolama olarak tarafımızdan yapılmaktadır. Bina süsleme ve villa söve modelleri çözümlemelerinde kullanılanacağımız malzemeler, farklı model ve ebatlarda üretilebilme avantajı ile bir adım önde olan malzemelerdir. Bina söve modelleri özellikle, yüzyıllardır bina köşe söve modelleri olarak bilinen köşe taşı uygulaması sayesinde dekoratif bir manzara kazandırır.

    Mantolama Sistemleri, Yalıtım (İzolasyon) Sistemleri

    Yalı Baskı Mantolama Sistemleri

    Yalı baskı strafor dış cephe kaplama sistemleri şeklindeki ürünler dış cephe kaplaması olarak mantolama türleri arasında çok tercih edilen bir dış cephe mantolama tekniğidirYalı baskı ısı yalıtım levhalarıDış cephe kaplaması olarak çok avantajlı olmasının nedeni kolay anlatımla kendinden hazır sıvalı yani sıva gerektirmeyen mantolama olması nedeni ile ek file sıva gerektirmeden dış cephe yüzeyine doğrudan uygulanarak boyanabilmesinden ileri gelmektedir.

    Ahşap desenli yalı baskı malzemeler, binalarınızı bir manto gibi sararak izolasyonun devamlılığını amaçlamakta yüksek yoğunluk değerlerine sahip EPS’nin akrilik temelli elyaflı sıvılar ile kaplaması neticesi yapılmaktadır. Dış cephede "yalı baskı desenli malzemeler", binaların dış cephelerini giydirmek için yapılan mantolama sistemine verdiği isimdir

    Dış Cephe Mantolama Hesaplama 2023

    Mantolama maliyeti hesaplaması için, 3 cm, 4 cm kalınlığında ya da 5 cm strafor köpük bilgisayar ile sonra üzerine "söve harcı" adı verilen kaplama malzemesinin söve kaplama makinası kullanılarak kaplanıp kurumuya bırakılması yöntemiyle yapılır. 5 cm strafor mantolama köpüğü, Metpor Mantolama ve Söve sistemlerinde istenilen kalınlıklarda üretilebilmektedir. Binalar için "mantolama malzemeli fiyat" ise yaklaşık 95.00TL'den başlayıp malzeme cinsi ve mantolama malzeme çeşitlerine göre değişkenlik gösteriyor.

    Buna göre İstanbul mantolama fiyatları dediğimizde, dış cephe mantolama fiyatları, m2 birim olarak 3 cm için 29.00 ₺ + KDV iken, 4 cm için de 32.00 ₺ + KDV olarak hesaplama yapılır. Bu mantolama strafor fiyatları 2019 yılı için geçerliliğini korumaktadır. Dış cephe mantolama fiyatları 2018 yılında 24.00 TL + KDV iken Dolar ve Euro para birimlerinde yaşanan döviz kuru dalgalanmaları nedeniyle 2019 yılında m2 fiyatları artış gösterdi.

    2020 mantolama fiyatları ise, 3 cm mantolama levhası için 32.00 ₺ + KDV, 4 cm mantolama plakası 35.00₺ + KDV dir. Bu ısı yalıtım levha fiyatları dekoratif mantolama çeşitlerinden olan yalı baskı mantolama ve fugalı kaplama için öngürülüyor.

    Mantolama Ölçüsü Nasıl Alınır?

    Dekoratif mantolama modelleri, 4 cm kalınlığında EPS strafor köpük paneller üzerine akrilik ve mineral esaslı kaplama malzemeleri ile kaplanmış bir bina ısı yalıtımı ve dekorasyon malzemesidir. Mantolama panelleri, isteğe bağlı olarak farklı ölçülerde üretilebiliyor. Standart olarak imal edilen kaplama panelinin boyutları 3 cm x 50 cm x 200 cm olarak imal edilmektedir. Mantolama kararı vermek için "mantolama teklif örneği" veya "mantolama teklif formu" kategorilerini kullanabilirsiniz.

    Enerji Kimlik Belgesi Nedir?, Mantolamada EKB Kavramı

    Mevcut binalar için enerji kimlik belgesi, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş, bünyesinde "enerji kimlik belgesi" uzmanı istihdam eden enerji verimliliği danışmanlık şirketleri tarafından düzenlenir. Dış cephe bina izolasyonu yapıldıktan sonra enerji kimlik belgesi sahibi olup binanızın enerji sınıfının hangi kategoride olduğunu tespit edebilirsiniz.

    Mantolama Hesaplama İçin Bina Ölçümü

    1. Mantolama ölçüsü alınırken kullanılması gereken ölçü birimi m2 dir.
    2. Yalıtım uygulamasının yapılacağı dış cephe adeti tespit edilir. Örneğin 4 cephe, sağ yan cephe, sol yan cephe, arka cephe ve ön cephe.
    3. Mantolama hesaplaması için cephelerin eni ve boyu ayrı ayrı ölçülür.
    4. Cephedeki boşluklar (pencere, balkon, kapı vb.) ayrı ayrı ölçülür.
    5. Tüm cephelerin toplam alanı m2 olarak hesaplanır.
    6. Dış cephedeki bütün boşlukların (pencere, balkon, kapı vb.) toplam kapladığı alan yine m2 cinsinden hesaplanır.
    7. Toplam cephe ölçüsünden bütün boşluklar düşüldükten sonra "mantolama uygulaması" yapılacak alan m2 cinsinden hesaplanmış olur.
    Mantolama Yüzde Kaç Tasarruf Sağlıyor?

    Dekoratif mantolamalı ısı yalıtım levhaları birbirlerine geçmeli bir şekilde üretilmektedir. Teknik veriler bazında 3 cm’lik bir EPS mantolama levhası, ortalama bir binanın ısı yalıtımında % 40 - % 60‘a kadar tasarruf sağlıyor. Mantolama uygulaması yüzde kaç tasarruf sağlıyor? sorusunun çok farklı cevapları vardır. Kimi dış cephe firmaları % 35 tasarruf sağladığını söylerken, daha başka firmalar da işi abartıp % 85 tasarruf ettiğini iddia ediyor.

    Mantolama yüzde kaç tasarruf sağlar? meselesiyle alakalı en doğru bilgi ise şu şekildedir.

    Dış cephede fileli mantolama nedir? makalesinden ayrıntılı olarak bilgi alabilirsiniz. 

    2020 Trendleri ve 2020 Villa Dış Cephe Modelleri

    Son senelerde "villa dış cephe kaplama çeşitleri" arasında EPS strafor ile söve ve dış cephe kaplaması en önde gelmektedir. Özellikle 2019 ve 2020 yıllarında "villarda mantolama modelleri" için üretilen dış cephe kaplama modelleri veya iç cephe kaplama malzemeleri, ısı yalıtımı değerlerinin mükemmel oluşundan dolayı ki bunları sıralayacak olursak, yüksek mukavemet, B1 sınıfı alev almaz özelliği, ileri seviye görsel tasarım özelliklerinden ve en ucuz yalıtım malzemeleri olmasından ilk tercih edelen villa mantolama için kullanılan dış cephe kaplama paneli diye adlandırdığımız malzeme tipleridir. 
    Müstakil evlerde kullanacağımız ısı yalıtım malzemeleri bina ömrü kadar uzun ömür değerlerine sahiptir.
    Binaların dış cephe mantolama uygulamasında tercih edilebilecek mantolama modelleri ve renkleri, ısı yalıtım sistemleri ile uyumlu, silikon teknolojisiyle suya dayanıklı, soluk alabilen ve kendi kendini temizleyebilen dış cephe boyalarından oluşmaktadır.

    2018 Mantolama Modelleri - Dış Cephe Modelleri 2020 - 2021

    Bina dış cephe kaplamaları, özel yüzey kaplamaları ve "ısı yalıtımı" yapımına uygun malzemelerden yapılmış olan "mantolama malzemeleri" ve diğer dış cephe kaplamaları kullanılarak ısı transferinin kısmen ya da tamamen bastırılmasına yönelik yapılan bir mantolama stratejisidir..

    Bina Dış Cephe Mantolama Görselleri ve En İyi Mantolama Örnekleri Metpor'da.

    Bina dış cephe görselleri için doğal taş görünümlü strafor kaplama paneli, adından da anlaşılabildiği gibi cephelere doğal taş dokusu veren, sağlam, dış etkenlere karşı dayanıklı bir "cephe mantolama" yöntemidir. Dış cephe kaplama tipleri tarafından dekoratif tarafı ağır basan bu yöntemde, kendisine has taş rengi tespit edilen bisküvi tuğlalar kullanılmakta ve binaların manzarasının zenginleşmesi ve çevresinin düzenini sağlamak amaçlı kullanılabilmektedir.

    "Metpor Mantolama" 1980 yılında kurulan bu işin her alanında uzmanlaşmış bir "mantolama & söve" firmasıdır. Geçmişteki tecrübeye olan kayda değer bağlılığımız, gelecek için yaptığımız işin kalitesi için bir üne sahip olmamızı sağlamıştır. Mantolama fiyatları çok rekabetçi olsa da tecrübemiz ve teknik bilgilerimiz mantolama şirketleri arasında bizi ön plana çıkarıyor. Binalarınızın "mantolama fiyat teklifi isteyenler" bizlerle iletişim kanallarından irtibata geçebilirsiniz.

    İç Cephe Mantolama ve İç Mekan Yalıtımıyla "Daire Mantolama"

    Ev dekorasyonu yapılırken, üstünde titizlikte durulması gereken konular arasında gözardı edilen iç cephe mantolama uygulamaları da var. Her ayrıntıyı incelikle elden geçirilerek ortaya her datayı çözülmüş bir yapı çıkarılması gerekir. Bunu başarmak için etkili olan pek çok parametre mevcuttur. Kullanılacak alanda tercih edilen strafor cephe panellerinin nasıl seçilmesi gerektiği ve hangi mantolama malzemesinin kullanılması gerektiği doğru analiz edilmelidir. Konut tasarımı, bina sistemleri ile yüksek performanslı sürdürülebilir geliştirmeye doğru ilerlemeye devam ediyor.

    Sürdürülebilir olması için bir binanın sadece verimli ve dayanıklı olması ile beraber mantolama maliyetleri için de fikirleri inceledik. Termal performans ve uzun vadeli dayanıklılık, ancak aynı zamanda malzeme kullanımını azaltmak için fırsatlar da sunar. Binalarımızın içinde veya dışında kullanmaya karar verdiğimiz mantolama sistemleri ve yalıtım ayrıntılarını basitleştirin veya entegre edin ve potansiyel olarak genel başlangıç ​​maliyetlerini azalmaya yönelik fikirler oluşturun.

    Muhafaza tasarımıyla ilgili bir kavram, dış köpük izolasyon kılıfını içine dahil etmektir. Duvar montajının yapımı herhangi bir bina muhafaza sisteminde olduğu gibi, uygun detaylandırma su, buhar ve enerji transferinin yönetimi gereklidir. Strafor dış cephe kaplama fiyatları ile ilgili detaylara linkten ulaşabilirsiniz.

    Doğru Mantolama Sistemi Tercihinin Önemi

    Dış cephe kaplamasının doğru yapıldığı bir evde ideal bir mikro iklim hüküm sürer. Kışın duvarların yüzeyi soğutulmamakta, yazın sıcak günlerinde ısı yalıtımı iç mekana hoş bir serinlik sağlamaktadır. Ve aynı vakitte bina yapısı sıcaklık ve nem deformasyonlarına maruz kalmaz. Ek olarak, metal gömme ve bağlantı parçalarının korozyon süreçleri yavaşlar.

    Yeni binaların yapımında da dış cephe mantolama tekniğinin üstünlükleri belirgindir. Hafif ısı yalıtım malzemesi ısıl konfor sağladığı amacıyla duvar yapısı minimumda tutulabilir. Sonuç olarak, bina daha hafif ve kullanımı daha ucuzdur. Binalarda mantolama tekniği kullanılarak ek duvar yalıtımı amacıyla oluşturulan maliyetler birkaç sene içersinde kendini amorti edecektir, zira bir binayı ısıtma maliyeti % 30'a kadar azaltılabilir.

    Bu sebepten dolayı mal sahipleri ve mantolama firmaları için ekonomik olarak bile idealdir. Dış cephe giydirme tekniği kullanılarak ek duvar yalıtımı sağlamak için oluşturulan maliyetler birkaç sene içersinde kendini amorti edecektir, zira bir binayı ısıtma maliyeti % 30'a kadar azaltılabilir. Bu sebeple, mal sahipleri ve cephe bakım hizmetleri amacıyla ekonomik olarak bile idealdir.

    Mantolama malzemeleri kullanılarak binalarda izolasyon yapmak için oluşturulan maliyetler birkaç sene içersinde kendini amorti edecektir, zira bir binayı ısıtma maliyeti % 50'ye kadar azaltılabilir. Bu nedenle, mal sahipleri ve cephe bakım hizmetleri için mantolama fiyatları olarak bile idealdir.
    Eski binaların dış cephesi yenilemek mi gerekiyor?. Mantolama sistemleri ile hem eski binalarınızın dış cephesini yenileyebilir hemde dış cephe ısı yalıtımı uygulamasını beraber sağlamış olursunuz.

    Evin dışarıdan yenilenmesi gerekiyorsa, aynı vakitte duvarların ısı yalıtım özellikleri artırılmalıdır. Bu durumda söve kaplama sistemlerini kullanan ek yalıtımın maliyetleri, maliyetlerin mühim bir alanı cepheyi bitirmek için harcanacağından mühim ölçüde daha düşük olacaktır.

    Soğuk Duvarlar Küflenmeye Neden Olur

    Yalıtımsız dış duvarlar nemde artışa ve bunun neticesinde donmaya namacıyla olur. Islak alanlar aynı vakitte küf için üreme alanı olabilir. Bu fenomenin açıklaması çok basit. Duvarların, tavanların, pencere camlarının vb. İç yüzeyleri ne kadar soğuksa, içlerindeki hayat koşullarının tolere edilebilmesi için odanın o kadar yoğun bir şekilde ısıtılması gerekir. Çok sıcak hava daha çok su buharı içerir.

    Dış duvar yüzeyleri gibi soğutulmuş yapı elemanlarının etrafında su buharı yoğunlaşır ve çiy gelişir. Toz ve havadaki küf sporları, nemli yüzeylerde daha süratli yerleşme eğilimindedir. Bu halde boya bağlayıcısı, yapıştırıcılar, duvar kağıdı ya da ahşap esaslı malzemeler küf için bir üreme alanı durumuna gelir.

    Yeni inşaatta detaylı ısı yalıtım sistemleri kullanılmaktadır - şunlar "mantolama sistemleri", "havalandırmalı cepheler", "sandviç" prensibine göre geliştirilmiş sistemler, bir yalıtım tabakası ile iyi duvarcılık, odanın içersinden yalıtım vb.

    Sistemin binanın cephesinde sıksık ve tekdüze bir ısı yalıtım konturu sağlaması gerektiği ilkesine rehberlik edersek, yukarıdakilerden yalnızca ikisi bu şartı yerine getirebilir: bir bağlı ısı yalıtımı sistemi ve havalandırmalı bir cephe.

    Modern termal görüntüleme ekipmanları ile cepheler incelenirken, yapıştırmalı ısı yalıtım düzeneğinin üstünlükleri ve başka yalıtım yöntemlerinin dezüstünlükleri meydana çıktı. Termogramlardaki açık ve kırmızı alanlar, ısı kayıbı yerlerini ve "soğuk köprüleri" gösterir.

    Mantolama sistemlerinde "soğuk köprüler" yolu ile ısı kayıbı, her şeyden önce, nem birikmesi, biyolojik maddelerin oluşumu ve bunun neticesinde düzenin erken tahrip olması nedeniyle yalıtımın yoğun yaşlanma merkezleridir. Bu sebeple, yalnızca sıksık bir ısı yalıtımı çevresi sağlayabilen sistemler itimat edilir ve sağlam olarak sınıflandırılabilir.

    Örneğin, çerçeve monolitik binaların ısı yalıtım sistemi alttaki yapıyı sağlar: bir dış katmandan meydana gelen bir duvar (boyama amacıyla cephe tuğlası ya da normal tuğla); bir yalıtım tabakası (genişletilmiş polistiren ya da mineral levha) ve 250 mm kalınlığında bir tuğla taban ya da gaz beton bloklar ve bir kaplama tuğla tabakası prensibi üstüne inşa edilmiş bir şema. Bu tasarıma bir hava boşluğu eklenebilir. 

    Böyle bir düzenin asli dezavantajı, ısı yalıtımı "yapıştırma" tekniği kullanılarak oluşturulan döşeme arası eklemlerdir. Fakat bir bağlantı bir mafsaldır ve yalnızca onu yalıtmak değil, aynı vakitte kapamak da gerekmektedir ve bu, inşaat endüstrisinin büyük panel evlerin inşası esnasında denk geldiği ve şimdilik kökten çözemediği bir sorundur. Eklemler sızdırıyor, donuyor ve hem malzeme hem de işçilik kaynaklarının maliyeti sıksık tamir gerektiriyor. Eski binaların dış cephesinin yenilenmesi makalemizi de inceleyebilirsiniz. İstanbul mantolama firmaları, rastgele bir dekorasyon ya da mantolama firması değildir. Yapı yalıtımı özel bir etkinlik alanıdır ve kendisine ait pek çok ek kaliteyi söz konusudur. Bu amaçla "cephe giydirme firmaları" sektörde ayrı bir konumda bulunmaktadır. 

    logo

    Metpor Dekor ile Hayallerinizdeki Binaya Kavuşun!

    Estetik, Kalite ve Profesyonellik Bir Arada! Dış Cephe Kaplama • Söve • Isı Yalıtımı • Mantolama Üretimi. Binalarınıza Özgün Kimliğinizi Kazandırın! Detaylarda Profesyonellik!

    info@metpordekor.com
    Telefon: + 90 216 387 46 64
    FAX: + 90 216 517 84 33
    GSM: + 90 532 697 15 47
    Petrol İş Mahallesi, Kurtuluş Sokak No: 3/B 34862 Kartal/İstanbul

    2005 - 2023 MT Web Team | Metpor Söve & Mantolama Ürünleri - Metpordekor.com

    Metpordekor.com Mobilde
    whatsapp